Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Det blir nog vår...

Kategori: Allmänt

...i år också... ..För i morse när jag gick upp (hade sovmorgon till åtta) så kvittrade småfåglarna för fullt och jag log för mig själv.. Det om något måste väl vara ett gott tecken, det var ganska ljust ute och fågelkvitter.... Just nu så snöar det och fåglarna har dragit sig undan för kvällen redan, det har blivit varmare, det är bara fyra-fem grader kallt och efter att ha haft såååå kallt såååå länge, känns det som riktig "värmebölja".. I går var jag upp till lasarettet för att hälsa på dottern vid tre-tiden och jag förstod ju att hon skulle följa med hem. Pratade med henne på förmiddagen igår och då visste hon inte hur hon skulle göra för hon mådde så tjyvtjockt, men jag "känner mina löss på gången".... Hon åkte alltså hem och det hade räckt med titthålsoperation, de hade plockat ut sju ganska stora stenar! Nu får man väl hoppas, att det ska bli bra och att hon kan äta normalt igen, hon har haft enorma problem med gallstensanfall var och varannan dag i över ett år, ja, det började ju på lilla prinsessans dopdag och hon är drygt 3,5 år.... Lördag är det idag och i kväll ska jag nog titta på melodifestivalen, den var lillprinsen och tittade på igår (genrepet) och jag kan riktigt höra honom när han sitter och kommenterar och talar om för de andra, som inte var med att...så och så var det och så och så blir det... Nu har jag inte träffat de små kungligheterna sedan tisdag och jag har "abstinensbesvär"...ja, jag lovar, "så är det" (som lilla prinsessan brukar säga). Nej, nu ska jag göra mig lite middag...undrar vad köket har att erbjuda i dag då... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Maria säger:

    Så skönt att operationen gick bra för dotra. Ha nu en riktigt härlig kväll tillsammans med melodifestivalen på tv! Vi ska självklart oxå kolla, kommentera, reta oss och bara älska evenemanget! Kussekramen!

    2009-02-21 | 17:26:12
  • SolSkuggan säger:

    Så bra att det bara behövdes titthål. Får verkligen hoppas att det ska bli bra nu så eländigt att ha haft såna problem under så lång tid. Jo jag har läst om dina kungligheter i inlägget lite längre ner. Men tror inte jag hade tiden att kommentera då. Men nog är de för sköna och goa de små. Vilken underbar kommentar du fick:)

    Här i huset kallar de mamma för nanna jag är babe och maken är gamlingen hihi han är 6 år yngre än mig.

    Ha det nu så gott vännen kram.

    2009-02-21 | 17:56:51
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon! Hoppas hon tar igen sig snart dottern! Jag opade gallan för några år sedan, öppen operation, och tvi vale vad jobbigt det var!

    Tack för dina ord hos mig....och jag tror att man kan gå en annan väg för att framföra kritik mot sjukvården...ska kolla mer sen!

    Kramen o krama barnbarnen!

    Ragnvi

    2009-02-22 | 08:41:19
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Maria:

    Jadu, hon är väldigt envis dotra min (vem hon nu kan ha det ifrån) så hon är igång må du tro.

    Ha dé!/Kram



    Solskuggan:

    Att få höra, att man är "mjuk", det är inte alltid negativt och jag får ofta höra, att jag är bäst!

    Inte illa va!

    Ha dé!/Kram



    Rangvi:

    Dottern är jättetacksam att det räckte med titthål, men var ju medveten om att det kunde bli öppen operation om det behövdes.

    Kolla upp andra alternativ, det är det enda råd jag kan ge dig...

    Ha dé!/Kram

    2009-02-22 | 09:01:53
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Annaa M säger:

    Sen kommentar här, men jag har visst tappat bort dig ett tag!



    Egentligen är det ett fånigt namn vi har på de där operationerna i Sverige "titthål", bättre med det engelska "nyckelhål". Låter så himla harmlöst med att de liksom bara tittar in, men det handlar ju inte bara om att titta och ingreppet inuti är ju lika stort som vi öppen kirurgi. Jag hade fyra såna där hål i buken efter min operation förra året och jag vet inte om det var någon större skillnad mot att ha haft ett större! Kände mig precis så perforerad som jag var!



    För mig försvann alla plågor omedelbart, kan äta allt jag inte kunde förut, undviker bara vissa saker som jag hann få avsmak för.



    Problem med diarréer kan hon dock få räkna med ett bra tag. Men det är ett väldigt litet problem jämfört med de hemska anfallen! Som ju faktiskt inte bara är smärta, man känner sig riktigt jäkla sjuk av dem!

    2009-03-03 | 13:44:43
    Bloggadress: http://annaama.wordpress.com

Kommentera inlägget här: