Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

1:a advent...

Kategori: Allmänt

...har jag varit i kyrkan och firat tillsammans med de små kungligheternas skola.
Inget tjafs här inte, utan enligt gamla hederliga traditioner så sjöngs det psalmer (2 stycken) och så var det skolans förskoleklasser, ettor och tvåor som var en kör och de sjöng så fint och bra!
"Prinskorvarna" Wilgot och Julius var också där med sina föräldrar och för dem blev det en liten försmak hur det kommer att bli i slutet på december då de ska döpas i just denna kyrka.
Massor att titta på var det ju för dem, ljus som brann, jättestora kristallkronor och fina fönster i massa olika färger och så var det ju sång och musik!
De små kungligheternas far och lillebror Theo var också där och det känns så skönt att vi sitter tillsammans och kan umgås helt avspänt och naturligt, inga sura miner och inget skitsnack, vilket kan vara vanligt annars...
Snöat har det gjort och gör så forfarande och jag hoppas verkligen att det inte är allt för snorhalt då "personen" och lilla prinsessan ska åka neröver ikväll, de ska jaga!
Ja, Elvira är en tuff liten tjej och hon ska vara med på hjortjakt nere i Jönåker (ligger nära Kolmården), hon ser så fram emot det!
Hon har redan bestämt att hon ska bli jägare hon också och det tycker jag är bra, det behövs jägare som håller viltstammen nere och det är ett sunt intresse, mycket ute i skog och mark och så frisk luft på det!
Morris, han är fortfarande väldigt lugn och faktiskt en "mattekatt", så fort han ser mig så ska han "prata" och han har en förmåga att vara framför mina fötter hela tiden!
En trevlig personlighet är han och vi undrar verkligen vad han varit med om...
Nu vill jag önska alla en trevlig helg och om ni ska ut, ta det försiktigt, det kan vara väldigt halt!
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Så trevligt med firande i kyrkan! Det känns ändå som en fin tradition oavsett vad Skolverket säger i sina tolkningar. Vi firar numera inte Lucia heller på vår skola, utan har vinterfest. -Vet inte vem hon kan kränka och förtörna med sin närvaro, men hon var ju ett kristet helgon förstås, även om de flesta knappast tänker på det i sammanhanget.

    2012-12-01 | 10:59:07
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Ja, jag kan inte förstå, att det har blivit så "krångligt" med olika högtider och de traditionella firande som det innebä(a)r.
    Jättemysigt var det i kyrkan och vilket jobb lärarna gjort som fått 125 barn som inte kan läsa ännu att lära sig så många sånger utantill!
    Är full av beundran!
    Ha dé!

    2012-12-01 | 15:26:25
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Tofflan säger:

    Låter som ett fantastiskt fint firande!
    Kram!

    2012-12-01 | 20:28:17
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Doris säger:

    Låter verkligen som om ni alla hade en mysig stund i kyrkan, härligt.
    Så kul att det blev en "Matte-katt" nu då, grattis till det ;-).
    Önskar dig en skön Advent, kram

    2012-12-02 | 04:24:37
    Bloggadress: http://farmordoris.wordpress.com

Kommentera inlägget här: