Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Stöddproppen" Elvis...

Kategori: Allmänt

...hade så klart åkt på däng!
Han hade ett bett som satt väldigt djupt, ovanligt djupt enligt veterinären nästan vid magen och det var ju en enorm tur att vi ringde djursjukhuset idag!
Nu har han, inte bara "tratt" utan ett gult och fint dränage, vilket det hela tiden savar ifrån och det är ju bra eftersom det är hela grejen med dränage liksom, men det som jag inte gillar, det är att vi (läs jag) måste tvätta där flera gånger per dag och skölja rent med koksalt i hålen där dränaget sitter så att det inte fastnar...
Tycker inte om sådana saker, är rädd att det ska göra ont och det vill jag ju inte!
Men, huvudsaken att Elvis blir bra och det ska han väl bli utav antibiotikan som han ska ha två gånger om dagen och gissa, vem som får den stora äran att försöka få i honom det?
Rätt gissat...JAG!
Tratten...
Ja, har han den kvar till i morgon då kan vi ju vara glada!
Veterinären sa, då vi hämtade honom och han verkligen var groggy, men ändå försökte få av sig tratten, att "han gillar inte den där nåt vidare, det märkte vi på en gång"...
Jo, jag tackar jag!
Att vara kattägare, det är svårare än hundägare tycker jag, för katter är så jäkla envisa!
Nu var ju vår byracka väldigt medgörlig, det kanske är ovanligt, men hunden jag hade innan byrackan var också "lätt" att ha att göra med, alltså inte alls som Elvis..
Dyrt är det att vara djurägare också..
Nu är ju Elvis värd varenda krona som han kostar, det handlar inte om det, men man undrar ju många gånger VAD det är som kostar så otroligt mycket?!
Vilken tur, att han är försäkrad för vad skulle inte notan ha hamnat på annars!
Nu har maken gett Elvis lite mat och han var ganska utsvulten fast maken har lite svårt med att ge Elvis liiiite till att börja med eftersom som maken sa, "han kan väl inte sitta (halvligga) och titta på ett tomt fat"?
Det visar sig väl om Elvis mår illa, vatten har han fått i sig litegranna i alla fall och det är ju jättebra eftersom han nog är ganska uttorkad..
Har pratat med äldsta dottern, hon har ju varit jättorolig hon också, hon och barnen är i Eskilstuna för tillfället och där har de det jätttoppen!
Sol, bad, båtturer och fiske, vad mer kan man önska?
Unnar verkligen henne och de små kungligheterna att få må bra, vilket jag vet att de gör och i ett mor(mors)hjärta så känns det gott ska ni veta!
Nej, nu ska jag titta till min lilla plutt, ska kolla om såren måste tvättas igen vill ju inte att det ska bli alltför kladdigt för honom, han kan ju inte tvätta sig själv ännu...
Ha dé!/tant raffa


Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Oj oj, stackars dig! Jag vet ju att du, liksom jag, har respekt för katter och nu får du verkligen KBT-träna dig! :D Tur att du tänker på kattens väl och ve och vågar!



    Kram!

    2011-06-30 | 11:22:34
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Det här är KBT-träning på högsta nivå, jag lovar!

    Men, det är ju så, att han är beroende av oss och att vi sköter om hans sår så att han kan bli helt kurant..

    Ha dé!/Kram

    2011-06-30 | 13:04:09
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • SoP säger:

    envisa? näe,så du säger- ;-) Lille gubben-

    2011-07-01 | 01:57:56
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • Inga Magnusson säger:

    Det här med veterinärvård är en skum bransch när det gäller ekonomi. Vi har upplevt att hund har hållits kvar över natten mot en rätt oskälig kostnad med tanke på att ingen tillsyn förekommit exempelvis. Vi har också upplevt att man först ville veta om hunden var försäkrad innan vi fick veta kostnaden. Hoppas någon tar sig för att granska det här snart!

    2011-07-01 | 07:35:53
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    SoP:

    Envis, det är bara förnamnet!

    Ha dé!

    2011-07-01 | 09:07:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Det var väl något program på tv som tog upp det där med bluffandet inom veterinärvården, men inte sjutton blev det något bättre för det..

    "Är han försäkrad" var det första veterinären sa efter att hon kollat igenom Elvis...

    Ha dé!

    2011-07-01 | 09:11:32
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: