Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vilket j-la oväder....

Kategori: Allmänt

....det blev här idag!
Ja, det har ju åskat och blixtrat på många ställen idag..
Det åskade så Elvis blev så rädd att han hoppade högt och sen gömde han sig under soffan på altanen, satt där ända tills det lugnade ner sig.
Haglade gjorde det också, det kom stora mängder med regn och det var ju bra, eftersom det inte har varit nåt utav den varan sedan snön försvann, det var verkligen snustorrt i marken!
Men nu så, nu är det påfyllt i vattenförråden ett litet tag, för hualigen vad det regnade och haglade!
I morgon kommer vår lilla charmbubbla Ture med moder och hälsar på, de ska sova kvar åtminstone till på lördag, få se, om  det blir ytterligare en natt...
De ska hälsa på Tures gammelfarmor och gammelfarfar, de behöver hjälp med lite saker och så är det långt mellan gångerna de träffar honom eftersom de inte vill ha besök om Ture tex. är förkyld och just förkyld är han ju med jämna mellanrum, han snorar ju fram varenda tand, precis som hans mor, moster och kusiner också har gjort (då kan det ta lång tid mellan gångerna...)
Tråkigt nog så är de små kungligheterna hos fadern denna helg eftersom modern jobbar, men de får väl träffas snart ändå..
Ska bli så roligt att få rå om Ture litegranna, det är ju långt mellan gångerna för oss också, även fast han är lika välkommen om han så är görförkyld.
Efter att de köpt hus så blir det ju "per automatik" så att det blir mer sällan man åker iväg på helgerna, speciellt på våren/sommaren då det finns så mycket att göra både på huset och tomten..
Men, jag brukar ju ta mig en sväng till Gävle då längtan blir för stor och jag känner, att jag bara MÅSTE få pussa lite på Ture!
Hoppas, att jag är lite bättre i benen och fötterna i morgon, fötterna ser ut som uppblåsta gummihandskar för de är så svällda och högerbenet är som vanligt nästan dubbelt så tjockt som det vänstra och det gör så förbaskat ont!
Tänk om jag skulle ta en nål och sticka genom skinnet på benet, då skulle det aldrig sluta spruta vätska tror jag...
Men annars så mår jag ganska bra...
Har ju egentligen ingenting att klaga på, lyckades ju bli gift i alla fall...hahahaha
Ha dé!/tant raffa


Kommentarer

  • Ragnvi säger:

    Morning! Här blev det bara lite muller långt borta o liiiite regn igår! Kanske mer väta idag...det behövs som sagt! Fast åskan kan vi vara utan!

    Isch...låter otroligt jobbigt med ditt ben! Vad gör du för att underlätta?

    Kramen!

    Ragnvi

    2011-05-13 | 05:04:09
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Här är det blött i backen nu och det formligen exploderade ännu mer i grönska, så nu blommar snart äppelträden också!

    Det är jobbigt med benet, men jag är ju ganska van efter alla dessa år och det enda som hjälper något är vätskedrivande så det tar jag ju vareviga dag...

    Ha dé!/Kram

    2011-05-13 | 12:10:53
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Oj vad mycket läsning jag fick härinne när jag nu försöker läsa allt jag missad då jag varit borta. Kul läsning är det så jag klagar inte.

    Jasså ni fick ett sånt himla oväder. Vi fick åska och lite regn men inte så mycket av vare sig det ena eller det andra.

    Politiker ska inte yttra sig när det gäller inkomster. De vet inte vad de pratar om. De borde försöka leva på en sjukersättning ett år så kan de ju få öppna munnen sen.

    Vad duktig du är som klarar av att måla lekstugan trots din värk. Men det är ju för ett gott ändamål förstås - barnbarnen. :-) Måste vara mysigt med barnbarn. Jag väntar än på såna men de kommer väl då tiden är mogen. :-)

    Grattis till fyra år som bloggare! Visst är det roligt. Och man lär sig en hel del av det också. Lite synd är det ju att du inte sätter in en bild på lekstugan nu när du målat den så fint och Elvis skulle jag gärna vilja se också.

    Facebook har jag också men är inte så aktiv därinne. Satsar hellre på bloggen och sen sitter jag ju och donar med mina foton. Gissa om jag har jobb med det nu efter semestern och alla bilder jag tog då. Ska lägga ut dem i ett album på SkyDrive när jag pysslat klart och valt ut vilka jag ska visa och då lägger jag en länk till dem på min blogg och naturligtvis så dyker länken till albumet upp på min facebook-profil också men den ser väl inte du för vi har inte blivit kompisar där... än.

    Ha en skön helg och kom ihåg att lägga upp benen högt då och då.

    Kram.

    2011-05-13 | 15:09:38
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • åsa säger:

    Ninni:

    Jag har inte varit med om ett sånt åskväder sedan -98 i Tyskland och jag lovar, jäklar i nåda vad det small!

    Jag kommer kaaanske att lägga ut bilder på bloggen framöver, men jag har liksom inte det "intresset", jag är nog ganska "gammaldags"...

    Men jag kan förstå, att det kanske skulle vara intressant att få se på bild det jag skriver om..

    Vi får väl se, om vi syns på facebook...

    Ha dé!/Kram

    2011-05-13 | 21:10:31
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: