Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sotaren...

Kategori: Allmänt

...har varit här och som vanligt så spöregnar det... Ja, sotaren har varit här och sotat kakelugnen och i år kom en gammal "räv" som har jobbat i yrket de senaste 35 åren! Jag hade verkligen bespetsat mig på att det skulle komma någon ny som skulle gnälla över att jag inte ställt upp stegen.. Maken har gjort en "ställning" som han skruvat fast på väggen och där hänger stegen, en i lättmetall som kan bli hur lååång som helst. Jag, kan inte med mina armar och händer (är ju väldigt "kravlig") få ner stegen och sedan få den i rätt längd och upp mot taket och jag har varit med om att sotaren gnällt så pass mycket att jag inte ens frågade om han ville ha kaffe.. Nu kom alltså den här gamla "räven" och jag blev så glad och han var också glad, jag fick faktiskt en kram! Han blev erbjuden kaffe, men han hade nyss druckit så vi sa, att vi tar det en annan gång. Tänk, vad bemötande är viktigt...hade det varit en grinig sotare, vilket förekommer, ja då hade hela min dag blivit väldigt jobbig för då hade det gått åt så mycket energi att bearbeta bemötandet. Det känns skönt att ha fått sotat, nu kan vi elda ett år igen och veta, att vi gjort det bästa för att eldandet ska fungera bra. Det regnar alltså och det är så mörkt och grått att bara det gör ju att humöret inte är på topp precis... Dottern är ledig i dag så jag kanske ska höra med henne vad hon har för planer, har jag tur så bjuder hon på en fika och då träffar jag ju lilla prinsessan för hon har också ledig dag och då kan man inte bli annat än glad. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Tack för tipset,måste boka in sotaren efter denna vinter,man glömmer så lätt...



    /Kram i regnet

    2008-11-18 | 10:44:54
  • SolSkuggan säger:

    Härligt med en gammal beprövad sotare då slapp du en massa strul och fick en kram dessutom det kan ju inte bli bättre:)

    Det låter härligt med kakelugnen. Här i huset har det funnits 3 kakelugnar men alla är borta. Vårt hus är ju byggt 1887 och tyvärr blev det senare helt ute med kakelugnar det skulle vara öppenspis. Så av de har vi 2..

    Hoppas det blev en fika för dig dotter och barnbarn.

    Inget regn här men ingen sol heller kram på dig bästa du.

    2008-11-18 | 17:48:00
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • åsa säger:

    Solskuggan:

    ja, gissa om jag blev glad när det var en sotare som jag känner igen som kom och en kram, den sitter ju aldrig fel...

    Vårat hus är byggt 1904/07 (förmodligen det första, ingen vet riktigt) och det har varit kakelugnar här förut, men borttagna... så vi investerade i en ny och det är nog den bästa investeringen vi gjort.

    Fika blev det!

    Ha dé!/Kram

    2008-11-18 | 19:04:37
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon! Igår var dagen fruktansvärd tråkig! Regn o rusk! Idag lite kyligare men hoppas den blir fin!

    Har sovit liite mer inatt o känner mig liite piggare!

    Jag är så tacksam att vi har lilla Ditte...kan inte föreställa mig livet utan henne...förstår om du har det svårt med saknaden efter Byrackan...suck.

    Här har varit både sotare o brandinspektion med tillhörande räkningar också...dyrt! Skönt att det är gjort! Lilla kaminen är nästan den enda värmekällan vi använder här...ja, blir det väldans kallt eldas det i vedspisen också! Myys!

    Ha en bra dag!

    2008-11-19 | 07:28:16
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Här hos mig är det uppehåll i dag och minusgrader..

    Sotaren, det kostar, men det är en billig försäkring ändå tycker jag för vad kostar det inte om det börjar brinna där det inte ska...

    Blir avundsjuk på din vedspis, vi tänkte sätta in en sådan också, men det fanns inte plats.

    Ha dé!

    2008-11-19 | 09:39:45
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Ja tänk va viktigt bemötandet är! Min man jobbar ju som säljare av fönster, inte Mockfjärd men en konkurrent. Dels besöker han kunderna hemma, oftast kvällstid, skriver kontrakt på medhavda laptopen och sen kommer snickaren och mäter och måttar för att så småningom komma dit och montera. Min man är mycket omtyckt av kunderna, det beror nog delvis på att han är i "mogen" ålder och dessutom visar hänsyn och alltid pratar med frun i huset! Ibland har han fikat så många gånger att han har magknip på kvällen, men han kan ju inte tacka nej, fniss

    2008-11-20 | 14:34:08
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: