Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jo, jag tycker synd om....

Kategori: Allmänt

...de Vietnamesiska bärplockarna.. Men, det är ju inte första gången som bärplockarna blir "lurade"! Förra året och några år innan dess var det Thailändare som "lurades" att komma hit och många år före det så var det Polacker och alltid samma visa... Inga bär i skogarna! Det är väl inte en dag för tidigt, att de bolag som "lurar" hit plockare från all världens länder får sig en "näsbränna" så att de slutar att utnyttja människor, de kan ju själva gå ut i skogen och plocka 90 kilo lingon! Eller...16 hinkar på en dag! Helt horribelt, det är ju en omöjlighet även om det fanns gott om bär, för ingen utav dem kan ju vara vana lingon/blåbär/hjortronplockare! Synd, att det skulle behöva gå så långt att de låste in och misshandlade personal, det kan ju få väldiga konsekvenser för de inblandade... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Jag kan bara hålla med! Det måste ju gå att få till en lagstiftning som skyddar de här stackars människorna från att bli utnyttjade på det här viset.

    2010-08-14 | 11:55:16
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Exakt min åsikt!

    Ha dé!

    2010-08-14 | 19:22:36
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: