Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Irriterad..

Kategori: Allmänt

...på så mycket just nu..
 
Kan bero på att det är fullmåne, eller på något annat..
 
"Uppdrag granskning" ikväll om fosterbarn som farit så jäkla illa i sina fosterhem och som inte får någon upprättelse från Svenska staten, det gör att jag blir illamående!
Kränkta och misshandlade utav dem som var satta att ta hand om dem och som faktiskt fick jäkligt bra betalt för det också (det vet jag att de fick på den tiden), det är så fruktansvärt!!
 
Att de som då var barn, inte får någon som helst ersättning eftersom det var efter 1980 som all deras självkänsla och självförtroende togs ifrån dem, det är så dåligt!!
Så dåligt!!
 
Att inte åklagaren valde att tro på pojkarnas historia, utan svalde fosterföräldrarnas förklaringar, det är ofattbart och att samma åklagare fortfarande jobbar kvar på åklagarmyndigheten och nästan sitter med ett småleende på läpparna under tv-intervjun, det är beklämmande!
Nästan så jag önskade att just denna åklagare fått äta sina egna spyor, som pojkarna fick!
 
Just nu regnar det, det slår mot rutorna, fast det är omkring  fem plusgrader och det är ju positivt!
Ja, det är ju snart "natta väl"...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Tur att jag inte såg det eländiga program som du beskriver. Historiskt sett så har barn varit utsatta för så grymma övergrepp och ibland under sken av välgörenhet. Jag jobbade en sommar på ett barnhem för utvecklingsstörda. Och det som skedde där med att binda barn med tvångströjor på nätterna och tvångsmata är bara otroligt. Jag skulle ha varit där i tre månader men orkade bara 6 veckor. Kan fortfarande titta på mina egna händer och fundera över hur de kan ha deltagit i att binda fast ett barn! Det vi förfasar oss över från andra länders hantering av barn är bara några decennier bort hos oss.

    2013-04-25 | 07:13:30
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Du har så rätt så!
    Att såna oerhörda saker som kom fram under programmet existerar i närheten av oss, det är hemskt!
    Att sen inte få upprättelse eller ersättning fast det är dokumenterat och sant till 100%, det är skandal tycker jag!
    Ha dé!

    2013-04-25 | 08:50:11
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: