Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Uppmärksamhet väcker de onekligen...

Kategori: Allmänt

...våra små tvillingar!
 
Idag var vi på promenad (ja, jag på Elfrida) äldsta dottern, Wilgot, Julius och jag, vi gick upp till Falu Gruva och till bagarstugan där för att fika.
Vid fiket fanns det tyska turister och även Falufolk och det slog inte fel, de äldre herrarna, de blev alldeles till sig då de såg twinsen!
En dam (från Falun, men tyska) kom fram och "berömde" Wilgot och Julius för hon tyckte att de var så fina och hon talade om, att de också hade tvillingbarnbarn och att hon förstod hur jobbigt dottern måste ha haft det och även vilken ynnest och lycka det är att få två!
 
Vid själva gruvan "Stora Stöten" som det heter och som tillhör Världsarvet var det massor med kineser!
De är inte så "diskreta" precis!
När de såg Wilgot och Julius så blev de alldeles "spattiga", de skulle fota och de pratade (på kinesiska) och var runt oss som en myggsvärm!
Kan ju undra, om de inte sett ett tvillingpar förut....ja, de är ju över en miljard så det måste väl finnas ett X-antal!?
Oförskämt tycker jag!
Ja, de fotade även mig eftersom jag åkte på Elfrida!?
Förresten, de fotade en kompis till mig då hon var i Kina och vid Kinesiska muren, hon var visst en sevärdhet eftersom hon var lite rund i ansiktet och rödhårig!!
Knäppt!!
 
Har varit ute två vändor på Elfrida idag, lika bra att passa på då det är fint väder, det har ju varit skitväder i två dagar och så kallt, igår var det som varmast +12 och då frös jag faktiskt..
 
I morse då jag satt på toa så hörde jag hur Morris kom upp i trappen och "skrek" och jag puttade upp toadörren så att han skulle kunna komma in, som han brukar göra..
Vad jag inte visste, det var att i munnen hade han en fågel och den levde ju förstås och precis då han skulle släppa ner den på golvet så röt jag MORRIS  och han blev så paff att han precis i "släppet" fick fast fågeln i munnen igen och sprang ner för trappen och jag efter!
(Ja, jag satt ju liksom på toa...)
Väl nere i vardagsrummet så höll Morris på och lekte med den stackars pippin på mattan och jag blev så arg att jag slängde upp altandörren, pekade med hela handen och skrek UUUUT!
Jädrans så fort han kom ut!
Ja, jag öppnade dörren igen och talade om, att han var duktig, då låg kan och kalasade på fågeln, det var alltså slutlekt...
 
Vad har jag lärt mig utav det här?
JO, att katter kan "prata" och "skrika" även fast de har munnen full så att säga..
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Det sägs att det betyder tur att möta tvillingar i vissa kulturer, kanske var det därför kineserna blev så till sig? Annars tycker jag att det är japaner som brukar fota som besatta, får kineser ens lämna Kina, kan man undra..?
    Hur som helst, det låter som en härlig promenad och utflykt! Jag skulle vilja se ett och annat i Dalarna, mer än bara Insjön och Leksand där jag har varit på midsommarfirande som vuxen. (Det räckte för att jag skulle bli allergisk mot Gärdebylåten...)
    Kram på sig! :D

    2013-06-06 | 16:28:00
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Hahaha...trodde inte man kunde bli allergisk mot Gärdebylåten, den som är så typiskt Dalarna!
    Ja, det kanske betyder tur att möta tvillingar, men jag tror ju inte att det har samma innebörd att träffa en fet kvinna på en Elfrida..
    Kan tala om, att det vimlar av Kineser i Falun!
    Ha dé!/Kram

    2013-06-06 | 21:06:02
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Tofflan säger:

    Gärdebylåten = utslag!
    Kram! :D

    2013-06-08 | 10:11:21
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Jag tror dig!
    Ha dé!/Kram

    2013-06-09 | 22:23:29
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: