Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Otroligt...

Kategori: Allmänt

...att astmamedicin ska hosta 750:- till ett barn på åtta år! Så mycket fick dottern betala idag när hon var tvungen att hämta ut ny medicin eftersom den "gamla" snart är slut... Underhållet hon får, (fadern betalar det absolut lägsta) ska alltså räcka till mediciner och aktiviteter, ja allt som har med barnen att göra och jag är jäkligt tacksam att mina barn blivit vuxna, så man slipper det där pusslandet och oron för ekonomin då barn alltid kostar mer än man tror... Var ju ensamstående med barn i många år innan jag träffade maken, så jag vet ju vilket helsike det kunde vara emellanåt, det var än det ena, än det andra och mitt i alltihopa så skulle klasserna iväg någonstans och det kunde kosta flera hundra extra och då gällde det, att man var en hejare på att "trolla med knäna"! Nu är det ju så, åtminstone här i Falun, att skolan inte ska kosta föräldrarna extra, så det blir glest med skloresor och vinteraktiviteter typ slalom och sådant som "kostar skjortan" och det tycker jag är jättebra, för det finns alltid barn som inte har råd att följa med och tänk så "skämmigt" det måste vara! Dottern har varit på utvecklingssamtal gällande prinsen och det fanns bara positivt att säga om honom enligt fröken och det gjorde mig så glad, det är ju ett tecken på att han är trygg i skolan, att han sitter stilla och tar in information och att han tycker det är roligt att få lära sig olika saker, att han lyssnar! Ja, det värmde ett gammalt mormorshjärta att få höra det, att han gillar skolan, att han är stolt över sin skola och gärna visar upp den om det ges tillfälle (som i söndags då det var julbasar och moster med fästman och lilla kusin Ture var dit, då blev han stolt som en tupp!) Hoppas nu bara, att lilla prinsessan får förskoleplats på samma skola, hon har ju syskonförtur, men det är visst väldigt många förskolebarn i kö så det är att hålla tummarna, för det är en väldigt populär friskola...) Nej, nu ska jag ta och krama kudden ett slag... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Det var ett litet lustigt skrivfel i ditt inlägg- "...att astmamedicin ska HOSTA 750:-"... Men fy fadderullan vilken dyr medicin! Och jag gissar att lagom när han kommer upp till högkostnadstaket (man får ju slå ihop alla sina barn, men prinsessan kanske är en friskus?) - då börjar en ny period..? Ja det är tufft, sannerligen! Själv har jag inte hämtat ut mediciner som jag borde ha hämtat i oktober. Jag har inte råd helt enkelt.

    Kram!

    2010-11-24 | 09:40:01
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Visst är det väl konstigt hur det blivit, man har inte råd att medicinera sig fast man behöver..

    Jag har ju hjärtmedicin och sist kostade det nära tusenlappen med allt och jag lovar dig, jag kunde hålla mig för skratt!

    Ha dé!/Kram

    2010-11-24 | 16:15:25
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Medicin till barn borde vara gratis! 750:- är hutlöst mycket. Själv betalar jag min medicin på avbetalning bara för att jag har dyra astmamediciner men jag vet inte hur sånt fungerar för barn.

    Däremot vet jag hur det är att vara ensamstående med barn och vilken ekonomisk situation man har då. Jag skilde mig 1999 och då hade vi delad vårdnad i början men från mars 2002 var jag helt ensamstående med mina barn från det de var 12, 16 och 18. 18-åringen var tvungen gå ett extra år innan gymnasiet för att läsa upp betyg så där blev försörjningsplikten förlängd ett år (till hon var 20). Det var riktiga hundår och inte blev det bättre av att jag blev sjukskriven och på slutet hade jag hel sjukersättning. Och pappan betalade det lägsta och klarade sig ifrån en massa extra utgifter. Han kastade ut sina barn så de hade inte ens kontakt med honom. Tufft var det men det har tackochlov gått bra för ungarna trots det som varit.

    Så fick du lite historia också. :-)

    Kramen!

    2010-11-25 | 12:54:15
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • Tofflan säger:

    Fy 17! Jag hämtade två nya mediciner idag, det var INTE kul när pengarna i plånboken (600:-) inte räckte. Bara att hala upp ett plastkort och hoppas där fanns täckning...



    Kramen! :-(

    2010-11-25 | 13:04:39
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Ninni:

    Tack för historiken!

    Känner så väl igen mig i din historia och jag är som du stolt, att det gått så bra för barnen trots en icke närvarande/engagerad far, du får göra som jag, klappa dig själv på axeln..(för det är vi värda!)

    Ha dé!/Kram



    Tofflan:

    Det är ju inte klokt!

    Man kan ju undra, var det "trygga Sverige" tagit vägen..

    Ha dé!/Kram

    2010-11-25 | 15:33:52
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: