Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Tröstlöst...

Kategori: Allmänt

...är det ibland..
Min allra, allra bästa vän är farmor till en liten underbar tjej som är 5 år..
Denna lilla tjej har varit under "utredning" utav socialen, på min tid kallades det för barnavårdsnämnden och utredningen kom till för att min vän/farmodern gjort en anmälan..
Nu undrar ju jag, hur sociala går tillväga då de "förhör/pratar" med en 5-åring för att höra, hur det egentligen är där hemma?
Min vän var på ett möte idag med soc. och modern, fadern hade "glömt bort" att det var möte idag och jag tycker att han är en riktig skitstövel!
Att han inte var närvarande beror nog mycket på att hans nuvarande fru är fruktansvärt svartsjuk på hans X och tillika hans barns moder!!
Jag blir vansinnig!!
Hur f-n kan man skita i att gå på ett möte angående hans barns väl och ve bara för att frun är svartsjuk?!
Barnets moder är Bipolär och kan inte ta ansvar för sig själv, än mindre för sin dotter och det var därför min vän gjorde en anmälan..
(Mycket saker har hänt som absolut inte är normalt..)
Men, nu hör det till saken, att modern kan inge ett väldigt sansat och bra intryck, men om man "skrapar lite" och känner till hennes "tänk" (som inte är något tänk) så faller allt!
Lilltjejen som är 5 år har haft sin farmor som den enda tryggheten i sitt liv, men nu har modern förbjudit lilltjejen att träffa farmodern enbart för att hon ska "straffa" fadern..
Vilken soppa!
Mitt i denna soppa sitter en 5-åring som mår dåligt, men soc. har ju frågat henne hur hon mår och hon hade ju svarat att hon mådde bra..?!
Ja, jag blir alldeles, alldeles flyförbannad!
"Ja, jag kommer ju att anmäla igen om det inte blir någon förändring" sa min vän idag och det gör hon enbart för sitt lilla barnbarns skull och hennes önskan om att barnbarnet skulle få komma till en avlastningsfamilj för att få uppleva normala förhållanden, det föll platt!
Tröstlöst är vad det är!
Är i alla fall glad att jag fanns där för min vän idag..
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Å så jobbigt! Jag har varit på vippen att anmäla en familj jag också, för nånting står inte rätt till där, det är jag övertygad om. Men det hela är komplicerat... Och hur "förhör" man barn? En fråga som "Hur mår du?" får säkert ett svar som "Bra!" om barnet är litet och inte är kroppsligt sjukt, liksom.
    Kram!

    2012-10-12 | 15:24:48
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Det är jättejobbigt och jag undrar ju, om inte barnkonventionen gäller här...?
    Blir så jäkla förbannad!
    Ha dé!/Kram

    2012-10-12 | 20:50:44
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • TT säger:

    Fruktansvärt! Finns det inte fler som kan anmäla... alla anmälningar från släkt ska tolkas som "oros-anmälningar" och följas upp.

    2012-10-12 | 23:53:10
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se
  • åsa säger:

    TT:
    Jo, jag vet fler som skulle kunna anmäla och det kommer nog att bli så..
    Ha dé!

    2012-10-13 | 11:08:31
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Doris säger:

    Så otroligt trist när barnen används som vapen !
    Kram

    2012-11-16 | 05:52:04
    Bloggadress: http://farmordoris.wordpress.com

Kommentera inlägget här: