Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Skolbyte..

Kategori: Allmänt

...blir det troligen ... "Studiebesök" idag på den nya skolan för lillprinsen och det gick väl "sådär".. Han är en knepig liten sak vår lille prins, det går inte att påskynda någonting utan han måste ha god tid på sig att "smälta" saker och ting, han vill ha struktur på sin tillvaro och det är väl inte helt fel.. Det kan ju kännas lite "jobbigt" ibland, men det visar vi aldrig, utan han får ta den tid han behöver och många gånger tror jag att det har med hans hörselnedsättning att göra faktiskt, det märks så väl om han har hörapparaten i eller inte. Den här nya skolan, de hade redan ett samarbete med hörselpedagogen och det bådar ju gott! Dottern berättade, att det hade kommit tre elever i korridoren och helt plötsligt hade en utav dem kommit fram till prinsen, sträckt fram sin högerhand och presenterat sig och prinsen, som säkert blev alldeles chockad, han sträckte fram sin hand och presenterade sig tillbaka, det tyckte jag var positivt! Både det att eleven kom fram och presenterade sig och att prinsen fann sig och gjorde detsamma. Nu vill ju rektorn, att prinsen ska börja så fort som möjligt och det blir i så fall redan nästa vecka och då kommer dottern att vara med honom och hon (vi) hoppas, att det räcker med ett par dagar, bara så att han känner sig trygg, om det behövs så blir hon med honom längre. Det är inte lätt, att vara förälder till en liten ängslig prins och det är inte lätt att vara liten i en stor värld...
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Det kommer säkert att gå bra! Hoppas verkligen att gossen kan få en skola som är bra. Det förtjänar alla barn att ha. Det borde finnas mekanismer som tar bort dålig skolor.

    2009-09-05 | 07:10:24
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Det känns "skönt" med din kommentar, du vet ju verkligen vad du pratar om.

    Dottern har inte hört ett ljud från varken lärare eller rektor, fast hon mailat om möte för länge sedan och det tycker jag är ynkligt!

    Nu får vi se framåt och hela tiden tänka positivt, allt kommer att bli så bra så.

    Ha dé!

    2009-09-05 | 09:54:49
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Nämen det där låter ju förträffligt, med skolbyte! Dessutom är det ju tidigt på terminen, ännu bättre!

    Ja vad gör man inte för att ungarna ska trivas o må bra!

    Angående dubbdäcken har jag också läst om det, men har inte dragit några slutsatser alls, du har ju redan funderat långt vidare...

    Nog undrar man ju, vi har så mycket is här i området så inte vill jag att gubben kör omkring o slirar utan dubb!

    Kramen

    2009-09-06 | 19:19:07
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Ja, man får ju hoppas, att det kommer att bli bra för lillprinsen och det tror jag att det blir!

    Dubbdäcken...jag får det inte att gå ihop så att säga...

    Ha dé!/Kram

    2009-09-07 | 13:08:09
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: