Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sista april....

Kategori: Allmänt

...är det i morgon...
Tänk, vad tiden går fort i alla fall, nu är snart april till ända..
Det verkar bli en varm och fin valborg och det tycker jag känns bra för vi ska äta surströmming här hemma hos tant raffa och det är ju bra om vi kan sitta ute....(!)
Jag äter ju inte "surisar", inte dottern heller,men de andra som kommer hit till oss, de tycker att det är bland det godaste som finns.
I dag har maken och jag (maken har semester) slipat altanmöbler och lackat, oljat in altaner och trappor och så har vi varit till Staberg (tillhör världsarvet) och ätit lunchbuffét.
Det har alltså varit en dag som innehållit mycket arbete, men det har varit ett ljuvligt väder så det har varit skönt att stå ute och slipa och lacka.
Det är inte klokt, vad fort det går nu i naturen, körsbärsträdet slår snart ut i blom! Ja, det är en explotion som heter duga...
Björkarna, de har slagit ut och är gröna, det har hänt på bara ett par dagar, helt sjukt!
Maken, han ska tillbaka til England och jobba, det var meningen att han skulle åka på måndag, men det har som vanligt skjutits upp och han vet inte riktigt när avresan blir.
Sedan blir det tydligen jobb där hela sommaren, men det är som vanligt, det är därför han tagit semester den här veckan för det finns en hel del som ska åtgärdas inför sommaren.
Jag tittade på kort i dag, som jag tog den 10 april, då hade vi massor med snö i trädgården, det är ju bara alldeles nyss känns det som....
Vi har ju "nya" grannar precis bredvid oss...
ja, de har snart bott här i ett år så de är ju inte helt nya, men ändå...
De har skaffat en hund, en blandrastik som är jättefin och hon är nog åtta månader nu.
Hon är ensam hemma när de är på jobbet och han (husse) är hem på lunchen och rastar henne.
Nu hör det till saken, att hon skäller hela tiden när hon är ensam hemma och jag tycker så synd om henne, hon är ju faktiskt bara en valp och en valp, den brukar sova ganska mycket, men hon sover ingenting på dagarna, hon bara är ledsen.
Nu satt vi ute i trädgården när grannarna kom hem från jobbet nu i kväll och jag talade om för dem att hunden var ledsen hela tiden när hon var ensam, jag talade också om, att vi stördes inte utav att hon skällde, men att vi ville att de skulle veta att hon var ledsen.
Ja, sa "matte"...vi har då inte hört att hon skäller...
Njae...sa jag, hon hör ju eran bil på långt håll och när hon gör det, ja, då blir hon ju tyst...
MEN...sa jag, vi störs inte utav att hon skäller, det gör ju byrackan också, men vi vill att ni ska veta att hon är ledsen.
Nu får vi väl se, hur de tänker göra, jag anser att man inte ska skaffa hund om den ska vara ensam hela dagarna, det räcker inte att man åker hem och rastar på lunchen, en valp/unghund behöver sällskap också.
Kanske Robert Aschberg knackar på rätt som det är och säger...ja, jag kommer från tv 3 och grannfejden....!
Hur som helst, som djurägare får man tamejsjutton ta sitt ansvar!
Fråga byrackan....han om nå´n är bortskämd med uppmärksamhet och behöver inte var själv speciellt mycket och det är ett medvetet val från oss.
Just nu så är det soligt och varmt här hos tant raffa, det är + 18,3 grader!!!
Nu ska maken, jag och byrackan ta en liten promenad och insupa våren...
Ha dé!/tant rafa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Lustiga människor,kanske det dåliga samvetet eftersom dom tycks snarstuckna,det var väl bara snällt av er att tala om att hunden e ledssen,jag blir förbannad av att folk skaffar djur o bara lämnar ensamma i flera timmar!!
    Valpen mår dåligt av att vara övergiven för det är precis det valpen upplever.
    På tal om skälla så är lille brun förjävlig och grannen har påpekat problemet och jag kan inte annat än hålla med och tala om att vi gör vad vi förmår för hunden måste ju få vara ute,har sagt att det är ok att knata över till oss o hälsa så kanske hon lugnar sig.
    Hon skäller på allt tills det försvunnit och gör även så med grannen och efter ett tag så försvinner ju grannen ur synhåll och då har ju lille brun vunnit ur en hunds perspektiv ;)
    Svår nöt att knäcka.

    Ha en fantastisk Valborg!
    /Kram

    2008-04-30 | 09:08:17
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    Att små hundar är "skälliga", det är ju faktiskt vanligare än att stora är det, kanske för att de måste hävda sig på nå´t sätt...
    Men, att grannens hund skäller, det beror ju på att hon är ensam och förmodligen rädd.
    Ja, ja, det spelar nog ingen roll hur man gör som granne, det blir fel hur som helst...
    Hoppas att du får en jättebra valborg du med..
    Ha dé!/Kram

    2008-04-30 | 15:50:46
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Inga M säger:

    De behövde väl antingen leja någon som sysselsätter hunden en stund på dagen med promenad ute och lek, eller lämna den till hunddagis. Det brukar finnas i anslutning till hundpensionat. Ett alternativ att pröva är ju att bygga en utegård åt hunden så som vi har. Då kan ju hundarna gå ut och in under dagen och blir lite sysselsatta med det de ser omkring sig. Att ha fler hundar sysselsätter ju också en del eftersom det är flockdjur. Jag tror att nya djurskyddslagen är rätt sträng när det gäller tillsyn och daglig vård.

    2008-05-01 | 10:41:32
    Bloggadress: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här: