Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Uppe före tuppen...

Kategori: Allmänt

...var vi i morse maken och jag, klockan ringde före fem... Nu är det på detta vis...Min make har rest i jobbet i trettio år och han har missat en massa flyg på grund utav punkteringar på taxibilar, olyckor som gjort att vägar varit avstängda mm..mm.. Alltså...han vill vara ute i god tid om han ska flyga iväg på jobb och därför gick vi upp tidigt i morse för att åka till Arlanda... Det kändes lite konstigt att inte byrackan var med, han och jag brukade ju alltid skjutsa maken/husse till flyget, men i dag var det bara jag med. Vi gjorde som vanligt, jag åkte efter att ha lämnat av maken, men för en gångs skull så åkte jag inte hem direkt! Nejdå...jag åkte faktiskt till Eskilstuna och fikade hos min yngsta syster (nästa gång blir det en annan utav de syskon jag har där). Min yngsta syster, hon har hundar, närmare bestämt fyra stycken! Alla är Golden Retriver (jaktgolden tror jag det heter), den äldsta (Spurten) hon är över nio år och sååå mysig, snacka om pigg och glad hund! Den yngsta (Speed), han är bara elva veckor och gissa om han var go...det var så man smälte, jag lovar! När vi åkte i morse var det -23,5 grader ute och bilen var lite seg i växellådan... Nu är det bara -13 grader och det ska visst bli ännu varmare under veckan, inte mig emot för nu är jag ganska trött på kylan, det är vackert ute, men inte skönt. Jag eldar i kakelugnen och det är ju mysigt... Nu är jag ensam hemma ett tag igen, vet som vanligt inte när maken kommer hem igen, men man får ju vara tacksam att han har jobb, det finns ju en herrans massa som inte har det i dag och jag lider verkligen med dem. Nu ska jag göra mig lite middag tror jag...kom på att jag inte ätit någon mat under dagen och det är kanske därför jag känner mig lite "kaffedarrig"... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Kaffedarrig där har vi det,precis som jag brukar bli om jag glömt att äta,kul uttryck :)



    Fy fagerlunda för -23 här hemma huttras det och lagom till mildvädret kommer väl vår skorsten vara i bruk igen,detta är inget kul man går o spänner sig hela tiden av köld..



    Ha en bra kväll/Kram

    2009-01-05 | 19:41:05
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    Garbo:

    Tänk, va glömsk man kan va!!

    Inte undra på att ni köpt fotogenkamin...hade totalt glömt det där med eran skorsten (kan det bero på åldern..?)

    Ha dé!/Kram

    2009-01-05 | 19:57:28
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon gräsänka! Tur ni inte blev sena igår, kylan kan ju ställa till det!

    Jag har sovit skapligt inatt...så pass att jag inte har ränt upp o ner hela natten...så nu är jag totalt ledbruten istället..är det inte det ena så är det det andra! Men får jag bara nån timme på mig så rekar jag till mig!

    Idag är det endast minus 2 ute...och bara 16 inne! Burrr!!! Hunden vill inte gå upp!

    Jag måste ha tid på mig med alla mina julkartonger därför börjar jag nu....har ju ett antal, hi, hi!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-01-06 | 06:59:56
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Godmorgon på dig du!

    Ja, nu har ju inte jag varit uppe lika tidigt som du, men jag har varit igång ett tag i alla fall..

    Här är det också "varmt" idag, bara -5,5 och det är ju varmt om man jämför med hur svinkallt det varit så länge.

    Jag har bara en kartong som ska fyllas med julsaker så jag behöver inte börja så tidigt...

    Ha dé!/Kram

    2009-01-06 | 09:08:35
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: