Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Julkort...

Kategori: Allmänt

...skickar jag inga i år..
 
Har bestämt, att i år skickar inte jag några julkort till mina vänner eftersom jag har alla (nästan) på Facebook och önskar dem god jul där!
Istället så ger jag dessa pengar som kort och frimärken skulle ha kostat + lite mer till behövande i Sverige och det UTAN mellanhänder, alltså inte till Röda Korset eller Rädda Barnen eller liknande, de som sitter med generaldirektörer som lyfter miljonbelopp i lön, nej tack!
 
Surkärring?
Javisst!
Är så trött på alla som skor sig på andras elände, det står mig upp i halsen!
 
Riagården här i Falun brukar vi alltid ge pengar till, det vet vi går direkt till verksamheten och det känns bra att de som inte har det lika "förspänt" som vi, får möjligheten till mat i magen och tak över huvudet, åtminstone ett tag i alla fall...
 
Frälsningsarmén brukar jag hjälpa med att hålla grytan kokande och så får man alltid "guds välsignelse" utav den som står vid grytan och det tycker jag känns så skönt på nåt vis..
 
Fattiga barnfamiljer finns det gott om och där kan man också gå in och göra en insats, vad som än sägs i media så finns det en stor barnfattigdom i Sverige!
Tänk, så många föräldrar det är som inte har råd att ge sina barn en julklapp och det svider i mitt hjärta när jag tänker på det, vet precis hur jävligt det kan vara och just julen är en hemsk högtid.
 
Tänk, så priviligierad jag är nu, med en make, hus, friska barn och barnbarn, möjligheten att ge dem både mat och julklappar och en väldigt, väldigt bortskämd katt!
Fast....vägen hit har ju varit lång och kämpig bitvis..
 
Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt..
 
GOD JUL!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Kloka och goda tankar av dig! En riktigt god jul får jag önska dig och familjen lite i förskott så här!
    Kram!

    2013-12-17 | 19:26:07
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Jag vet inte om jag är så klok, men jag känner att det är bättre att skänka pengar istället.
    Det finns ju de som inte "hänger" på FB så jag har skickat 1 kort till en vän som jag aldrig träffat men som står mig väldigt nära och som jag hoppas få ha "kontakt" med länge, länge än och det är du!
    Kommer förmodligen inte att skriva nåt på bloggen innan jul så jag tyckte det var lika bra att önska God Jul nu!
    Ha dé!/Kram

    2013-12-17 | 22:26:05
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Inga M säger:

    Klokt skrivet och tänkt! Här bekämpar vi julkorten igen! Det är så svårt att låta bli att skicka när man får fina personliga julkort, vackert arrangerade med barn och hundar osv. Men nu ska vi försöka stålsätta oss och bara lägga ut på bloggen, skicka med e-post och facebook.

    Någon sån där lokal välgörenhet skulle jag vilja ha också att skänka pengar till. Jag är helt allergisk mot de här etablerade organisationerna med välavlönade företrädare, senast postkodlotteriet. Men jag känner inte till någon här på vår ort, inte någon som är trovärdig i alla fall.
    Ha en fin helg!

    2013-12-20 | 09:17:52
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Här i Falun har vi Ria-gården, där vet man att pengarna går direkt till de behövande och det känns skönt att veta.
    Har även ett barnhem för flickor i Nepal som vi skänker till, det är en kollega till yngsta dottern som startat det och där går också pengarna direkt till verksamheten, utan en massa direktörslöner hit och dit.
    Ha dé!

    2013-12-20 | 15:47:08
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: