Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

aldrig får man vara riktigt glad..

Kategori: Allmänt

Nej, tamejfan så får man Aldrig det! när man tror, att allting säkert kommer att ordna upp sig, då faller allt igen!!
Jag är ju mor och älskar mina barn över allt annat på jorden, kommer alltid att göra det, oavsett...Men, det betyder väl inte att jag måste tycka, att allt de gör är bra?
Just nu så delar jag inte åsikter med ett av mina barn, men jag hoppas ju att allting i slutändan gör att hon blir lycklig!
Det är ju det man strävar mot som förälder, att ens barn ska bli lyckliga. Själv har jag en ganska trasig barndom, men bestämde mig när jag var femton år att jag om jag någon gång får barn, då ska jag se till att de blir lyckliga.
Men, inte sjutton är min dotter lycklig, tvärtom. Vad ska jag göra? Jag kan ju bara finnas här för henne, men vill hon att mamma ska veta allting? Jag tror inte det, det är ju bara att gå till sig själv...Aldrig att jag skulle erkänt för min mor att jag levde i ett dåligt förhållande, nej, jag har nog alltid varit för stolt.

Jag måste rapportera, att jag inte stött på varken "blålila" dam eller lobotomerad hundägare i dag! Alltid nå´t sa kärringen.....
Det finns inte mycket positivt idag, hoppas, att vinden vänt till i morgon.
Ha de´!

Grey´s anatomi....

Kategori: Allmänt

Ja, jag tittar på Grey´s anatomi, tycker, att det är ett av det mest sevärda i veckan.
Jag tycker, att Georg O´Mailley är så gullig, han är ju bara så söt..? Vilken man vill höra att han är söt? Inte många antar jag.
Men, jag tittar alltså på detta program, jag kan erkänna att jag gråter till detta program, men jag gråter i och för sig till allting nuförtiden!?!? Tänk, när Danny dog, jag trodde att jag skulle gråta ihjäl mig, och då är det bara en filminspelning.....Hur det är i mitt verkliga liv just nu, det kan ni ju bara gissa er till...Jag gråter stup i ett, men jag vet att det kommer att bli bättre, allt måste få ha sin tid.
Men hur det än är, så hoppas jag och tror jag att mina döttrar vet, att jag alltid finns här för dom, de är ju trots allt mitt liv.
Tänk den lyckan när de föddes, det fanns nog ingen stoltare mor än jag, det finns det inte nu heller för den delen. Jag har alltså fött två så bedårande människor, och det absolut bästa är ju att de är mina!!! Vad de än beslutar med sina liv, så ska de veta, att jag alltid finns här för dem, "vad folk än säger" det är någonting jag själv fullständigt skitigt i!
Sköt dig själv och skit i andra, det kommer man långt med.... Ful får man vara,men inte dum, för ful kan du ju inte rå för.......
Nu ska jag gå ut med den där gamla döva hunden, han som en del vill ska busa med deras hund.....tur för henne att jag inte sett henne i dag. Taikwanda...... Jag fattar inte att folk orkar, här svälter mer än hälften av jordens befolkning och en människa blir helt rabiat för att min gamla hund inte vill busa..... Är det sjukt, eller?
Ha de´!/ tant raffa 

Kärringar....

Kategori: Allmänt

Jag blir så trött på kärringar!!
I dag har det inte varit någon bra dag när det gäller tant raffa och kärringar...tänk, vad mycket åsikter dom har om allt möjligt!
Som tex...jag har parkeringstillstånd för rörelsehindrad dvs.handikapptillstånd. Jag får alltså parkera på parkerinsplatser som är avsedda för just de med handikapptillstånd. Men som vanligt kom det i dag en liten dam med blålila hårdpermanentat hår och upplyste mig om att jag stod parkerad på en handikapplats. Ja, jag vet svarade jag, då talade hon om samma sak en gång till, men nu med lite högre röst och lite darr på stämman.
Ja, jag vet svarade jag och kände, att nu börjar nog jag att bli lite irriterad.
Jag vet inte vad som flög i damen, hon blev nästan hysterisk och jag tänkte i mitt stilla sinne, att nu dör kärringen!
Jag frågade henne om hon hade tänkt parkera där jag stod, men det skulle hon inte för hon hade inget tillstånd.....
Jamen, varför blir du så upprörd för, frågade jag? Jo, sa (skrek) hon, det är skandal att så unga människor (som jag) ställde sig på platser som var till för handikappade!!!! Jag blev så förbannad att jag slet ut mitt tillstånd och tröck upp det i ansiktet på henne, va säger du nu då? Kärringjävel sa jag...(snällt och vänligt)
Jamen, sa hon , du ser ju så ung och frisk ut, inte behöver väl du handikapptillstånd!?

Sen var jag ute med min gamla döva hund, han har ju blivit döv på ålderns höst.
Då möter jag en dam (kärring) som har en stor svart hund okopplad. Jag har alltid min hund kopplad nu för tiden, för det skulle vara ojust att ha honom lös eftersom han inte hör när någon eller något nalkar sig.
Jag ber henne att hon ska koppla sin hund eller åtminstone kalla in den, men hon gör ingetdera.
Hon säger åt mig att jag inte ska vara så löjlig! Det skulle enligt henne bara vara bra om hundarna fick leka med varandra!! Min hund är 13 år drygt och har aldrig varit intresserad av att leka med andra hundar.
När jag påpekade det för henne, sa hon, att såna som jag inte borde ha hund!!!
Det är ju tur för henne att hon antagligen inte bor här i närheten, för i så fall,kommer jag inte att hålla käft nästa gång! Att jag inte sa så mycket beror på att jag blev så paff! Inte sjutton vet väl hon hur jag är som hundägare!
Det är det jag säger, Kärringar....

Det med parkeringstillstådet, det är någonting jag drabbas av väldigt ofta, minst en gång i veckan. Har inte folk annat att bry sig om?
Det med min hund, ingen kan ju veta att han är döv, det syns ju inte utanpå, likadant med mitt handikapp, det syns inte heller utanpå.

Nu ska jag ta min "stackars" hund med mig på en promenad, träffar jag på den där kärringen igen, ja, då får vi väl se......
Ha de`!

Vanlig måndag..

Kategori: Allmänt

Ja, nu är det måndag igen, vädret är väl ungefär som mitt humör, grått och kallt.
Jag har tänkt på det där med tårar, om man gråter mycket, borde man inte gå ner i vikt då? Man gör ju av med vätska i kroppen......Långsökt, ja jag vet, men man kan ju alltid hoppas!
Om det vore så, så har jag nog tappat några kilo sedan i går.
Har jättemycket som jag skulle behöva göra här hemma, men "pusta" har helt gått ur mig,men det som ska göras finns ju kvar, behöver inte oroa mig.
Tror ni inte på f-n,,, vi har nattugglor! Kastade ut gräsfrö i går kväll, i morse så var åtminstone 75% borta!!
Det gick väl som en löpeld bland "nattugglorna".....smörgåsbord hos tant raffa...!! Jag har ju gjort dom glada i alla fall.

svårt att förstå....

Kategori: Allmänt

-Att en mor alltid är en mor, även vad som utspelar sig under tiden. Men hur som helst, en mor är en mor är en mor är en m.....osv,men om jag som mor inte ställer upp på det som föregår, är jag en dålig mor då?
Som människa har jag krav på mina medmänniskor, framförallt att dom inte ljuger för mig, det är bland det värsta jag vet, det värsta är otrohet!! Attt bli behandlad utan respekt, det måste vara bland det värsta,då är det väl lika bra att kasta in handduken!
Jag tycker just nu att livet är förjävligt! Att sådant här ska inte förekomma i min familj överhuvudtaget! Att jag ska få sluta gråta någon gång! Det känns som ett nattsvart hål,ett hål som inte kommer att fyllas...Jag mår skitdåligt, har inte mått så här på 17 år! Trodde, att min kvot var fylld sedan länge av elände......
Nu orkar jag inte skriva något mer i den här upplyftande bloggen,/ ha de´! /tant raffa

Mors dag....

Kategori: Allmänt

Jaha, då har det varit mors dag i dag då..jag fick reda på saker som gör mig så ledsen, men det är något jag håller för mig själv.
Det har varit strålande väder här i dag, omkring 20 grader och fåglarna, dom pickar fågelfrö! Har funderat på om jag ska slänga ut lite mer frö för det ska visst bli regn under natten ( och då sover väl de små liven..) Eller? Ger mig f-n på att det är "nattugglor" i vår trädgård, förmodligen så är det soprent på frön i morgon bitti! Men, det spelar ingen roll hur jag gör, lillsnörpa hon går rakt över plantagen, så jag tog bort "avspärrningen", den lyfter hon i alla fall bara på och går under.... Lillprinsen, han har åkt cykel över där i dag, han tyckte det var jättebra att jag tog bort "nätet" som han kallade det.Nu var det inget nät, utan ett snöre med folie på mellan två äppelträd. Ja, vad ska man göra..växer det så växer det...
Jag fick en bok utav min yngsta dotter i morsdagspresent, jag fick den förra helgen för hon trodde att det var mors dag då, men som hon sa..det är mors dag varje dag.. Boken heter 1000 saker jag gillar med min mamma av Michael Powell. Den är väldigt bra tycker jag, 999 saker stämde på mig...! Tänk, att jag är så bra!!!!
Nej, nu jäklar har det dragit ihop sig ute, det spricker nog upp till en regnskur snart, bäst att jag skyndar mig ut med hunden.
Ha de´!

Klart att hon ÄR bildskön..

Kategori: Allmänt

Skrev  i en blogg, att lillsnörpa nästan är bildskön, det är klart som korvspad, att hon är det! Hon är så go, för hon är fortfarande "babyknubbig" och ett riktigt yrväder. Hon är till 98% glad,är hon ledsen så är det mest för att hon är förbannad! Hon har temperament, det tror jag är mycket efter mormor faktiskt...
Ville bara förtydliga, att hon är lika bildskön som sin storebror!
Ha de´!

Fredag...

Kategori: Allmänt

Jahaja, nu är det fredag igen, nu ska man glädjas åt att det blir helg... Inte nog med det, det är pingst och mors dag!Och jag är som vanligt ensam hemma...
Jag kan inte påstå att jag tycker att helger är speciellt roliga, inte när min man är borta och jobbar, alla har ju sitt på helgerna.
Funderar på om jag ska ta äldsta barnbarnet med på vernissage  i morgon, det är yngsta dottern som ställer ut "sina barns" alster, (hon är fritidspedagog) och det var jättebra förra året.
Tror, att barnbarnet gärna följer med, då moster är hans stora kärlek! Det blir i så fall som vanligt, att vi får åka många mil, eftersom det ligger en bra bit härifrån. Vi brukar ha så mysigt tillsammans han och jag, djupa diskussioner i bilen och så lyssnar vi på "locken loll". Vi tittar också efter alla björnar och vargar som finns i skogarna vi åker förbi, rätt som det är så ser han några tycker han...
Lillsnörpa, hon får nog stanna hemma med mor och far, det är nog bara jobbigt för henne att vara med, hon får växa lite till först.OM det blir så att vi åker, då vet jag att moster blir överlycklig, inte bara för att systersonen kommer utan även för att modern faktiskt har intresse av vad "hennes barn" har åstadkommit. De är faktiskt väldigt duktiga, det är hon också, som kan få fram det kreativa hos barnen.
Nu ska jag åka och köpa fler plantor! Har flera stora krukor som det ska planteras i och till det kommer det att gå åt lite grönt...
Ha de´!

Liten skönhet

Kategori: Allmänt

När man inte fyllt 2 år ännu och tittar på mormor med glitterögon och säger, mojmoj fiiin, då faller man som en fura, jag lovar.
Det gjorde mitt lilla barnbarn i dag när jag kom. Storebror undrade om jag alltid köpte nya kläder!
Nu hör det till saken att jag nästan aldrig köper kläder till mig själv nuförtiden, alla kläder köps till barnbarnen.
Vi var och inhandlade nya sandaler till prinsen och prinsessan må ni tro.
Dom ska på semester till Grekland den 7/6 och blir borta ien vecka så det behövs sandaler.
Men det var så, att mormor var barnvakt för mamma jobbade.(efter skoköpet)
men,mormor tyckte, att va fan,låt barnen få prova sina nya skor, det kan väl inte göra någonting.
Fadern kom hem och konstaterade att...dom där skorna får man inte av henne om man ska åka bort till kvällen.
Det regnade ute (ganska mycket)
Men hon som kan "häll",hon svepte med sina ögonfransar, som ser ut som svanvingarn ner över kinderna, och hon fick välsom hon ville, igen! Hon är så vacker, nästan bildskön ibland.
Hennes äldre bror, han är vacker,han är definitivt bildskön. Båda måste ju brås på mormor......förstås!!!
Nu vet jag ju inte hur det slutade, men hon svepte väl med fransjkäklarna och så fick hon som hon ville, igen.....så de´kan gå...

Solsken!

Kategori: Allmänt

Det var ju det jag sa, det skulle ju bli bättre väder!!!
I dag skiner solen från en klarblå himmel och det blåser så det är perfekt torkväder.
Har redan hängt ut en trasmatta på tork, snart är den torr!
Det är bland det bästa med att ha trädgård, det att man kan hänga ut tvätt på tork, njuter när jag plockar ner den torra tvätten , det luktar underbart!
Har varit ute och kollat "gräsmattan", det tar sig (fläckvis) men man får väl vara tacksam för det lilla.
Felet är väl, att jag besitter inget som helst tålamod, helst skulle gräset ha grott innan jag sådde gräsfrö....
Det är ingen dum ide´det där med färdig gräsmatta, bara att rulla ut!
När det var nysått och jag hade spärrat av med snören som jag satt fast folie i, bara för att fåglarna skulle förstå, att här ska vi inte vara.... då går ju förstås yngsta barnbarnet som fyller 2 i slutet på juni såklart och ställer sig mitt i!
Mojmoj gå hit? Hit? Hit frågar hon och pekar åt höger och vänster. Hon förstod ju att det var liksom avspärrat, men inte varför.
Hon är så go, hon kan ALLTING häll (själv)
Hon har faktiskt lärt sig att gunga "häll", kan hålla sig fast och göra fart "häll", det tycker jag är duktigt gjort av en så liten "snörpa".
Det är mormors lilla prinsessa.
Jag har en prins också, han är 4,5 år gammal och vi är bästisar. Han sa, att efersom han är min prins, då är ju jag hans prinsessa..gulligt va!
Det är väl inte så många gamla klimakteriekärringar som blir kallade det?

Det är roligt med barn, ger man dom en uppgift, spelar ingen roll om dom är 2 eller 4,5 år, man kan räkna med att uppgiften tas på allvar, och det är så viktigt att man berömmer och talar om hur duktiga dom är.
Mitt äldsta barnbarn han är övertygad om att mormor, hon klarar sig inte utan honom, för han är minsann stark!
Det är också faschinerande vilket logiskt tänkande dom har, om det fanns samma logik hos vuxna så skulle allting se annorlunda ut.
Inget tjafs, bara "raka rör".

Tänk, när det blåser ute nu, ser det ut som det snöar, det faller så mycket blomblad från körsbärs och äppelträden, har aldrig varit med om att det nästan blommat över innan maj månad är slut.
Klimatförändringar.....

Ska ta och plantera lite blommor i krukor och ställa ut i trädgården, jag har inga land och sån´t tjafs (kan inte stå på knä eller sitta på huk och rensa).
Ha de´!

Fågelkvitter och gräsfrö...

Kategori: Allmänt

Visst är det ljuvligt med fågelkvitter... Men om man har sått gräsfrön, då är det inte så ljuvligt längre!
Vi har haft halva tomten uppgrävd, och nu är det meningen att det ska växa gräs där igen.
Vet inte vilken gång i ordningen jag varit ut och försiktigt krattat ner dom där förbaskade fröna!
Alltså, de frön som fåglarna behagat lämna kvar....Tänkte att jag skulle vara smart och slänga ut lite extra frön, bara för att fåglarna skulle nöja sig med det, men ack vad jag bedrog mig!
Nu har det ju regnat åtminstone, det får man väl vara tacksam för i alla fall, nu är det solsken som fattas, men i morgon blir det nog fint.
Fåglarna är inte lite fräcka, dom kommer och "pickar" på altanfönstret när dom vill ha mat. Nu har nog vi Sveriges mest bortskämda fåglar i vår trädgård, dom äter allt!
Pasta och ris hör väl till favoriterna, men det går bra med fläskfile´också. Jag kastar ut allting som blir över, tar inte småfåglarna det så tar skatorna det.
Vi har också en igelkott som kommer på besök emellanåt, han bor i vårat gamla garage, han heter "Kottfrid". Jag är nästan helt säker på att det är en han, för han har bott hos oss i flera år och har aldrig haft några ungar med sig.
Vår hund och "Kottfrid" är kompisar, dom brukar bara nosa lite på varandra, sen är det bra. Det är kul att ha sådana inneboende, men nu ska vi snart riva garaget och då får vi ge honom en vräkningsorder!
Har funderat på om man kan göra ett litet hus åt "Kottfrid", inreda det med löv och gräs (om nu fåglarna ger f-n i gräsfröna vill säga) alltså, ta reda på hur en igelkott i sina bästa år vill ha det.....
Ja, ja det blir nog bra det där
Ska ta och gå ner i garaget och se, om han är där eller kanske ute på friarståt, det börjar ju bli kväll nu och det är ju då han är mest aktiv.
Ha det!!

Man skriver och man skriver.....

Kategori: Allmänt

Det är otroligt vad jag skriver, och allting bara försvinner!
Jag vet inte vad sjutton jag gör egentligen,helt plötsligt så schvisch...............borta!
Jag måste väl lära mig någon gång att trycka på rätt tangent (hoppas jag)
Att hålla på som jag gör är rena resursslöseriet faktiskt!
Det kan inte vara bra för hjärtat heller, men nu ska jag tamejfan lära mig hur fanskapet fungerar!
Jag blir så arg, känner mig nästan som TAIKWANDA!!!
Nu jäklar så händer det nog grejor,ska försöka fatta hur f-n jag ska göra, Det är liksom inte den första texten jag skriver......
Det måste väl vara ett tecken på att jag är dum i huvudet!

Det här med internet....

Kategori: Allmänt

Det är inte lätt att vara novis när det gäller datorer, alla tror, att man ska kunna allting på en gång!
Jag vet inte hur många mail som bara helt plötsligt försvinner, och det gör dom under tiden jag skriver dom...märkligt.
Är det någon som har en aning om var dom hamnar?
Kanske är det nån krake som får alla mina "halvdana" mail och inte har en susning vad det handlar om!
Jag gör mitt bästa, men jag blir så frustrerad, sitter och författar och sen helt plötsligt schvisch................

Jag är tant raffa, en överviktig (inte skitviktig) kvinna i min bästa ålder, gift med en underbar man, har två vuxna tjejer och två helt gudomligt goa barnbarn.
Bor i Dalarna, har en gammal döv hund som på gamla dagar har börjat skälla! Undrar, om det beror på att han blivit döv, det kanske är det enda han hör.... stackaren.
Är det någon som har erfarenhet av gamla hundar som inte hör? I så fall skulle det v ara roligt att få veta hur sjutton ni har gjort er förstådda.
Det är inte lätt att bli gammal!

Det ska bli intressant, när jag ska skicka iväg det här jag skrivit, undrar var det hamnar. Jag hoppas, att jag ska lära mig det här med datorer, har läst så många bloggar och är så imponerad.
Det är otroligt vad alla är duktiga på att formulera sig, själv har jag en massa tankar i huvudet, men har svårt att få ner dom skriftligt. Man kan ju inte bara skriva som man tänker, det måste ju vara punkt och komma och mellanslag och stor bokstav och,och,och......
Det sitter nog i väldigt mycket från skoltiden, när man aldrig fick börja en mening som man ville när det var uppsatsskrivning. Det var så viktigt att allt skulle vara korrekt, jag tycker det är bra, att barnen i dag får uttrycka sig som dom känner och som dom vill. ( I gamla skolan fick man aldrig skriva dom)
Nu ska jag ta med min gamla senila gubbe (jag menar inte min man utan hunden) på en promenad innan det börjar regna.


Det är inte lätt att bli gammal!

Vem är Tant Raffa?

Kategori: Allmänt

Väkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vem är då Tant Raffa?
Mogen kvinna, 50+ bosatt i södra Dalarna. Mor och mormor åt härliga ungar som tar tid och energi. Men ger lika mkt tillbaka. Nyss invigd i datavärlden så ha lite tålamod. Snart är nog även Tant Raffa en hacker ska ni se!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt