Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sicket skitväder...

Kategori: Allmänt

...det har varit/är!
 
Det började snöa lite försiktigt vid 11-tiden idag och sen så eskalerade det och blev världens snöoväder på bara ett par timmar!
 
Äldsta dottern jobbar ju i Borlänge, som ligger ungefär 1,7 mil från Falun och det är motorväg (110km/h) så det går ju vanligtvis ganska fort att köra den sträckan..
Inte idag!
Dottern ringde och talade om att hon inte fick igång bilen och jag erbjöd mig att hämta henne eftersom det skulle bli så sent för henne att hämta twinsen på dagis om hon skulle ta bussen..
Fy fan säger jag bara!
Det var KAOS på vägen, bilar hade krockat (4 stycken) och långtradare stod och blockerade vägen, jag räknade till 6 stycken innan jag, efter att ha legat i kööööööö hur länge som helst kunde köra av och ta en mindre väg mot Borlänge och det var den absolut värsta bilresa jag någonsin gjort i hela mitt liv!
Ingenting såg man eftersom vindrutetorkarna "tjoppade igen" på nolltid och jag vet inte hur många gånger jag/vi var tvugna att stanna för att göra rent dem från is.
Efter 1 timme och 40 minuter var vi tillbaka i Falun och det är ju tur, att dagiset som twinsen är på, är ett fantastiskt sådant!
De hade fått frukt och "maaacka" som Wilgot säger och personalen hade sagt åt dottern att ta det lugnt, "du kommer när du kommer" sa de och visst, det gjorde hon ju, fast ett par timmar för sent...
 
Maken, han har varit och skottat och han har ställt klockan på 04.30 då ska han iväg igen för det är visst ett nytt snöoväder på väg, det är ju tur att han inte hinner stelna till, ja, lederna alltså...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Nu räcker det med vinter, eller rättare sagt, när det nu inte blev någon riktig vinter i rättan tid så kan det kvitta nu också när alla fåglar redan har kommit och blommorna är inköpta och utplacerade.

    2014-03-19 | 23:01:06
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Håller med dig till 100% tycker synd om småfåglarna, men gör allt för att underlätta för dem, här matas det för fullt!
    Ha dé!

    2014-03-20 | 06:03:58
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Tofflan säger:

    Oj oj, vilket väder! Här slutade bussarna i stan att gå redan vid 18-tiden igår kväll. Folk kom liksom inte hem från sina jobb. Jag hade tur som åkte bil, men även E4:an mellan Arlanda och Uppsala var igensnöad. IGENSNÖAD! Man tror knappt att det är sant. Idag har allt töat bort, det regnar och är sex grader varmt. Vårväder, på nåt sätt, eller..?

    Kram!

    2014-03-20 | 22:56:39
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Samma sorts väder här idag och det kan tyckas att det var väldigt onödigt med snön som föll, men det är ju alltid nån mening med allt...
    Vi är ju trots allt bara i mars månad än så länge, fast en vinter i princip utan snö, då behöver den inte komma nu heller!
    Ha dé!/Kram

    2014-03-21 | 07:40:07
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: