Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vildsvin...

Kategori: Allmänt

...bjöd jag grannarna Jim och Carina på i lördags och för mig var det premiär att tillaga just det.. Fick vildsvin utav mågen i Gävle och har ju hört, att det kan smaka väligt olika, ofta ganska mycket vilt och det är inte vad jag gillar precis. Men, jag gjorde iordning köttet som jag brukar göra helstekt fläskkarré i stekgryta, hade bara i några vitlöksklyftor och enbär, annars var det "som vanligt". "Det absolut godaste vi ätit" var kommentaren från grannarna och det var väl bra... Idag ska jag hämta lilla prinsessan på dagis, modern ska till Tällberg med jobbet och kommer hem i morgon så prinsessan får sova här hos oss, prinsen ska sova hos farmor och farfar, det passade visst bäst så. Beställning på middag är: Köttbullar i gräddsås och potatis, till frukost är det pannkaka som gäller! Det ska tas kort på dagis i morgon bitti så det gäller att vi masar oss upp i tid, det ska ju fixas hår på prinsessan, men det blir nog inte så svårt för hon är nyklippt sedan i fredags och är ju bara så bedårande som en 5-åring med "kort page" kan vara... Klippa ja...här klipptes det häckar för fullt i lördags, det gick fort när alla (utom jag) hjälptes åt, jag kan ju inte göra sådana rörelser med mina armar så jag kände mig lite....ja, man skäms nästan att man inte kan hjälpa till som "alla andra", men vad ska man göra? Såg ju till, att en del utav grannarna blev mätta och belåtna i alla fall... Nej, nu ska jag steka köttbullar... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Å vad det låter mysigt med mormors köttbullar till middag och pannkaka till frukost! Så glad den lilla prinsessan måste vara att ha en sån snäll mormor! :D

    Kram kram!

    2010-09-14 | 10:56:39
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • TT säger:

    Vildsvin är jättegott tycker jag, jag gillar viltsmak på kött.

    Men köttbullar är inte helt fel det heller! :o)

    2010-09-14 | 11:05:00
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Det blev pannkaka både till kvällsmat och frukost..

    Vad gör man inte för en liten prinsessa...

    Ha dé!/Kram



    TT:

    Lite viltsmak tycker jag också om, men just vilt är jag inte så "hemma" på, gör så gott jag kan och tydligen blev det bra den här gången../ Ha dé!

    2010-09-14 | 11:48:42
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Inga M säger:

    Vildsvin är kanongott, bland det bästa man kan äta, åtminstone om det kommer från rätt djur; dvs rätt ungt, ettåring gärna och inte från någon brunstig gammal hane.

    2010-09-29 | 22:48:19
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här: