Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vad fort..

Kategori: Allmänt

...man vänjer sig vid att ha sällskap här hemma. Nu har ju både maken och dottern försvunnit och det har känts ganska ensamt nu i kväll. Jag är ju van vid att vara ensam, det är ju så, att jag är mer ensam hemma än att jag har sällskap. Nu räknar jag inte byrackan som ett sällskap, han ligger och sover eller springer runt, runt eller så skäller han ut mig... Nu hade ju dottern bott hemma i fyra veckor och så länge har ingen utav döttrarna varit hemma hos mamma på mååånga år så det känns konstigt nu när det inte är någon mer än jag och byrackan här. Men..i morgon kanske det känns som vanligt igen... Tittade på programmet videokväll hos Luuk och det var Janne Josefsson som var gäst i kväll. Måste ju säga, att den mannen, han slutar aldrig att förvåna..(ja, Josefsson alltså)...som Luuk sa, han bjöd på både skratt och gråt. När han berättade om sin mamma, om hur det var när hon hade varit till socialkontoret och barnavårdsnämnden och i princip fått "stå med mössan i hand och buga för överheten" och hur det hade följt honom hela livet. Kom då att tänka på min morfar, som jag för övrigt alltid kallade "morfild"...ja, jag kallade honom för det för han var en "morfild". Min "morfild", han började jobba när han var 13 år och han hade nio (9) sjukdagar när han gick i pension vid 67 års ålder! Helt fantastiskt! Han stod med "mössan i hand och skrapade med foten" när han och jag var till doktorn när han var 85 år.... Jag talade om för honom, att du behöver inte böja din nacke längre, du är värd minst lika mycket som doktorn, ja, för mig är du värd mest i världen och egentligen..ska det vara någon som ska böja nacken så... Kan så väl förstå Janne Josefssons tankar när det gäller hans mor, hon hade i hela sitt liv böjt sin nacke för "överheten". Jag har alltid gillat Janne Josefsson, kanske inte som person, men han har alltid gjort bra program tycker jag. Nu ser jag att klockan börjar bli mycket och jag hade bestämt att jag skulle gå till sängs tidigt i kväll... Ska släppa ut byrackan på "kvällspinken" och sedan ta honom under armen och bege oss en trappa upp. Önskar alla...sov gott! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ragnvi säger:

    Hej på dig! Såg inte det programmet heller...undrar vad jag tittar p egentligen?!?!?

    Bloggen har inte funkat tidigare heller...grrr!

    Full fart i lilla maggen blev det!

    Ha en bra dag önskar jag från ett regnigt Hälsingland!

    2008-10-01 | 10:32:59
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Uttmo säger:

    Men mamma... du behöver inte alla vara orolig, vi kommer att invadera titt som tätt så tillslut kommer du att uppskatta de ensamma stunderna! :)



    Lill prisen ligger i vår säng nu och tittar på film. Det är undantag-vecka denna vecka. Han får titta på film, massor nu. Han kommer nog minnas tiden med gipset som film tiden hahaha....



    Ska snart ner och handla lite lunch och mjölk, det sista gick vid frukosten.



    Ses snart

    kram

    2008-10-01 | 11:20:47
    Bloggadress: http://regnbagsfamilj.blogspot.com/
  • Garbo säger:

    Skrev imorse men det kom inte med...bloggstrul!

    Ska hasta iväg till jobbet nu och tror du inte det börjat regna! :(



    /Kram

    2008-10-01 | 11:44:24
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    Ragnvi:

    Det verkar som om det varit strul för många med bloggen.

    Här fullkomligt öser regnet ner för tillfället, det är ju bra för grundvattnet...sägs det.../Ha dé!



    Uttmo:

    Tack för lånet av lillprinsen!

    Ha dé!/Kram



    Garbo:

    Man får vara glad åt att nederbörden kommer som regn, det står väl inte på förrän det snöar...

    Ha dé!/Kram

    2008-10-01 | 19:04:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Mai säger:

    Hej gumman!

    Hoppas Vovven mår bättre nu! Jag vet inte om du kommer ihåg, men Twiggy ramlade ju också ihop 2 ggr och kunde inte resa sig på hela natten..(bajsade på sig med..stackarn..)men dagen efter var hon precis som vanligt. Troligen en liten hjärnblödning, sa veterinären.

    Stackars lille Prinsen..hoppas han inte mår alltför dåligt med sitt gips. Pussa på honom från mig!

    Kram,

    Syster Mai

    2008-10-01 | 20:26:22
  • Ragnvi säger:

    Om jag ändå kunde säga att det här skrutt huset var hundra år...finns nog en historia om det, har hört att det har varit nån sorts verkstad till en smedja för länge sedan...snett o vint är det i allafall!

    Gratis fylla!

    2008-10-01 | 22:19:22
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Mai:

    Hejsan lillasyster!

    Ja, nu när du säger det så kommer jag ihåg att Twiggy också ramlade ihop.

    Lillprinsen, han blir nog glad om jag ger honom en puss och talar om att det är från dig...han gillar ju dig..

    Ha dé!/Kram



    Ragnvi:

    Du vet väl, att "allt gratis är gott".../Ha dé!

    2008-10-01 | 23:05:31
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Lilldo säger:

    mor kära mor vem är väl som du... INGEN i HEEELAAA universum (varför begränsa sig?;)! Ja, visst har det gått bra under dessa 4 veckor? Jag tycker det iallafall (men jag är ju som de flesta vet ingen direkt människokännare så du kanske har liiiidiiit hur mkt som helst... hehe... men MEN! jag tror inte det... dock tror jag att du fått några stunder att träna ditt "jag ska inte stressa upp mig, utan hon får ta ansvar för sin egen tid själv"... har jag rätt?;) Jag är såååå tacksam över de här 4 veckorna (som inte alls känns som 4 veckor-vart tar tiden vägen?!?!) så du anar inte. Tack. På allvar. På riktigt. Älskar dig! (och tycker om dig oxå..:)) pussar och kramar från Oslo!!:)

    2008-10-02 | 00:19:23
  • Lilldotra säger:

    Mor kära mor vem är väl som du... INGEN i HEEELAAA universum (varför begränsa sig?;)! Ja, visst har det gått bra under dessa 4 veckor? Jag tycker det iallafall (men jag är ju som de flesta vet ingen direkt människokännare så du kanske har liiiidiiit hur mkt som helst... hehe... men MEN! jag tror inte det... dock tror jag att du fått några stunder att träna ditt "jag ska inte stressa upp mig, utan hon får ta ansvar för sin egen tid själv"... har jag rätt?;) Jag är såååå tacksam över de här 4 veckorna (som inte alls känns som 4 veckor-vart tar tiden vägen?!?!) så du anar inte. Tack. På allvar. På riktigt. Älskar dig! (och tycker om dig oxå..:)) pussar och kramar från OsLo!!:)

    2008-10-02 | 00:20:46
  • Åsa säger:

    Lilldotra:

    Älskar dig också...och jag tycker om dig också..

    Ha dé!/Kram

    2008-10-02 | 09:01:21
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Lilldotra säger:

    nuuuuuu tycker jag att det är på tiden att du skriver lite mer om vad som händer och sker där hemmavid... uppdatering tack...!;) hihi... ingen stress eller press eller så;)

    närå... men ville visa att jag är här inne och kollar iallafall,så nu vet du!:)

    pussar och kramar till dig söta mor!!

    2008-10-03 | 22:43:19
  • Tania säger:

    Jag missade det programmet , får gå in på webben och kolla! Tack för tipset .

    2008-10-08 | 09:52:28
    Bloggadress: http://lyxpiraya.blogg.se/

Kommentera inlägget här: