Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Solsken...

Kategori: Allmänt

..är det idag!
Ja, solen skiner och det är riktigt fint ute, men det är inte speciellt varmt.
Maken ringde för en liten stund sedan, han är och jobbar, målar vindskivor, fönsterfoder, altan och ett garage åt en dam ett par mil från Falun och han talade om, att han höll på att frysa ihjäl!
Skämtsamma jag säger, att han ska jobba lite fortare så att han håller värmen!
Kan inte förstå, att han inte uppskattade det jag sa...
Jag har ju ingen bil då maken är iväg, fast jag har ju elopeden, men den ska säljaren komma och hämta för den fungerar inte som den ska riktigt och jag ska visst få låna en annan under tiden min är på "undersökning".
Man ska ju kunna åka mellan 3,5-4,5 mil på en laddning av batteriet, men jag kommer högst 1 km och sedan så är det dags för laddning igen!
Jag blir ju så nervös då laddningslampan börjar blinka och lysa röd att jag spänner mig till max och då får jag ju så f-baskat ont och det är väl väldigt onödigt..
Har ju garanti på elopeden så det är ju inga problem och säljaren är väldigt serviceminded, men det är ju typiskt att jag ska få en eloped som krånglar! Är jag förvånad? Nej!
Väntar på att få höra från antingen Falu lasarett eller Sophiahemmet i Stockholm..
Har ju sådana enorma svettningar i huvudet och min läkare har skickat remiss, som i första hand går till Falun och om inte de kan göra något så får jag i bästa fall komma till Sophiahemmet och få botoxinjektioner (yttepyttepyttesmå sådana i huvudet) som på något vis får svettningarna att avta.
Det jag lider av heter Hyperhidros och betyder onormal svettning, man kan ha dessa svettningar i princip varsomhelst på kroppen och mina har satt sig i huvudet och jag kan tala om, att det är inte roligt!
Helt plötsligt kan jag bara börja svettas i huvudet och det är inget jag kan styra på något vis, spelar ingen roll om det är 25 minusgrader och jag är utan mössa, jag svettas lika mycket i alla fall och det har blivit till ett socialt handikapp, man är ju inte bland folk om man slipper....
I helgen har äldsta dottern haft besök från Eskilstuna, det var min brorsdotter med sina döttrar som var till Falun över en natt.
Jätteroligt att få träffa dem och så kom ju Ture med moder också förstås!
Nu var det ju inte något finväder att tala om, åtminstone inte på lördagen, men igår var det bättre, soligt men inte speciellt varmt..
Vi har placerat utemöblerna där de ska vara och nu väntar vi bara på de där varma sköna vindarna som gör att man kan sitta och njuta också.
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Trist med elopeden, men skönt att höra att det finns säljare som är vettiga! Hoppas du får tillbaka den snart så att du kan sticka ut på nya äventyr med DIN eloped!



    De där svettningarna låter inget vidare... Själv går jag och väntar på svettningar som ska medföra klimakteriet, men tyvärr, tyvärr, jag är lika sval som vanligt och lingonveckorna punktliga. :-(



    Här är det sol fram och tillbaka idag. Konstigt väder, med andra ord.



    Kram!

    2012-05-07 | 18:45:44
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Nu har säljaren varit här och hämtat "hjärtat" och lånat ut sitt demoexemplar till mig och jag hoppas ju att han fixar felet.

    Klimakteriet har jag klarat av och tacksam är jag för det...

    Ha dé!/Kram

    2012-05-07 | 21:11:35
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula i pörtet säger:

    Hej, ja elopeden har jag knappt hört ordas om, men det beror väl på att den inte fungerat som den ska. Då gjorde ni helt rätt som köpte den i en fysisk butik där ni kan få service och inte på nätet där man står med skägget i brevlådan när det inte funkar!

    Låter jobbigt att svettas sådär. I samband med mitt förtidiga klimakterium svettades jag som en gnu, men nu är det mycket bättre och ingen är gladare än Hasse som slipper frysa ihjäl sig i sovrummet!

    Imorgon har jag hört ska det regna, kanske behövs det för att det ska börja grönska

    Kramen

    2012-05-08 | 17:54:38
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Det har ju inte varit något "elopedväder", det kan vara ganska kyligt att susa fram...

    Visst är det mycket värt att få personlig service och tur, att butiken finns på så nära håll som Borlänge.

    Ha dé!/Kram

    2012-05-08 | 19:04:18
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: