Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Hålla tummarna...

Kategori: Allmänt

...kommer jag att göra... Tänk, om allt har vänt och turen är på lillprinsens sida.... Dottern fick i kväll ett telefonsamtal från en rektor på en friskola här i Falun (en skola som blivit utvald till den bästa skolan i Dalarna..) och blev erbjuden en plats till lillprinsen! Dottern ställde prinsen i kö för lääääänge sedan och nu har det blivit vakanta platser och det är faktiskt så, att det står enormt många barn i kö till just den här skolan. Den skola som prinsen går på nu, där gick både hans mamma och moster och redan då fanns det mycket att önska när det gällde att bedriva undervisningen... Jag (tant raffa) har alltid haft svårt att hålla käft när jag märker att det inte finns struktur, framförallt när det gäller barn och deras väl och ve, har nog många gånger under döttrarnas skolgång uppfattats som en "pain in the ass"... Men jag har alltid ansett, att om man tillbringar största delen av din vakna tid som barn på skolan, ja då ska man må bra också, inte gruva sig för att gå dit, då är det allvarliga problem och det är upp till lärarna (och föräldrar) att se till, att alla har lika värde, att alla blir sedda och att vi vuxna, vi är till för barnen.. Men, när jag tänker efter...på föräldrarmöten, ja då ville ju alltid lärarna att jag skulle föra fram åsikter som föräldrarna hade, de kanske trodde, att de andra föräldrarna inte kunde prata..(!?) Hur som helst, jag hoppas så innerligt att lillprinsen vill byta skola, det är ju inte bra att genomdriva ett skolbyte om inte han är med på noterna. Få se, hur det blir, han ska dit med sin mor och far på fredag förmiddag och hälsa på och jag ska se till att vi åker förbi skolan i morgon då jag hämtat honom och så kan vi prata om den nya skolan lite. Han gillar ju allt som är vackert (även gamla hus) och skolan är ett gammalt hus, jag tror, att den är byggd i början på 1900-talet så skolan har enormt mycket själ och sådant ser och känner lillprinsen.. Nu ska jag ta och nanna kudden ett tag, det blir väl som vanligt.... Förhoppningsvis blir det i alla fall ett par timmar i stöten... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Skolor ska vara bra, allt annat borde vara förbjudet! Du har helt rätt. Jag hoppas att skolbytet går bra och att han går med på det. Kanske är lättare om han får försäkringar att han får byta tillbaka efter en tid om han inte trivs med det nya.

    2009-09-02 | 05:58:47
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Ja, man hoppas ju alltid att det ska bli bättre och vi får väl se, ska strax hämta prinsen efter skolan och då ska vi ta en sväng förbi den andra så att han får se den och kanske få ett bra första intryck.

    Ha dé!

    2009-09-02 | 12:19:36
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Du har så rätt, skolan är barnens arbetsplats och där ska dom trivas.

    Hoppas allt går vägen för den lille killen! Kram!

    2009-09-02 | 21:47:41

Kommentera inlägget här: