Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Nu är det fredag....

Kategori: Allmänt

....igen!
Det är inte klokt, vad fort veckorna går.
Klockan är snart 10 och jag har nyss städat klart, tar en liten paus innan duschen.
Här regnar det i dag, jag har ju inte så mycket emot det för jag älskar regn! Det gör inte min hund, honom får man nästan sätta en fot i baken på för att få ut om det är någon form av nederbörd. ( Men så är han en gammal whippet också.)
Satt i går kväll och läste bloggar,det är väldigt många som har fibromyalgi, så även jag, men det är många som hela tiden skriver om att de har skov, eftersom det är en neurologisk sjukdom. Nu är ju inte fibro att jämföra med MS, där får man skov, men inte hela tiden...Det kan dröja flera år mellan skoven.
Nu är ju fibromyalgi olika hos alla, för min del så flyttar den på sig och just nu är det som värst i mina höfter och skuldror.
Men, det kunde ha varit värre, jag hade kunnat vara beroende utav rullstol, men det har jag klarat mig ifrån än så länge, jag använder kryckor vid behov, men på något vis så känns det som ett misslyckande.
Jag har även ett högerben som jag har opererat sammanlagt 15 gånger och sista operationen fick jag "sjukhussjuka" i benet och det värkte hål i knät med jämna mellanrum, åt dunderpenicillin i tre år.
Det visade sig att det fanns kvar tre bitar utav dränageslang i mitt ben efter en utav de otaliga operationerna, när de efter tre år opererade bort dessa så tog det bara ett halvår så läkte mitt knä ihop och det slutade att sava.
(Ortopeden visste om att jag hade slangbitarna i benet och att de orsakade infektionen, men de beslöt att hålla det "hemligt",) puckon!!
Summan av kardemumman...jag anmälde till patientförsäkringen och sedan dess blir jag fruktansvärt nonchalant bemött på lasarettet för det står i min journal att jag anmält.
Nu har ju inte jag anmält någon enskild läkare, utan jag vill ha en ursäkt utav ortopeden för att jag var tvungen att äta medicin som förstörde min mage för all framtid.
Men, det är lite svårt för de på patienrförsäkringen att få en helhet efersom min journal har "försvunnit" !!!! Bara det är ju mysko....
Men jag är glad att jag fungerar så pass som jag gör, det finns mycket jag inte klarar av att göra längre, men det finns också sån´t jag kan!
Nu ska jag göra någonting jag kan, jag ska duscha...
Ha dé ! / tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: