Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jag är så stolt...

Kategori: Allmänt

...över mina barn det hoppas jag att de alltid kommer att ha med sig i livet. I dag är jag stolt över min äldsta dotter som skriver i sin nya blogg om hur det är att vara regnbågsfamilj... Min dotter, hon har varit gift och har två små underbara kungligheter, jag brukar ju skriva om dem och om byrackan i min blogg och för drygt ett år sedan skilde hon sig och träffade en underbar människa, som hon blev förälskad i. Denna människa visade sig vara en kvinna...och jag måste erkänna, att till att börja med så var jag inte så glad..mest beroende på den förre makens sätt att reagera. Men efter att ha lärt känna denna kvinna, som är en helt otrolig personlighet, ja då var både jag och maken sålda... En bättre människa, det får man nog leta länge efter och sedan hon kom in i familjen har allting bara blivit bättre.(Kallar henne förresten för "mågan") Inte nog med att hon äter surströmming, hon älskar paltbröd med fläsk också, (till makens förtjusning)....hon dricker tillochmed whiskey som för övrigt är makens favorit när det gäller... De små kungligheterna, de fullkomligt avgudar henne och för dem är det inte konstigt att det är en kvinna som lever tillsammans med dem utan det är helt naturligt. Det konstiga är, att vi har grannar, en som bara är trettiofem år och han han lider av sådan hemsk homofobi att det är synd om honom, han är fullständigt övertygad om att det är en sjukdom som, om man har tur ska gå att bota...! Har även en granne, han är visserligen mycket äldre, han är pensionär och han är övertygad om att alla bögar är pedofiler...! Det jag tycker är så synd, det är att min dotter och hennes flickvän, de har så mycket fördomar att slåss emot medan vi däremot är stolt över dem, att de två har modet att vara sig själva att ignorera alla dessa människor som är så trångsynta. Och..trångsynta är människorna, de är så rädda för allting som är "avvikande" och det är de som gör livet mycket mer komplicerat för de homosexuella än vad det behöver vara. Jag och min man, vi berättar utan omsvep för folk som undrar, att så här är det och accepterar ni inte det, ja då...vi klarar oss utan dem. Jag hoppas, att min dotter och hennes flickvän får ett långt liv tillsammans för jag vet, att min dotter är lycklig och för mig som mor är det det viktigaste. Åhhh..jag är såååå glad och tacksam och stolt över mina barn...(och så byrackan förstås) Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Jag förstår att Du är stolt över dotterns mod. Och så skönt att hon har Ert stöd. Utan det hade det varit svårt tror jag. Skönt att det har blivit lättare för två kvinnor att leva tillsammans numera fast visst finns det fördomar så som Du beskriver. Hoppas att det är mest hos en äldre generation och därmed försvinner snart av sig själv.

    2008-09-18 | 04:48:33
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Inga:

    Det har inte varit lätt och det kommer säkert inte att bli det heller, men så länge vi känner att vi är starka tillsammans, ja då finns det ingenting som kan stå i vägen för vår familj.

    Förhoppningsvis så är det en "generationsgrej"...

    Ha dé!

    2008-09-18 | 09:42:49
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • TT säger:

    Tänk vad mycket trångsynta och fega människor det finns.

    Vilken tur att dom har er!

    Jag har själv en bror som är bisexuell, har aldrig sett något konstigt med det.

    Tänk om folk slutade bry sej och alla fick vara precis som dom är.

    2008-09-18 | 09:53:32
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • Åsa säger:

    TT:

    Ja, det vimlar utav trångsynta människor och jag fattar inte varför de är som de är.

    Förhoppningsvis kommer det att bli förändringar i framtiden, den som lever får se.../Ha dé!

    2008-09-18 | 11:25:26
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Jadu Åsa,jag ser genast att du missförstått mig i mitt inlägg precis som Tania.

    Jag förstod det när jag äste men förklarade för Tania så det svaret är även till dig :)

    Jag har överhuvudtaget inga fördomar gentemot homosexuella,tvärsom vi har haft otaliga nattliga disskussioner påmitt gamla jobb då även Tania vart med så jag hejjar friskt på alla människor oavsett sexuell läggning bara dom är snälla o rara som gemene man,jag gillar alla som står för kärlek o fred så även invandrat folk,det är när situationer uppstår som i tex s-tälje som jag fått nog av vår invandrarpolitik och dess flathet.

    Vad gäller homoäktenskap så go for it och likaså att få adoptera samt numera äggdonation.



    Fortsätt du vara stolt över dina barn med alla rätt!

    Respektfulla kramar från mig :)

    2008-09-18 | 12:09:22
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    Garbo:

    Jag har aldrig trott, att du skulle ha några som helst betänkligheter ang. homosexuella, tvärtom..!

    Men, jag kan förstå att du fick det för dig efter min kommentar, jag ber om ursäkt, det var jag som inte uttryckte mig lite fel.

    Kan så väl förstå att du har fått nog utav "flatheten" som det faktiskt är i S-tälje och i övriga landet också för den delen.

    Ha dé!/Många kramar!

    2008-09-18 | 12:22:41
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Garbo:

    Ja, du ser hur klantig jag är..."det var jag som INTE"...ja, ja, du vet väl vad jag menar...

    Ha dé!/Kram

    2008-09-18 | 12:24:39
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Tania säger:

    Ja, jag vet...fördomar om gayfolk sitter fast benhårt .

    Man tycker att människor ska ha annat att bry sina hjärnor i .

    Kram

    2008-09-18 | 16:57:28
    Bloggadress: http://lyxpiraya.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Tania:

    Du har så rätt så..

    Ha dé!/Kram

    2008-09-18 | 17:08:31
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Tack mamma! :-)

    2008-09-18 | 19:02:51
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon! Innan jag läste det här inlägget från dig så försökte jag kommentera på din dotters sida, men jag klarar inte av det! Inte pga några fördomar utan jag får bara meddelandet fel lösenord...grr!

    Lika överallt hos dom som bara har google/bloggerkonto, synd!

    Du, det märks att ni är släkt! Ordets och skrivandets gåva har ni båda två!

    2008-09-19 | 05:55:45
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Paula säger:

    Ja tänk att det fortfarande är en het potatis vilken sexuell läggning man har. Ett av Sveriges absolut vackraste och trevligaste par är Eva och Efva, som jag tycker har gått i spetsen för en frigörelse från gamla fördomar. Manliga par finns ju hur många som helst att ösa fram, kvinnliga förgrundsfigurer finns det färre i offentlighetens ljus.

    Att älska och vara älskad föder fred och försoning, oavsett kön, amen!

    2008-09-23 | 10:47:07
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Maria säger:

    Hehe, du kallar dotras flickvän för mågan! Den var bra! Jag ska nog börja kalla min systers flickvän (världens bästa) för svågan...! Och för övrigt var jag på gayfest med dem i somras innan vi drog till Pride. Jag var enda heteron i gänget och det var roligaste helgen på många år! Alla homofober vet inte vad de missar! Kram från din kusin vitamin...

    2009-01-27 | 23:15:33

Kommentera inlägget här: