Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Det finns vissa saker ...

Kategori: Allmänt

...som gör mig arg... Som tex. i dag när jag var till affären och hör två damer (tjejer) stå och prata. Båda hade barn med sig, den ena ett och den andra två och den med ett barn sa till den andra att..nämen..har du skaffat ett till barn!? Ja, sa hon med två barn, (det äldsta barnet var 4-5 år)..jag träffade ju **** och vi ville ha ett kärleksbarn tillsammans..!?!? Jamen...undrar ju jag i mitt stilla sinne, ditt första barn då, var inte det ett kärleksbarn? Att stå och säga så, när barnet(n) hör på, det tycker jag är så lågt! Det är likadant de föräldrar, som högt och tydligt talar om att de "skulle bli tokiga" om de var tvugna att vara hemma med sina barn!! Hur roligt kan det vara att höra föräldern säga att den skulle bli tokig utav att umgås med en själv hela dagarna.. När jag hör sånt, då har jag sån lust att gå fram till vederbörande och fråga, varför de skaffat barn överhuvudtaget! Jag har själv två barn med olika fäder och jag lovar, de har varit lika efterlängtade och älskade båda två! Nej, nu ska jag göra middag, det blir kyckling i lergryta i dag.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Ja ibland tänker vi vuxna inte längre än näsan pekar...

    Man får bita sig i tungan ibland men visst jag håller med.

    Jag kan oxå bli tokig på människor som inte uppskattar det dom har fått och såna har jag sett allt för många utav i mina dagar usch va ledssen man blir å barnens vägnar...



    /Kram och skönt att ha dig här igen :)

    2009-01-28 | 18:58:56
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Maria säger:

    Mmm, det är sååå tråkigt när man hör att folk gör skillnad på sina egna barn. Speciellt när barnen hör. Och de hör mer än man tror. Det finns ju inget mysigare än att få vara hemma med sina barn och umgås! Och framför allt, att NJUTA av dem! Tiden går ju så himmelens fort, helt plötsligt har man vuxna barn! Trots att man bara är 22 själv... Än'te könstutt...? Kram

    2009-01-28 | 19:59:27
  • åsa säger:

    Garbo:

    Ja, det finns ju inga barn som bett om att få komma till världen och jag anser att det tamejsjutton är skamligt att det finns föräldrar som beter sig som hon gjorde idag.

    Ha dé!/Kram



    Maria:

    Sååå roligt att du kommenterar min lilla kusin vitamin!

    Håller med dig om att man ska ta tillvara på tiden man har tillsammans med sina barn och det är ju så, att tiden, den bara flyger iväg..

    Det där med åldern, det stämmer precis...

    Hälsa moster!

    Ha dé!/Kram

    2009-01-28 | 22:30:48
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • //SoP säger:

    Har reagerat på sånt jag med,tro det eller ej- en kompis har två flickor,den 1a kom till med en synnerligen osympatisk karl o jag tror aldrig han har fått träffa henne(kriminell),sen träffade kompisen en ny kille o fick en dotter till-som varje år fick bild på grattissidan i lokalbladet o blev kallad vår lilla prinsessa osv- Stora flickan syntes aldrig där.Det störde mig.

    2009-01-29 | 03:39:41
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon! Ibland glappar käften lite för mycket hos vissa....sen är vi ju alla olika, jag skulle så gärna ha velat vara hemma med mina barn när dom var små men av olika anledningar gick inte det. Men hade tur att ha en mamma som hjälpte mig otroligt mycket, hade ångest att behöva lämna dom på dagis även om ungarna trivdes!

    Läser kommentaren ovan min; soP:s och säger bara fy faan!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-01-29 | 06:33:30
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    SoP:

    Ja, jag kan inte förstå, att man kan göra skillnad på sina barn, vad det än gäller och som sagt...det finns inte ett barn som bett om att få komma till världen.

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Det är klart att man måste arbeta, men att som en del stå och säga när barnen hör på att de hellre jobbar än är hemma...det kan jag inte förstå.

    Ha dé!/Kram

    2009-01-29 | 08:48:33
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Kerstin säger:

    Eller som jag fick höra av min mor:"Dig har jag fått för mina synder":((

    2009-01-29 | 17:40:38
    Bloggadress: http://kailiyinyang.blogg.se/
  • åsa säger:

    Kerstin:

    Ja, det har man hört några gånger under sitt liv...

    Ha dé!

    2009-01-29 | 18:46:00
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Maria säger:

    Alltför ofta hör man klantiga saker som föräldrar vräker ur sig...

    Ha en fin kväll !

    2009-01-29 | 19:47:46
    Bloggadress: http://www.forsnetblogg.se/Maria
  • Maria säger:

    Ragnvi: Jo, visst är vi alla olika. Jag ville inget hellre än att vara hemma med min första men ett "bättre" jobb kom "i vägen" som jag kände att jag inte kunde missa så min äldsta var jag bara hemma med i 7 månader. Och som ny mamma så skulle man ju vara så duktig och hinna med allt ändå trots separation från flickans far vid samma tidpunkt. Tog dock igen detta med barn nr 2 (med annan far)eftersom jag hade ledighet kvar att ta ut efter barn nr 1. Då hade jag förmånen att få vara hemma i drygt 3 år, lagom tills äldsta börjat skolan. Försökte njuta så mycket jag bara kunde dessa tre år med BÅDA mina barn. Som sagt, de hade inte valt att komma till världen, det var jag som valde dem... Hade bara önskat att jag valt stabilare fäder till dem... men det är en annan historia!



    Åsa: Man kan ju undra varför en del skaffar barn. Jag själv har ju fått höra mååånga gånger av mamma att jag är så lik min pappa, och då inte på ett positivt sätt. Var inte roligt i tonåren att bli kallad jäkla härjedalskulla av mamma. Hon har alltid letat fel på mej. Allt pga att hon och pappa hade en mycket uppslitande separation. Det var ju inte mitt fel att jag har annan pappa än mina syskon... Kanske därför som jag är så rädd om mina flickor (trots 2 fäder)? Rättvist ska det vara!!! Idag kan jag och mamma umgås, mycket för att hon behöver hjälp och då är hon tacksam och snäll, men fortfarande så händer det att hon vräker ur sej saker, hon är nog bitter på livet och det är min pappas fel och därmed oxå mitt fel. Det är nog något som du aldrig har märkt av hos din moster för hon är duktig på att berätta för andra hur snäll och hjälpsam jag är... Jag ska hem till henne idag och umgås en stund, hälsar till henne från dej! Kram från lillkussen...

    2009-01-30 | 09:43:38
  • åsa säger:

    Maria:

    Nog har jag hört vad din mor kläckt ur sig ibland, men som du skrev, hon är nog väldigt bitter och den som får ta allting är ju du eftersom det är du som är "närmast" henne, om du förstår vad jag menar..

    Visst har du likheter med din far, konstigt vore det väl annars...

    Men du får göra som jag gjorde, jag "gjorde upp" inom mig själv med mina föräldrar för jag insåg ju att de aldrig skulle kunnna "ta in" det jag sa och menade.

    Nu så pratar din mor bara gott om dig och jag vet ju att du är så bra och duktig som hon säger för jag vet, att det inte varit en "dans på rosor" för dig heller, men du liksom jag har klarat av att vara en bra mor (för det vet jag att både du och jag varit/är) och vi kan vara stolta över våra fina barn.

    Vet, att det kan vara svårt att alltid vara den som "måste" ställa upp och hjälpa till med allt möjligt (och omöjligt) och det kan ibland nästan "kväva" en, men du ska ha all credit för det du gör, hoppas att dina syskon också inser vilket jobb du åstadkommer.

    Ha dé!/Kram

    2009-01-30 | 10:07:14
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Tjena! Hm...vad hamnade jag i här...hänger inte riktigt med i svängarna...

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-01-30 | 13:13:08
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Maria säger:

    Åsa: Jag har gjort som du för länge sen, vet ju oxå att mamma aldrig skulle kunna ta in vad jag säjer. Har försökt men då avbryter hon och pratar om sina smutsiga fönster eller finnen jag har på hakan... haha... Men visst Åsa, vi vet att vi är bra!!! Finns en anledning till att du är min favvokusse genom tiderna, du har alltid haft tid över för barn, även mej när vi flyttade till E-tuna för lääänge sen... Så, stooora kramen till dej!

    2009-01-30 | 18:06:50
  • åsa säger:

    Maria:

    Vet precis vad du menar, men det är ju tur att vi är så starka som vi är och framförallt att vi är så toleranta som vi är...

    Ha dé!/Kram

    2009-01-30 | 19:01:06
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: