Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Biff....

Kategori: Allmänt

...Stroganoff, det är gott det..
Har faktiskt gjort det i dag, även fast det bara är jag och byrackan hemma som ska ha mat.
Nu tyckte väl byrackan mest om köttet, men det slank ner lite ris och sås också.
Vår byracka är nog en utav de mest bortskämda hundar som finns...han sover i våra sängar, under täcket..han ligger i möblerna, överallt..han är mörkrädd så vi har en nattlampa tänd på nätterna..eftersom han är mörkrädd så vill inte matte att han ska behöva vara ensam hemma på kvällarna..han är nästan alltid med när vi ska någonstans, fast han KAN vara ensam utan problem..
Ja, jag skulle nog kunna sitta här och skriva hur länge som helst, ser ju själv hur knäppt det verkar, men byrackan han är ju en familjemedlem och nu är han snart 14 år, stendöv, halvblind och världens snällaste.
Han kom till oss när han var 3 år, innan dess hade han levt på en kennel med över 20 andra hundar.
Byrackan, han har "stela öron" vilket innebär att han inte kan ställas ut (på utställning alltså) och man kan inte avla efter honom.
Efter att ha levt som lägst i rang i 3 år så fullkomligen bad han om ursäkt för att han fanns till när han kom till oss.
Kenneln låg på en ö i Mälaren där det bland annat inte fanns elektricitet, förstå reaktionen när jag satte igång dammsugaren första gången...
Han hade aldrig gått i koppel, hade aldrig sett ett barn,hade aldrig busat och lekt, hade aldrig upplevt en förbisusande långtradare (trodde att han skulle hoppa ur skinnet), hade aldrig varit den som fick total uppmärksamhet, osv. osv.
Har haft hund förut, samma ras, (whippet) men den hunden hade jag från det att han var 8 veckor och han var busig, det var en tuff liten skit, men såå snäll han också.
Byrackan, han var ju inte van med barn, men han är gudomlig mot barnbarnen och lilla prinsessan hon ska ju alltid leka med honom dvs. bädda filtar på och runt honom och det tycker nog byrackan är ganska så mysigt...
Jag som inte är det minsta religiös brukar säga, att byrackan, han är guds gåva till oss.
Just nu så ligger han i soffan och småpiper, han tycker nog att matte är ganska så tråkig, nu är det ju bara vi två hemma eftersom husse är i England..
Det regnar ute, inte spöregn utan ett "tätt dugg"...vet av erfarenhet att det blir att dra ut byrackan i kopplet när han blir varse vilket väder det är, men jag har bestämt mig för en kvällspromenad, så det är bara att klä sig efter vädret och hänga på sig reflexer så man ser ut som en julgran.
"Det finns inget dåligt väder...bara dåliga kläder"..
Ha dé! tant raffa

Kommentarer

  • www.dentatuerademamman.com säger:

    Det kan vara så att en hundägare säger : " Nej, han är inte faaaarlig och han vill bara hälsa"
    När jag står där och darrar av rädsla....
    För att citera en känd blogg :"upplevelsen ligger i betraktarens öga" :D
    Där fick jag till en till användning av detta ordspråk, det kan nog passa in lite överallt

    2007-10-22 | 22:24:52
    Bloggadress: http://www.dentatuerademamman.com
  • tant raffa säger:

    Ja, du har rätt..
    Själv har jag aldrig förstått det där med att...han är inte farlig, nej, det får man väl hoppas annars har de väl munkorg på hunden...eller?
    Själv blir jag vansinnig på folk som har hundar lösa utan att ha pli/koll på dem.

    2007-10-22 | 23:22:09
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Garbo säger:

    Dom små liven ska skämmas bort,så e det bara :)
    Jag har ju 4 st och 3 av dom e små varelser med små egenheter,alla har varsin sovpuff m fleccefilt i sängen hos oss samt 2 av dom matas med sked när dom sätter den sidan till haha ja vad gör man inte :D))
    Den minsta äter barnmat på burk och alla övriga har specialmat,några i små folieformar av gormet och ibland kokas det egenkomponerat med olika gryn o kött som lever hjärta och grönsaker.
    Dom trivs och utnyttjar husses o mattes svagheter ;)

    Och Du Tack så hemskt mycket för dina fina rader inne hos mig :)

    2007-10-23 | 15:04:25
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    Raderna, det var så lite så, det är bara egen erfarenhet.
    Ja, hundar ja, varför ska jag inte skämma bort min älskade byracka när jag skämmer bort alla andra i min närvaro....
    Så länge hunden inte är odräglig så gör det väl ingenting, så länge man inser att det trots allt är en hund som ska ha flockledare och inte VARA en.

    2007-10-23 | 17:12:16
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Fibula säger:

    Naaaw... Han verkar mysig. Själv har jag en stor en som blir så ivrig och drar i kopplet när hon möter folk och fä att hon svimmar av för några sekunder...otäckt! Det hände senast idag :(

    2007-10-23 | 19:00:56
    Bloggadress: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
  • tant raffa säger:

    Det låter ju lite läskigt, det måste väl bero på att hon blir så uppspelt och att kroppen inte blir tillräckligt syresatt....eller?
    Vet, att små barn kan skrika tills de svimmar av, det gjorde min systers dotter när hon var liten (när hon inte fick som hon ville) det heter nå´t på latin, vet inte vad.

    2007-10-23 | 22:10:16
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: