Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jippiiie!...

Kategori: Allmänt

...jag klarade av helgen utan att få ett "bryt"...
Det är otroligt, vilken bra skådespelare man egentligen är i alla fall..
Sa just till maken i går kväll att, man liksom "kliver in i en roll" och spelar den hela den tiden som det behövs och jag måste ju säga, att jag gjorde den galant..
Jag servade med mat och fika, lite vin emellanåt och jag diskade och plockade undan och jag talade om, att jag ville vara ifred i köket och det fick jag.
Vi har inte så stort kök och det blir lätt irritation om man är flera där samtidigt, talade om att..om jag får ett stort "bonnkök" någon gång, ja då kan alla som vill få vara med och "greja".
Alltså...det gick över förväntan och det var ju bara bra.
Här hos tant raffa har det varit strålande väder hela helgen, det är solsken nu också och det kommer säkert att bli flera varmgrader, det är som rena våren ute.
På agendan i dag finns det inte så mycket, jag ska till frissan, det är väl egentligen det enda som är bestämt.
Få se, om jag får med mig byrackan ut en sväng, om solen skiner så kanske det går bra, det blåser inte så mycket heller så han kan ju inte bli sur för det...
Det är otroligt, snart slutet på februari och det känns som vår ute, snön och isen i trädgården har tinat undan enormt mycket under helgen, det finns bara liiiite kvar.
Tänk, i går såg jag första getingen ute i trädgården!
Det måste väl vara rekord i alla fall..!
Ja, inte kan man tro, att det är februari, men det kommer säkert massor med snö och då blir man väl förvånad, även fast det enligt almanackan fortfarande är vinter.
Det är ju synd om barnen som har sportlov den här veckan, det finns inte många vintersporter de kan utföra för det finns ingen natursnö, bara konstsnö i slalombackarna och hur många är det som kan ta sig till en sån...
Nej, nu ska jag ta och krusa byrackan lite, få se om han vill följa med ut en sväng, om inte så går jag väl själv...
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • lovisa säger:

    ha en bra måndag!

    2008-02-25 | 08:22:59
    Bloggadress: http://bylovisa.blogg.se
  • Garbo säger:

    Skönt att du klarade helgen så pass bra,eloge o applåder :)
    Ja jag hade en fjäril i min trädgård i förra veckan och sen så tänker jag hela tiden på att ställa ut mat o stackars piggekott,men jag glömmer hela tiden bort det :( måste skärpa mig!

    Solen strålar från klarblå himmel idag men jag e så stressad inombords så jag kan nog inta ta till mig några vårkänslor just nu,har en bad day..i think,sov oroligt känner mig så låg o vill bara gråta,jaja det är väl helt enkelt för mycket just nu,har dragit åt bromsen för jobbet ville ha mig på en friskvårdskonferens idag på min lediga dag men jag sa stopp!

    Hoppas din dag blir bra o att du kan få med dig byrackan ut ;)
    /Kramen

    2008-02-25 | 08:43:23
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    Lovisa: Detsamma!
    Garbo:Kan förstå att du blivit "lättgråten", du har ju så mycket omkring dig just nu, bra att du "bromsar" lite, det behövs ibland.
    Har inte ställt ut någon mat till Kottfrid ännu, gör jag det så äter byrackan upp den på en gång...
    Ha dé!/Kram

    2008-02-25 | 09:07:46
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Paula säger:

    Visst är det skillnad på främmande o främmande...
    Numera består vårt främmande oftast bara av våra ungdomar med respektive som fyller vårt pörte med glädje och skratt. På den tredje dagen brukar gubben ryta till och säga att:Nu får ni ta hand om disken!
    För hur underbara dom än är, så tar dom för givet att dom är på semester när dom är här, och i det ingår all service...sen ser gubben på min ansträngda min när jag börjar få nog av fjäskandet..
    Sola skiner idag så det gör ont i ögonen, vi ska strax äta frulle (ovanligt tidigt) o sen ska jag ut o sniffa hundbajs (Vårens dofter=det som göms i snö kommer upp i tö)
    Kramen

    2008-02-25 | 09:26:37
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Åsa säger:

    Ja, visst är det lätt att barnen tror att det är ett "vilohem" de kommit till, men....jag är ganska bra att ryta jag också...
    Nu är ju jag en så´n som inte gärna släpper fram "annat folk" till MIN spis och diskbänk så jag får väl skylla mig själv..
    Det jag tycker är jobbigast, det är att man ska vara så förbaskat trevlig hela tiden, det är inte så lätt alla gånger..
    Här hos mig luktar det inte "vår" i dag, beror kanske på att det är lite kallare än det varit i helgen.
    Ha dé!/Kram

    2008-02-25 | 13:29:56
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Annaa M säger:

    Brr, jag minns när svägerskan i första giftet hade anlänt tillsammans med 18-årig dotter, första middagen var serverad och det redan var spänt eftersom de råkat anlända vid en tid då både maken och jag hade ett åtagande i den lokala hyresgästföreningen så vi sprang om varandra för att ta emot, fixa med mat och sånt. Hon gnällde för att hon fått för liten uppmärksamhet. Då frågade maken vänligt om deras planer, vad de tänkt hinna med innan de for hem på måndag morgon. "Måndag? Vi ska stanna hela veckan!"

    Då kunde vi inte hålla masken och vara trevliga alls..! Hon hade garanterat inte talat om i förväg att det var 10 dagar det var frågan om som hon räknade med fullservice för två, det var något man skulle ta för givet när det var lov utan att behöva fråga. Ja, de ändrade sina biljetter och åkte hem efter halva veckan. Skitsura!

    2008-02-27 | 15:12:07
    Bloggadress: http://www.annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här: