Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Fredag..

Kategori: Allmänt

 ...är det idag och det är den 6 september..
 
Ett strålande väder, en riktig "brittsommardag" och jag ska njuta av den till fullo!
 
Maken, han håller på och "pular" med än det ena, än det andra, sista grejen han gjorde för bara en kvart sen var att sätta upp "Turepinnar" (?)
Ja, det är vid altantrappen som det har satts dit ledstång i de små, små kungligheternas höjd.
Vi har haft sådana förut, men hela sommaren har de fattats sen maken bytt ut allting, men som sagt, nu sitter det nya där!
 
Maken har också klättrat högt på stege för att fixa elen vid loftet, det har ju brunnit i knutlampan och det gjorde  att det var kortslutning och alldeles svart i trädgården på kvällarna..
Efter åtskilliga samtal med Länsförsäkringar så tröttnade maken, det händer tamigsjutton ingenting!
Tänk, att det ska vara så svårt att få hit en elektriker, har ju väntat i snart två månader!
Är ju även viktigt att det finns el i förrådet (under loftet) för där förvarar jag "Elfrida" under vinterhalvåret, har lite värme på där, ungefär 5 plusgrader, det räcker för batterierna till "Elfrida" är känsliga för kyla och det ska helst inte vara kallgrader där hon ska stå.
 
Händer alltså ingenting vare sig från försäkringsbolaget eller den firman som ska renovera loftet, men å andra sidan så är det ingen som varit till grannen heller och forslat bort det brunna som återstår av deras förråd.
 
Förstår ju, att de har annat att göra innan de kan komma hit, men ett telefonsamtal borde de kunna kosta på sig så man slipper bli irriterad!
 
Julius och Wilgot har varit själva på dagis den här veckan, bara en halvtimme förts dagen, sen så har det byggts på och igår hade de till och med sovit middag där!
Wilgot är fortfarande väldigt reserverad mot både vuxna och barn, medan brorsan Julius bara tycker att livet leker!
Äter bra gör de båda på dagis och det är ju roligt att det funkar i alla fall..
Men, det kommer att bli så bra så!
 
Nu ska jag ut på en "Elfridatur" hade jag tänkt, lika bra att passa på, det står inte på förrän det blir regn och rusk och då är det inte så skönt att glida runt..
 
Hoppas nu alla får en riktigt bra helg!
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Så bra. Då ska jag inte välja Länsförsäkringar när jag byter försäkringsbolag nästa gång. För byta ska jag! Det finns massor av flis att tjäna på att kolla premier!
    Trist att inget händer! Ungefär som mina trasiga persienner som jag ringde om i somras. De skulle komma i september o laga, har inget hört. Ringde Dalkarlarna (fönsterbytarfirman) idag och tjejen som svarade lät mer än lovligt förvirrad. Skit att företag aldrig kan fixa till sin... skit, helt enkelt! Nu är det en annan firma som har persiennerna, men det är ändå Dalkarlarna som vi ska felanmäla hos.
    Nä... skulle behöva låna den där tvåbente du har som fixar ledstänger och el och sånt! :-)
    Ha en bra helg!

    2013-09-06 | 23:03:04
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Vi har varit jättenöjda med Länsförsäkringar, men just den här skaderegleraren är så jäkla tjurig att jag har lust att säga åt honom att gå en charmkurs!
    Med allt annat funkar det perfekt!
    Visst blir man trött på ineffektiviteten som finns hos vissa..
    Du får gärna låna min 193 cm långe make!
    Ha dé!/Kram

    2013-09-07 | 09:15:04
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Inga M säger:

    Ser att du har barnbarn på dagis numera också. Det var nog minst lika jobbigt för föräldrarna som för barnet tror jag. Vår juvel, lille Bill, har ju också börjat på dagis som du sett på bloggen. Jag blev- lite överraskad att första dagen utan förälder med var så lång som från halv 10 till halv tre. Han hade varit lessen först men det gick över när han kom ut. Maten var inte någon höjdare men det går nog bättre, han är lite kräsen. Det kommer säkert att gå bra.

    2013-09-07 | 09:50:03
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Visst gör de långa dagar, det tycker jag också!
    Jag hoppas att det kommer att släppa för Wilgot, jobbigt för både honom och föräldrar när han är ledsen.
    Men, de är duktiga våra små..
    Ha dé!

    2013-09-07 | 17:58:43
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: