Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Små kungligheter...

Kategori: Allmänt

...är det en ynnest att ha i sitt liv.. Tänk, vad gjorde man innan de små fanns, vad tråkigt det måste ha varit... I dag har de små varit hos morfar och mormor på eftermiddagen eftersom modern är sjuk och måste vila så hon är frisk på torsdag då hon ska operera gallan. Lilla prinsessan, hon hade klätt sig "fint" bara för att morfar skulle tycka att hon var fin och det var hon ju.. Vi hade det jättebra tillsammans, vi ritade och målade, (det som lillprinsen tycker allra bäst om att göra) och han har en otrolig blick för färger och färgkombinationer. Lilla prinsessan, hon har varit fullt sysselsatt med morfar, för är det någon hon gillar, så är det han! Ja, mosters kille är ju inte så pjåkig han heller förstås.... Men, det är bara morfar som gäller för henne när han är hemma och jag förstår henne, han är ju inte hemma så ofta så det gäller ju att ta vara på den tid som han är på hemmaplan. Hon är så söt den lilla prinsessan, hon saknar byrackan så mycket och det att han är kremerad och ligger i en urna, det är svårt att förstå när man bara är 3,5 år... Jamen mormor..hur får byrackan rum i den där??..undrade hon när jag visade henne urnan och då förklarade lillprinsen hur det var..jamen..hur kan byrackan kissa och bajsa då..?? Vi kom överens om att byrackan satt uppe på ett moln och tittade ner på oss och vi vinkade upp till honom.. Visade lilla prinsessan foton på min lillasysters whippetvalp och min systerdotters whippetvalp och lilla prinsessan tyckte, att de var jättesöta, men...byrackan, han var sötast enligt henne... Ja, vi saknar också byrackan, ibland så mycket att det riktigt gör ont i bröstet när man tänker på honom och att man skulle sakna hans "maratonknatande" runt, runt i huset, det trodde man väl aldrig.. Undrar, vad byrackan skulle ha tyckt om väderleken, det är ju så kallt vareviga dag och jag är ju säker på att han totalvägrat att gå utanför dörren! Ja, det är många roliga och fina minnen vi har av honom.. Nej nu ska jag vara lite social med min käre make, bäst att passa på.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Maria säger:

    Mm, det är jobbigt när man mister sitt älskade husdjur... Och att man kan sakna dem så oerhört? Vi ärvde ju en katt av särbons morfar när han dog, jag som varit benhård om att vi inte skulle ha ngt djur (bara besvär när man ska bort osv, kan det vara mammas ord som spökar?). Men vad gör man då kattrackarn hette... Ragnar!? Detta är 5 år sen och Ragnar blev en mycket älskad familjemedlem under sina sista 3 år (han blev 14 år). Tyvärr kollapsade hans njurar så vi var tvungna att låta honom få en spruta... Men som vi saknar honom. Sen 2 år tillbaka (dagen efter att Ragnar dött) bor Elvis hos oss, infångad vild, rädd, smutsig, tovig katt som skulle avlivats om inte det fanns en vänlig själ på Fyra Tassar i Avesta som såg att det kanske skulle kunna gå att rädda denna katt. Idag tror jag att det är svårt att hitta mer tillgiven och snäll katt och jag hoppas att vi kommer att få ha honom hos oss länge till!



    Har rotat runt bland gamla kort nyligen och blev varm i hjärtat när jag hittade ett foto på mej med Lennon i kopplet! Som jag tyckte om den hunden! Whippet är speciella!



    Stor kram till dej och din käre make från kussen!

    2009-02-16 | 20:14:12
  • Ragnvi säger:

    Byrackan...får en klump i halsen Åsa...så skönt för dig att du har barnbarnen ändå!

    Jag har varit lite låg idag....lite sömn en längre period, faan i många år egentligen, och sen dunderkuren med penicillin som gör att jag mår lite illa...men såret såg bättre ut idag!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-02-16 | 22:17:45
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Ja lilla byrackan ja,han skulle nog som mina ha vänt i dörren! :)



    Lilla Greta har froströda märken på tassarna hon e väldigt känslig,mina hundar ligger helst vid brasan o njuter ut o pinka e ett nödvändigt måste just nu.



    /Kramen

    2009-02-17 | 09:29:11
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • //SoP säger:

    Jag har tänkt på det,undrat hur du mår där utan Byrackan,tänkt fråga, men sen vill jag inte hälla salt i sår.Jag drömde för någon vecka sen att A rymde,o hela tiden jag letade efter henne var en av gammelgubbarna ,Vince,här,så det inte skulle bli så tomt.Skumma drömmar.

    2009-02-18 | 00:54:48
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • åsa säger:

    Maria:

    Ja, tänk, Lennon... han var också en otroligt mysig hund, lika snäll som byrackan, men tuffare..

    Inte visste jag att du har en ny katt efter Ragnar, men visst är det tomt utan djur...

    Ha dé!/Kram



    Ragnvi:

    Det kommer aldrig att finnas en till hund som just byrackan, han var verkligen speciell..

    Hoppas du mår bättre för var dag, tänker på dig.

    Ha dé!/Kram



    Garbo:

    Stackars små fyrfotingar, det måste ju göra jätteont i deras små tassar..

    Ha dé!/Kram



    SoP:

    Det är jättetomt utan byrackan och jag "hör" honom hela tiden, kan tillochmed "känna" hans nos i knävecken ibland..

    Ha dé!/Kram







    2009-02-18 | 08:50:37
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • //SoP säger:

    Kroppen har sina minnen,jag känner V komma o lägga sig hos mig ibland.

    2009-02-19 | 03:26:32
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här: