Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Nu mår....

Kategori: Allmänt

....byrackan bättre, han är fortfarande liiite sned, men han är pigg.
Vi har varit ute och gått två gånger i dag och jag har inte märkt av någon hälta eller annat.
Det är ju fredag och i kväll är byrackan,jag och "lilldotra" bjudna på middag hos äldsta dottern.
Det ska bli trevligt, får också se lillprinsens och prinsessans fiskar...de skulle få köpa fiskar i dag, (det är ett litet akvarium så det blir inte många...)
Det som kan bli ett problem, är att båda barnen gärna vill doppa några fingrar i vattnet då och då och det vet man ju hur det går med fiskbeståndet då....
Ja,ja, det finns ju nya att införskaffa när de första flyter med buken upp....
Här har det varit dimmigt ända tills nu, det har också varit någon minusgrad men nu så har solen brutit igenom dimmolnen och det är riktigt vackert ute.
Har nästan träningsvärk i låren, för det var halt när vi var ute i morse och man har inte vant sig vid det ännu , så man går ju och spänner sig hela tiden (ändå så har jag en krycka), men det dröjer väl inte förrän snön kommer.
Det brukar vara snö till allhelgonahelgen, det blir det säkert i år också.
I morse så var byrackan riktigt sur på mig, jag "tvingade" upp honom när jag gick upp enbart för att han inte får gå i trappen för mig.
Nu är det så här, att byrackan, han är den som är mest morgontrött utav oss alla och han är den som alltid kommer upp ur sängen sist....
Vi har ju sovrummet på övervåningen och vi har en ganska så brant trappa att gå i och jag är rädd att byrackan ska ramla i trappen, det gjorde min andra hund och jag vill inte uppleva det igen så jag bär byrackan upp och ner.
Han väger ungefär 12 kilo, men när jag bär honom så väger han nog 52...så känns det i alla fall och så spretar benen rakt ut, det är nästan som ett "plockepinn".
Ja, det måste se för roligt ut när vi kommer där i trappan.
Nu ska vi gå ut i trädgården en sväng, jag ska plocka de sista ringblommorna, det finns flera som har klarat frosten.
Ha dé! tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Akta bara så du inte trillar när du kånkar hund upp o ner i trappen,jag har en brant källartrapp o var gång jag ska ner där så får jag passa var steg jag tar,mången har trillat i denna hala trapp :-o
    haha kan inte låta bli att skratta åt akvariet påminns om när min lillasyster som liten sprutade badskum åt fiskarna för rent logiskt skulle dom ju bada enl henne haha sen flöt varenda firre m buken upp! ...i skummet ;)

    2007-10-26 | 14:41:18
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • tant raffa säger:

    Jodå, jag tar det försiktigt i trappen, kan inget annat.
    Ja, badskum är ju ganska logiskt, eller hur..
    Annars är det väl vanligast att man matar ihjäl fiskar, det har i alla fall jag gjort..
    Hur som helst så ska det bli kul att se hur allvarligt de tar sig an sin uppgift.
    Ha dé! /

    2007-10-26 | 15:01:46
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: