Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Och in kommer Elvis...

Kategori: Allmänt

...som ett jehu!
Öppnade altandörren för att titta efter honom eftersom det regnar och som sagt var, in kom han!
Uttrycket "som en dränkt katt" passade perfekt, har aldrig sett honom så våt och tufsig!
Han tittade på mig med en blick som sa mer än tusen jamningar, han tyckte nog att jag varit jättetaskig som lät honom vara ute i skitvädret..
Men, det var ju han själv som valde att gå ut så...
Han njöt faktiskt då jag tog fram en handduk och torkade honom lite torr, resten det får han sköta själv, han är ju trots allt en katt!
Det regnar alltså och det är inte mer än 8 plusgrader, men enligt tidningarna (och det som skrivs i dem är ju alltid sant...) så ska det bli riktigt fint sommarväder efter helgen och det tackar man väl för...
Maken är iväg och sätter upp ett staket åt en hjälplös stackars dam och han var inte så glad när jag pratade med honom, han var nog lika "dränkt" som Elvis kan jag tänka så det blir att servera honom en rykande kopp kaffe när han kommer hem och eftersom det är fredag så blir det ett glas med fin konjak också!
Nu är han ju ledig i helgen, men på måndag morgon så är det dags igen, då är det ytterligare en altan som han och "kompisen" ska fixa och det är roligt att det sprider sig att de gör ett bra jobb och att de inte är så hiskeligt dyra.
Nej, nu ska jag ta och förbereda middagen, har lite kött som ska marineras..
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Ninni säger:

    Vad skönt att du fått din gamla blogg tillbaka! Jag har varit in och läst i den nya också men det blir ju inte samma sak med en ny när man har flera år i den gamla.

    Jag är ju lite av en säkerhetskäring så jag kopierar alltid min blogg och spar ner den i ett Worddokument på min dator och allt på min dator säkerhetskopierar jag med jämna mellanrum så jag inte ska förlora alltför mycket om den rasar samman. Skulle min blogg försvinna så är den ju försvunnen men jag har alla blogginlägg kvar i alla fall och kan gå tillbaka och läsa dem. Det blir ju lite som en dagbok fast min blogg blir en månadsbok för jag skriver så sällan.



    Läste om det där med kollekten... nog är det väl bedrövligt att folk inte ska ha råd att gå till sin kyrka för att det blir för dyrt med kollekten. Men jag vet ett gammalt par (de är döda nu för länge sen) som var med i en frikyrka men de började bli gamla och skruttiga så de var inte så ofta till sin kyrka. De fick ett brev från sin kyrka där de tyckte att det gamla paret skulle betala in "sin tionde" till kyrkan via en postanvisning eftersom de så sällan var dit!!!! Skamligt! Gammalt folk med dålig pension! Skäms, säger jag bara till de frikyrkor som klämmer ur sina medlemmar allt som går.



    Nog är väl blommorna lite tidiga av sig va? Liljekonvaljerna börjar blomma här och det är lite väl tidigt. Midsommarblomster och smörblommor lika så. Och det har ju inte precis varit varmt åt dem heller så det är därför de ska till att blomma redan nu.



    Ha en skön helg!

    Kram.

    2011-05-27 | 19:51:23
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • åsa säger:

    Ninni:

    Så roligt att få ett "livstecken" från dig!

    Ja, jag skulle väl säkerhetskopiera och det kommer väl...

    Du har rätt i det att en gammal "invand" blogg är bäst och jag är SÅ tacksam att de hittade igen den.

    "Sitt tionde"....det är en utav orsakerna att jag avskyr allt vad hyckleriet inom frikyrkorna står för, anser inte att man ska behöva betala för sin tro..

    Visst är det väl tidigt med blomningen, kanske lite tur att det just nu är ganska kyligt, då "stannar" det väl av lite (förhoppningsvis)..

    Ha dé!//Kram

    2011-05-27 | 22:07:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Morning! Regnigt o dimmigt här just nu...kattan har varit ute en liiiten sväng...sen fort in igen precis som din Elvis!

    Vad bra det måste vara att din make har nått att göra...och tjänar lite pengar dessutom antar jag!

    Kramen!

    Ragnvi

    2011-05-28 | 09:02:50
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Här är det ostadigt idag, ingen dimma, men ganska kylslaget inte över 11 grader..

    Ja, det är hur bra som helst att maken har nåt meningsfullt att göra och inte är det helt fel med lite extrainkomster heller..

    Ha dé!/Kram

    2011-05-28 | 14:23:01
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: