Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Är jag alldeles dum i huvudet...

Kategori: Allmänt

...eller? På regionala nyheterna ikväll pratades det om vargar.. Ja, det ska ju "planteras ut" valpar i vargflockar och det skulle kosta minst 200.000/valp eftersom det var tvunget att vara lite tillsyn också..sändare kunde man inte sätta på dem innan de blivit lite större och det fanns ju risk att de inte överlevde..(mmmm...det är kanske det som kallas ""naturens lag") Jamen, de som jobbar med det där, de har väl sin lön och då fattar inte jag, att det ska behöva kosta en massa extra och eftersom det visst är minst fyra valpar det handlar om så stannar notan på 800.000!!! Först skjuter man en massa vargar och sen "planterar" man in en massa (jag fattar ju att det har med inavel att göra, men...) Fattar inte att så fort det handlar om varg, då får det minsann kosta tamejsjutton hur mycket som helst och jag antar, att det är pengar som tas ur kommunernas kassa, pengar som skulle vara till mer nytta inom tex. vård och skola.. Känner, att jag är lite uppretad... Förresten så är ju straffet högre om man skjuter en björn eller varg mot om du skjuter en människa och det tycker jag är för bedrövligt! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ragnvi säger:

    Morning! Summan låter ju orimligt hög tycker även jag! Man kan ju undra varför?!?!

    Läste om barnbarnen...så skön läsning!!

    Kramen!

    Ragnvi

    2010-11-10 | 06:32:33
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Inte nog med det, läste i dagens tidning att det kommer att bli ännu dyrare!

    Ha dé!/Kram

    2010-11-10 | 09:34:04
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Visst kan det provocera när man pratar om sådana belopp, det begriper jag. Men jag är för biologisk mångfald o dit hör vargen enligt mig. Nu är det ju pga rädsla för inavel som man ska inplantera några, dessutom får ju fortfarande vissa skjutas varje år. Utan att vara säker så vill jag nog påstå att dessa pengar går ur statens kassa och inte kommunernas.

    Jag tycker inte man kan ställa kostnader mot varandra när det gäller helt olika verksamheter. Missförstå mig inte, jag tycker definitivt att skola och omsorg bör få mera resurser.

    Kramen

    2010-11-10 | 12:18:44
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Visst förstår jag att det måste till åtgärder mot inavel, men det jag reagerade på, det var att de som ska göra´t, de har ju sin lön ändå och jag undrar ju vad det är som ska kosta så mycket..

    Ha dé!/Kram

    2010-11-10 | 14:27:59
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Jag håller med dig att det är idioti att satsa så mycket på att få ut vargvalpar och det till platser där folk inte vill ha nå mer varg! Det har ta mig sjutton gått troll i det här med varg. Det finns ju faktiskt anledningar till att vargen blev så gott som utrotade här i Sverige tidigare.

    Jaktlagen häromkring som jagar älg kan inte ha sina hundar med på jakten längre eftersom det finns varg överallt där de är och jagar. Här omkring där jag bor (Hälsingland) finns det massor med varg. Det händer t.o.m. att vargarna går in på tomter och ta tamhundar som är ute. Tacka sjutton för att inte vi vill ha varg.

    Nä, de som vill ha varg kan gå till djurparkerna och titta på dem för ute i naturen lär de knappast få se dem men däremot märks det väl att det finns varg i vissa områden.

    Ett mindre antal vargar kan jag gå med på men det har redan gått för långt nu.

    Kram.

    2010-11-11 | 14:45:53
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com

Kommentera inlägget här: