Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Kul att se...

Kategori: Allmänt

..programmet om Långholmen.. Maken, han var "plit" på Långholmen i tre år, mellan 71-74 jobbade han där och för honom var det ett väldigt intressant program (TV 2 klockan 20.00-20.30), ja, det var ju intressant för mig också.. Fick reda på mycket om det gamla fängelset och inte visste jag att maken varit lite "chef" i köket, det har han då aldrig visat prov på hemma.. Men, han får fortfarande påsk och julkort från gamla interner, som tyckte att maken var en "rejäl" karl.. Lasse Strömstedt var ju den som berättade om fängelset och han visste ju vad han pratade om eftersom han suttit fängslad där i flera omgångar. Kul tycker jag, att de vid stängning av fängelserna beslutar sig för att öppna vandrarhem där, här i Falun och även i Hudiksvall har ju de gamla fängelserna kommit till användning och jag kan ju tycka, att det är lite häftigt att sova i ett fängelse.. Men, det roligaste var, att maken hade så mycket minnen, från interner (eller tjyvar som han sa) och att han pratade om dem med sån respekt, för på "den tiden" hade man respekt för de intagna och de intagna hade respekt för "Plitarna", så tror jag inte att det är nu..(Har ju en ""gammelmåg" som jobbar som "plit" på Gävlefängelset och enligt honom så är det visst en liten skillnad...) Efter jobbet på Långholmen så började maken som resemontör och åkte till Malaysia och var där på jobb i 20 månader (en hemresa under jul och det var i hela två veckor..) Han var singel vid den tiden, annars hade han nog besökt hemlandet lite oftare... Kul var det i alla fall att se programmet om Långholmen.. Ha dé!/Tant raffa Det skulle vara nu det, att en resemontör inte får göra hemresa mer än en gång på 20 månader..det är ju nästan 2 år!

Kommentarer

  • Paula säger:

    Hej, jag har varit o kikat på vandrarhemmet o fått en guidad tur med lunch på Långholmen, mycket trevligt och det ligger ju så fint! Förstår att det väckte många gamla minnen...Själv blev jag fast vid ett tv-program om Kina igår kväll, om hur 130 miljoner kineser jobbar i städerna men kommer från landet. De bor i små miniatyrgarderober i våningssängar utan bekvämligheter...suck, en gång om året, på deras nyår, åker dom hem till byarna. Då träffar dom också barnen som blivit uppfostrade av mor-och farföräldrar. Herregud vilket liv, man blir upplyst kan jag säga, o slutar klaga över det ena med det tredje när man ser hur andra folk har det

    Kramen

    2010-12-22 | 17:17:57
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Tofflan säger:

    Låter som ett intressant program som jag har missat! Men kanske kan jag kolla på play..?



    Kramen!

    2010-12-22 | 18:08:50
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Ragnvi på jobbet säger:

    Morning o god jul på dig! Missade tyvärr programmet men hoppas det går i repris!

    Kramen!

    Ragnvi

    2010-12-23 | 09:33:10
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Vad synd att jag missade det programmet. Jag har bott på vandrarhemmet på Långholmen några gånger och jag tycker att det är mysigt på ett lite kallt sätt där.

    Läste nyligen Jan Guillous bok "Ordets makt och vanmakt" och även han satt ju på Långholmen efter "IB-affären".

    Kramen.

    2011-01-04 | 20:47:44
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com

Kommentera inlägget här: