Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Annika Östberg och Rickard Flinga...

Kategori: Allmänt

....är två människoöden som jag har varit intresserad av..
Kommer så väl ihåg den första dokumentären om Rickard Flinga, en man som aldrig varit i Sverige, men blev utvisad hit från USA eftersom han hade Svenskt medborgarskap då hans föräldrar var Svenska emigranter i USA..
Han kunde inte språket och hade knappt några pengar, men skulle alltså klara sig i ett land han inte kände till, det gällde för honom att skaffa jobb och försörja sig ( han hade suttit 20 år i Amerikanskt fängelse, utav dessa, 13 år i isolerinscell!)
(Han hade skjutit en man med 12 skott, en man som sexuellt ofredat hans 6-åriga dotter...)
Alltså i en cell i ensamhet, utan kontakt med andra levande individer, i 13 år!!
Utan att få känna mänsklig kontakt...
Ja, inte undra på, att han ville "leva livet" i 180 knyck när han kom ut i frihet, det kan jag mycket väl förstå!
Tom Ahland har ju gjort ytterligare en dokumentär om just Rickard Flinga och Annika Östberg och det visade sig, att det gått bättre för Annika, men det är jag övertygad om att just där, där spelar media en stor roll..
Nu tycker ju jag, att det var helt rätt att släppa Annika fri, hon har sonat sitt straff och det går inte att jämföra henne med tex. Anders Eklund, Jackie Arklöv och en massa andra grova mördare, men det är min åsikt, fast jag vet ju att det finns många som anser annat...
Har följt Annikas öde i en herrans massa år, det finns de som man känner mer för och hon var/är just en sådan person kanske för att vi är jämngamla hon och jag, det skiljer bara 6 månader mellan oss...
Nu hoppas jag att hon får leva ifred och njuta av sin frihet och jag hoppas även, att det ordnar till sig för Rickard Viking Flinga, att han får en bra ålderdom och att han kommer att känna att Sverige är hans land eftersom han aldrig kan återvända till sitt hemland USA, där han faktiskt har sina barn...
Många människoöden finns det och otroligt många som berör...
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Jag hör väl till dem som inte lyckats uppbåda så där jättemycket sympati för Annika Ö. Hon har ju trots allt varit med och understött dödandet av en polisman om jag minns rätt. Men jag kan hålla med om att hon har sonat sitt brott nu och kan förhoppningsvis få leva ett normalt liv nu. Jag såg inte programmet men det kanske kommer en repris.

    2011-06-06 | 09:07:43
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Annikas öder har jag följt ända sedan det tragiska hände i USA...är såå glad att hon fick komma hem till slut!

    Men Rickard Flinga...har inte hört namnet ens en gång! Måste nog googla på det där....fniss!

    Meen...läste ditt inlägg om Mågan...?! Vad besviken man blir! Lider med din dotter o barnen...dom har väl även en far som inte är mycket att hänga i julgranen...?

    Kramen!

    Ragnvi

    2011-06-06 | 09:24:29
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Jag förstår att det är många som inte delar min uppfattning och det är ju bra att vi tycker olika!

    Ha dé!



    Ragnvi:

    Jag har ju också följt Annikas öde och tycker ju att hon sonat sitt brott (man kan ju jämföra med tex. Mattias Flink, som sköt ihjäl 7 oskyldiga personer och som nu vill ha tidsbestämt straff..) och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon får njuta av sin ålderdom.

    Rickard Flinga är ett tragiskt människoöde han också och han kom ju hit på andra "premisser", det gick ju inte så bra för honom dock...

    "Mågan" ja...ett kapitel för sig det också, trösten kan ju vara, att barnafadern bättrat sig enormt mycket senaste månaderna..

    Ha dé!/Kram

    2011-06-06 | 09:46:07
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Tofflan säger:

    Jag bloggade också nyss om Tom Alandhs dokumentär om Rickard Flinga och Annika Östberg. Vi får verkligen hoppas att det går bra för dem båda!

    Det finns ingen ursäkt för mord - handlar det om att försvara sig själv är det inte mord, anser jag. Att döda nån som förgripit sig på ens lilla dotter är inte försvarbart men förtståeligt. Men som du tycker jag att de båda har straffats tillräckligt. Nånstans måste vi dra en gräns.

    Kram!

    2011-06-06 | 09:59:02
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Tofflan säger:

    Nytt försök att kommentera:

    Jag skrev också ett inlägg om dessa två nyss. Jag tycker inte att det finns nånting som ursäktar mord. Att försvara sig själv och sin familj är inte mord, anser jag. Att skjuta den som har förgripit sig på ens lilla dotter är mord, men förståeligt på ett annat sätt.

    Jag anser att båda har straffats mer än tillräckligt och hoppas att det går bra för dem! Tror att Annika kanske har större chanser att klara sig bättre. Grymma öden!

    Kram!

    2011-06-06 | 10:01:25
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Jag delar helt din uppfattning och jag hoppas SÅ att det ska gå bra för dem båda i framtiden..

    Ha dé!/Kram

    2011-06-06 | 18:56:26
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Linda L säger:

    Jag tror inte på herr Flinga. I en dokumentär hade han dödat 2, i boken ingen. Han påstår att han panga ihjäl sin dotters pedofil, men dottern nekar till att någon peddat henne. Han har helt enkelt knarkskjutit en oskyldig människa

    2011-06-11 | 22:02:16
  • jennie säger:

    Han skrev visst i boken att han dödad två stycken,i fängelset var det en och innan han åkte in en dottern har förträngt saker hon var bara liten när detat hände,tro mig dte går att förtränga,du verkar vara en person som allmänt hatar missbrukare.Kan bara säga hade någon rört mina barn så hade jag deffinitivt stjutit

    2011-06-12 | 10:50:58
  • Ia säger:

    Oavsett vad man tycker om deras brottsliga gärningar så är det svårt att inte ha sympatier med de båda. För en del år sedan var jag på en föreläsning just med Flinga och har också läst hans bok och Östbergs bok.

    Bara att vara instängd, oavsett vilket land, i så många år måste vara en gräslig upplevelse. Samhället utvecklas och förändras ju hela tiden...nås man av detta i ett fängelse?

    Ja, bara att önska dessa båda lycka till!!!!!

    2011-06-18 | 09:39:44
    Bloggadress: http://kajsalisa.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Linda L, jag är en av de få personerna som faktiskt har bott med rick under en lång period. Så jag vet en del:) och du borde ej vara så snabb på att döma folk du inte känner.

    2011-06-29 | 10:08:45
  • Douglas säger:

    Är ni intresserade av Rick så finns hundratals sidor om honom att läsa på Flashbacks Forum. Där finns en tråd om honom under "Kändisskvaller". Där deltar han själv i diskussioner och svarar på frågor. Hans första fem år i Sverige var en solskenshistoria. Villa, bil och giftemål. Startade eget företag. Skrev en bestseller. Det är inte förrän de senaste åren som de gått i fel riktning. Må han få åldras med värdighet. Det går bra för hans barn och barnbarn. Tom Alandhs del två var dock både regisserad och tillrättalagd.

    2011-07-16 | 23:02:07
  • Herman säger:

    Även Rick kommer med en blogg snart. Det kommer bli intressant. Den ser jag fram emot att läsa. Jag tror den bara kommer att heta Rick Flinga, helt enkelt.

    2011-07-19 | 00:54:21
  • Douglas säger:

    Det är synd att tittarna aldrig fått se den personen som faktiskt står Rick närmast. Som funnits där i vått och torrt. En person som själv inte dricker och kommer från en annan bakrund. Men Tom Aland med Björn Henriksson (kameramannen) ville bara fokusera på Rickard och beslöt att det var bäst för tittarna att spegla honom som en ensam man med endast sin ena kvarlevande katt som sällskap. Samtidigt ville han jäkta på slutet eftersom meningen var att den skulle släppas strax efter Annika Östbergs frigivning. För de som undrar. Förblev de vänner? Svar nej. Det är bra att han lämnat Uppsala bakom sig och vid 60 års ålder fortfarande kämpar på som få.Lycka till!/Doug

    2011-07-19 | 01:11:45
  • Rick Flinga säger:

    Jag har läst, under många år, alla bra och dåliga saker har att säga om mig..den biten stör mig inte ett dugg. Biten som stör mig är inlägg (som längre upp) på sidan att jag har 'knarkskjutit' någon. Varifrån kommer hela knarkskiten in i bilden? det vill jag veta. Tydligen förväxlar folk mig med Annika när det gäller motiv mm.Hon knarkade med sin pojkvän när de bestämde sig att skuta ihjäl en person och sedan nästa dag skuta ihjäl en snut. Det går inte att alls.

    2012-03-02 | 12:50:10

Kommentera inlägget här: