Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Min tandläkare...

Kategori: Allmänt

....som förresten heter Olle och är jämngammal med mig, han gillar jag. Inte bara för att jag gått hos honom i så många år och för att jag var hans första "egna" patient utan för att han bjuder på sig själv och vi skrattar både högt och gott varje gång. Sa just till honom att...inte sjutton trodde jag väl, att jag som led utav sådan fruktansvärd tandläkarskräck innan jag började gå hos honom för över 25 år sedan att jag skulle sitta i tandläkarstolen och skratta! Då sa han att..du Åsa, du är alltid glad, jag kommer ju ihåg hur rädd du var, du var ju tillochmed på toaletten och kräktes utav skräck innan du blev uppropad i väntrummet..men, jag blir så glad när jag ser, att det är du som är min patient för då vet jag att det blir roligt sa han. Kan man annat än gilla honom? Nu har jag fått mina "bryggor" och det ser bra ut, det känns lite konstigt i nederkäken, men jag ska dit den sista september och prova in bettskenan så jag får väl ge det lite tid. Fy f-n vad det är äckligt att ta avtryck! Var ju tvungen att göra det i dag (igen) eftersom jag ska ha en bettskena. Att göra avtrycken i överkäken, det är panik!! Allt "klägget", det känns som om det håller på att rinna ner i halsen.....och då säger de att man ska andas genom näsan med djuuuupa andetag....inte det lättaste när man tror, att man ska kvävas utav "klägg"... Det var nära panik, det kan jag lova! Underkäken, det är helt annorlunda, panikartat..ja, men inte alls som med överkäken. Nej, nu ska jag göra lite kyckling i lergrytan hade jag tänkt mig. Slänger i kyckling, morötter, palsternackor, paprika och lite persilja, lök och kryddor och sedan får det sköta sig självt, under tiden tar byrackan och jag en promenad.. Solen skiner faktiskt för en gångs skull! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ragnvi säger:

    Tack för grattiset inne hos mig!



    Jaha, då vet jag var jag har att vänta då om det blir aktuellt med skena för mig med! Hua!

    2008-09-11 | 18:46:10
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Jadu Ragnvi, det är inte roligt, men det gör ju inte ont i alla fall.../Ha dé!

    2008-09-11 | 18:52:53
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • //SoP säger:

    -det är "klägget" som gör mig gråtfärdig av bara tanken,nu när jag Tror att jag skulle klara kostnaden.:-/

    2008-09-12 | 03:14:06
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Jag satte i halsen sist och fick värsta hostattacken och fy vad pinsamt,jag höll på att kräkas!



    Gillar min tandis oxå en bastant polska som kramas! :)



    Ha en fin helg!

    /Kram

    2008-09-12 | 09:45:40
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    SoP:

    "Klägget" är vidrigt, men det är ju en tröst att det stelnar ganska fort så det går ju relativt snabbt att göra avtryck.

    Om du ska göra avtryck så be om att få sitta upp, det tror jag skulle underlätta./Ha dé!



    Garbo:

    Pinsamt, det kan jag förstå att du tyckte, men..

    Att det känns som om man skulle kräkas, det beror nog på, att själva formen som "klägget" är i är så stor och hamnar långt bak på tungan..kräkrelex direkt!

    Ha dé!/Kram

    2008-09-12 | 11:40:05
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Jag väntar med bävan på en kallelse från tandis. Jag har tandläkarskräck o fick hjälp i form av lustgas för ett år sedan när hela munnen sanerades...

    Det funkade, men det är inget jag längtar till igen.

    Vilken fuskis att du har Höstvisan med Cumulus! Det var den jag letade efter på Youtube men den fanns tyvärr inte. Anki (sångerskan) gick bort ifjol, jag jobbade en del med henne i barnproduktioner på teve när jag var barn.

    Här blir det också långkok i helgen, marinerad lammgryta, mums

    Ha en finfin helg/Kram

    2008-09-12 | 12:09:50
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: