Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sista april....

Kategori: Allmänt

...är det i morgon...
Tänk, vad tiden går fort i alla fall, nu är snart april till ända..
Det verkar bli en varm och fin valborg och det tycker jag känns bra för vi ska äta surströmming här hemma hos tant raffa och det är ju bra om vi kan sitta ute....(!)
Jag äter ju inte "surisar", inte dottern heller,men de andra som kommer hit till oss, de tycker att det är bland det godaste som finns.
I dag har maken och jag (maken har semester) slipat altanmöbler och lackat, oljat in altaner och trappor och så har vi varit till Staberg (tillhör världsarvet) och ätit lunchbuffét.
Det har alltså varit en dag som innehållit mycket arbete, men det har varit ett ljuvligt väder så det har varit skönt att stå ute och slipa och lacka.
Det är inte klokt, vad fort det går nu i naturen, körsbärsträdet slår snart ut i blom! Ja, det är en explotion som heter duga...
Björkarna, de har slagit ut och är gröna, det har hänt på bara ett par dagar, helt sjukt!
Maken, han ska tillbaka til England och jobba, det var meningen att han skulle åka på måndag, men det har som vanligt skjutits upp och han vet inte riktigt när avresan blir.
Sedan blir det tydligen jobb där hela sommaren, men det är som vanligt, det är därför han tagit semester den här veckan för det finns en hel del som ska åtgärdas inför sommaren.
Jag tittade på kort i dag, som jag tog den 10 april, då hade vi massor med snö i trädgården, det är ju bara alldeles nyss känns det som....
Vi har ju "nya" grannar precis bredvid oss...
ja, de har snart bott här i ett år så de är ju inte helt nya, men ändå...
De har skaffat en hund, en blandrastik som är jättefin och hon är nog åtta månader nu.
Hon är ensam hemma när de är på jobbet och han (husse) är hem på lunchen och rastar henne.
Nu hör det till saken, att hon skäller hela tiden när hon är ensam hemma och jag tycker så synd om henne, hon är ju faktiskt bara en valp och en valp, den brukar sova ganska mycket, men hon sover ingenting på dagarna, hon bara är ledsen.
Nu satt vi ute i trädgården när grannarna kom hem från jobbet nu i kväll och jag talade om för dem att hunden var ledsen hela tiden när hon var ensam, jag talade också om, att vi stördes inte utav att hon skällde, men att vi ville att de skulle veta att hon var ledsen.
Ja, sa "matte"...vi har då inte hört att hon skäller...
Njae...sa jag, hon hör ju eran bil på långt håll och när hon gör det, ja, då blir hon ju tyst...
MEN...sa jag, vi störs inte utav att hon skäller, det gör ju byrackan också, men vi vill att ni ska veta att hon är ledsen.
Nu får vi väl se, hur de tänker göra, jag anser att man inte ska skaffa hund om den ska vara ensam hela dagarna, det räcker inte att man åker hem och rastar på lunchen, en valp/unghund behöver sällskap också.
Kanske Robert Aschberg knackar på rätt som det är och säger...ja, jag kommer från tv 3 och grannfejden....!
Hur som helst, som djurägare får man tamejsjutton ta sitt ansvar!
Fråga byrackan....han om nå´n är bortskämd med uppmärksamhet och behöver inte var själv speciellt mycket och det är ett medvetet val från oss.
Just nu så är det soligt och varmt här hos tant raffa, det är + 18,3 grader!!!
Nu ska maken, jag och byrackan ta en liten promenad och insupa våren...
Ha dé!/tant rafa

HURRA!!!

Kategori: Allmänt

...För våran byracka idag!
Ja, i dag fyller byrackan 14 år och jag måste ju säga, att han bär åldern med heder!
I går var jag och byrackan till Lugnet här i Falun, tänkte att han skulle få nosa på lite nytt...(ungefär som att läsa hänt i veckan..)
Då kommer det ett par springande, det är i skogen som vi var och det finns väldigt fina motionsspår där och de stannade, förmodligen för att hämta lite luft och de frågade hur gammal byrackan var...han fyller 14 år i morgon svarade jag och de blev paffa för de trodde att han var en valp....Ja, där ser man..
Han fyller alltså i dag och lillprinsen och prinsessan, de förväntar sig kalas och det ska det bli!
Jag ska hämta de små kungligheterna på dagis och sen åker vi hem hit och leker lite i trädgården tills modern kommer från jobbet, då ska vi grilla och efter det ska vi äta tårta.
Byrackan, han ska få en tårta som består utav rå köttfärs och leverpastej, tårtan ska barnen få göra.(Den blir inte så väldigt stor, han mår inte bra av för mycket protein)
Presenter ska det bli också, jag har slagit in grisöron i paket för byrackan han fullkomligt älskar att öppna paket.
Gud vá larvig man är... men...varför ska inte han bli uppvaktad, det blir ju vi andra på födelsedagen..
Här hos mig är det helt ljuvligt väder, solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen och det var faktiskt varmgrader tidigt i morse så man kan nog säga, att våren är här!
Nej, nu ska jag ta och hänga ut lite mer tvätt på tork, bara det är ju ett vårtecken om nå´t..
Ha dé!/tant raffa

Tjatmoster...

Kategori: Allmänt

...ja, jag vet...
Men..nu är det så, att äldsta dottern jobbar ihop med en tjej som är från Torsåker och har vuxit upp med djävulen Anders Eklund.
Hon har berättat att han ända sedan han var ca. 8 år har varit "avvikande" (om man nu kan använda ett sådant uttryck).
Han har aldrig fått någon hjälp för sin "avvikelse" utan alla har vetat att han varit "så´n" men ingen har gjort något!
VARFÖR har alla accepterar att han varit "avvikande" i den bemärkelsen att han varit totalt sexfixerad och blottat sig ända sedan han var liten....??
Här har ju samhället en stor skuld att det har blivit som det blev, inte sagt att han skulle ha blivit "frisk", men han skulle kanske inte ha begått mord om de hade "hjälpt" honom redan när han var i åttaårsåldern.
Jag tycker inte på något vis synd om honom, men jag anser att det måste finnas personal på dagis, fritids och skolor som kan "fånga upp" dessa barn och hjälpa dem innan det blir försent.
Jag tycker så synd om hans bror med familj som bor i lilla Torsåker, de om några behöver väl hjälp och stöd från allmänheten, de ska leva med att de är släkt med den där djävulen och det kommer säkert att pekas finger även fast de är helt oskyldiga.
Jag anser att det är Hofors kommun som ska ta åt sig när det gäller den här djävulens verk, hade de gått in och gjort det de kunnat så hade kanske både Pernilla och Engla varit i livet i dag.
Vi åkte förbi Stjärnsund i dag, dottern, barnbarnen, byrackan och jag.
Vi var in i kyrkan och tände ljus för våra nära och kära, givetvis inkluderade det Pernilla och Engla också.
Det är en vacker kyrka som ligger precis i byn och det hade varit många dit och skrivit i kondeleansboken, detta har engagerat fler än man tror, speciellt de som bor i småbyarna och småstäderna runt omkring.
Det är svårt att fatta, att en djävul i människokläder har varit där och berövat en liten flicka hennes liv, det är en idyll, men även i idyller sker det hemskheter..
Ha dé!/tant raffa

Jaha, nu ska man....

Kategori: Allmänt

...bidra med pengar till Englas familj...
Att skänka en slant till Bris, det är helt okej tycker jag, men att skänka pengar till familjen, där går gränsen för mig i alla fall.
Fredrik Swahn som bor i Stjärnsund vill ju att folk ska bidra till familjens ekonomi eftersom mamman inte kunnat ha sin kursgård öppen under sökandet efter Engla och efter att flickan hittades.
Alla andra efterlevande till barn som mördats i Sverige då?
Hur många är det inte som blivit helt knäckta och som inte fått någon som helst hjälp utav allmänheten utan fått hanka sig fram så gott de kunnat.
Har de haft tur så kanske försäkringskassan beviljat dem sjukpenning ett tag för att bearbeta sorgen, men de har kanske inte varit ett "medialt intresse" som Englas familj och då kanske inte heller fått det stöd de behövt.
Jag tycker att det är fruktansvärt det som hänt, är så tacksam att den där djävulen äntligen är fast och hoppas att han kommer att ruttna i fängelset.
Men, det har ju mördats fler barn i Sverige bara i år och vi är fortfarande bara i april....Varför får inte de barnen samma uppmärksamhet och framförallt de efterlevande?
Allt det med Engla, det börjar bli för mycket nu tycker jag, verkar som om det finns många som vill "sko sig" på det som hänt och det gillar inte jag.
Att det manifesteras mot våldet, det är bra, men jag tror ju inte att en våldsverkare bryr sig speciellt mycket om det..
En person som den här djävulen Anders Eklund, han är ju så störd och har varit det i hela sitt liv, inte sjutton bryr han sig om vad andra tycker, det har vi ju fått bevis på.
Nu är det ju så, att det ska sparas på barn/ungdomssidan här i Sverige och hur sjutton ska man då kunna fånga upp de barn/ungdomar med "störningar" som faktiskt finns i varje skola, spelar ingen roll om det är friskolor eller kommunala skolor, det finns alltid några som inte har "spärren".
Men, om det finns tillräckligt med utbildad personal, ja då kan man ha chans att hjälpa dessa så att de förhoppningsvis kan leva ett normalt vuxet liv.
Tänk, vad pengar det skulle sparas i långa loppet...
Nej, nu ska jag sms:a till Bris och skänka en slant, men till en enskild familj...där går gränsen!
Ha dé!/tant raffa

Solig fredag....

Kategori: Allmänt

....verkar det bli i dag...
Ja, solen den skiner och det är bara såå fint ute, fåglarna, de börjar sin serenad tiiidigt på morgonkvisten och det är så ljuvligt att ligga i sängen och lyssna på dem.
Tant raffa, hon är varmblodig utav sig så hon sover med öppet fönster året om.
Maken han KAN få stänga fönstret om det är MÅNGA minusgrader ute på natten, annars så är fönstret öppet..
Byrackan och jag tog en "slappmorgon" i dag, vi låg kvar i sängen och gosade länge, han låg på min arm och snusade mig i örat och det var så mysigt så.
I dag ska mormors lillprins vara här hos mig, lilla prinsessan ska till tandläkaren hon blir ju tre år i juni så det är väl nå´n "treårskoll" antar jag.
Lillprinsen, byrackan och jag ska grilla korv till lunch hade jag tänkt, vi ska förhoppningsvis kratta lite i trädgården också, prinsen han är jätteduktig att hjälpa till och han är övertygad om att jag aldrig skulle klara mig utan honom..
Givetvis så håller jag med....
Det är skönt att få rå om de små kungligheterna en och en ibland, det behöver de.
Funderar på om jag ska köpa lite penseér i dag och plantera ute för det ska visst inte bli så kallt på nätterna framöver så då slipper man ta in dem varje kväll (tant raffa är lite glömsk av sig..)
Få se, jag har ju en tendens att ändra mig stup i ett så....
Men, nu ska byrackan och jag ta en promenad i det vackra vädret och se om vi hittar lite fler vårtecken.
Hoppas att alla får en bra helg!
Ha dé!/tant raffa

Solen har...

Kategori: Allmänt

...skinit från en klarblå himmel ända till nu.
För just nu, så kommer det faktiskt några stora regndroppar, de är stora så det blir nog inte så många.
I dag har det verkligen varit "vårlikt", jag har hängt ut tvätt på torkvindan för första gången i år.
Det är vår för mig när jag tvättar av torkvindan med såpvatten och gör den redo för säsongens tvättar.
Tänk, jag trodde inte att det skulle torka så bra för det är ju inte sååå varmt ute ännu, men de badlakan som jag hängde ut på förmiddagen är redan torra och nerplockade..
Det är otroligt, vad gott det luktar om tvätten när den fått hänga ute och den är ju inte skrynklig när man tar ner den heller....
Annars så har inte byrackan och jag gjort många knop i dag, vi har en som vi kan kalla "mellandag", man behöver det ibland och mina leder är inte som de ska vara just nu....
MEN det blir nog bättre, för sämre kan det inte bli!
Man ska ju inte klaga heter det ju, men ibland så gör jag det ändå, det blir ju inte bättre utav det, men det kan kännas skönt att få gnälla lite ibland.....
Byrackan, han tycker att livet är "gött" just nu, han kan gå in och ut som han vill eftersom jag har altandörren öppen hela tiden och det, det är livet...
Det värsta med att ha dörren öppen är att jag så här i början på våren får schasa ut fåglar från altanen varje dag, det kan vara lite knepigt ibland när de hinner få panik, ja då får man vara snabb..
Som tur är har aldrig byrackan brytt sig om att det kommer in fåglar titt som tätt, han brukade när han hörde bara lyfta lite på ögonlocket och sen så struntade han i om det var fåglar, katter eller annat som kom in.
Med andra ord, han har alltid varit för snäll, han har aldrig varit en vakthund om man så säger.........
(Fast, jag brukar ju kalla honom för min bodyguard!)
Nu ska vi (byrackan och jag) åka och handla för det är helt slut i kylskåpet och hur det än är så måste man ju ha mat.
Ha dé!/tant raffa

En föraning....

Kategori: Allmänt

...om vår är det faktiskt ute i dag..
Byrackan och jag har varit ute på en promenad och jag gav mig sjutton på, att vi skulle gå en lite längre sväng nu på förmiddagen.
Det var alldeles vindstilla ute och solen försökte komma igenom de kompakta molnen och fåglarna kvittrade för fullt..ja, det var helt otroligt skönt faktiskt.
Byrackan, han är rolig, efter att ha varit väldigt tillbakadragen när det gällt andra hundar så har han på senare tid börjat visa mer och mer intresse..
Vi mötte flera hundar när vi var ute och han ville hälsa på flera utav dem, det har han aldrig velat förut....
Kanske beror det på, att han på nå´t vis känner sig trygg i sin döva värld och att de andra hundarna ser att han är en gammal gentleman (gubbe) och på så vis visar honom respekt.
Ja, inte vet jag, men mysko är det i alla fall...
Tittade efter tussilago, men det hittade jag inga, kanske beror det på att det var snö i förrgår där jag gick i dag..
Men, i trädgården är det helt snöfritt nu så de små kungligheterna kan leka i sandlådan på eftermiddagen för nu har sanden tinat.
Nu ska tant raffa "förlusta" sig i tvättstugan ett tag, inte roligt men nödvändigt...
Ha dé!/tant raffa

Äntligen så...

Kategori: Allmänt

..verkar "Pernillamordet" få en upplösning och det på grund utav det tragiska som hänt lilla Engla i Stjärnsund.
Pernillamordet, det berörde oss också väldigt mycket, i alla fall oss som bor alldeles i närheten där hon mördades.
Pernilla, hon mördades i vår "mulleskog", ja, tant raffa har faktiskt varit mullefröken och just där hon hittades bragd om livet hade vi alltid vår "naturruta"...
Nu har han ju erkänt det där svinet, han heter Anders Eklund och är från Torsåker strax utanför Hofors och det sa jag till maken redan då han blev misstänkt, att han med den röda saaben, han har mördat Engla.
Det är ju fruktansvärt, att polisen inte har tagit in honom på förhör angående Pernillmordet eftersom de för snart ett halvår sedan fick tips om honom och "fantombilden" stämde ju exakt.
Hade de gjort det så hade Engla med största sannolikhet varit i livet i dag....
En bekant till den där djävulen Anders Eklund hade ju sagt till pressen, att, "jag tror inte att han gjort det han är anklagad för, men jag skulle inte bli förvånad om det visar sig att det är så"....
En trevlig prick den där Anders Eklund....
Hoppas för allt i världen att han aldrig kommer ut bland oss "vanliga" nå´t mer, det bästa vore ju om han fick komma på en "vanlig" avdelning på kåken...då blir det en form utav "självsanering"...
Ja, det låter grymt, men det finns ingen barmhärtighet hos mig, en så´n som han, han har inget existensberättigande hos mig.
Sjuk i huvudet, det är han ju, men man får hoppas att det inte slutar med psykiatrisk vård för då är han ju ute igen om ett par år.
Att det här gör mig så upprörd, det beror på att det har hänt så nära mig, Pernilla blev mördad bara ett "stenkast" från där jag bor och Engla hon försvann från ett ställe där jag brukar vara på sommaren för det är så lugnt och vackert där och det finns ett café som har så gott fika.
Jag har även släkt som ligger begravd på kyrkogården där och jag är född inte så långt därifrån.
Mina tankar är hos Englas anhöriga, de måste lida nå´t fruktansvärt, men samtidigt kan de få ett "slut" nu när flickstackaren har hittats och kunna sörja på sitt vis.
Pernillas familj, de måste ju tycka att det känns skönt att mördaren äntligen har åkt fast, de behöver nog också en form utav "slut", de har förmodligen lidit enormt över att inget har hänt under åren, att Pernillas fall liksom inte prioriterats tillräckligt.
Usch, jag mår dåligt när jag tänker på den stackars lilla Engla, hon var nästan hemma när djävulen tog henne och hon trodde att hon var trygg i lilla Stjärnsund...
Ha dé!

Satt och....

Kategori: Allmänt

....sappade på tv:n och kom till ett program som hette extraordinary parents och det var en engelsk dokumentär om stränga föräldrar.
Man fick inblick i en sexbarnsfamilj från Dover i England och en åttabarnsfamilj från Pittsburg, USA.
Det de hade gemensamt var, att de var kristna och levde efter vad som stod i bibeln.
Det jag blev så förbannad över, det var att de agade sina barn,ja, de var helt övertygade om att barnen mådde bra av att få stryk...!
Mamman i Pittsburg hon gick ut i trädgården och hämtade grenar från äppelträdet de hade och gjorde piskor utav dem, så la hon strategiskt ut dem på olika platser i huset så att hon alltid hade en piska tillhands om det behövdes....De slog över handen på barnen (med piskan) från då de började krypa vid ca. 8-10 månaders ålder för att de skulle lära sig var man inte fick vara i rummen...
Mamman i Dover, hon tyckte att det var bäst att slå med en "slickepott", för det tog bra och så blev det inga märken...!
"Slickepotten" var ju mjuk och på så vis var den ju "följsam"..
I båda familjerna så undervisades barnen hemma utav mamman och det var bara skollitteratur som hade en kristen anda som användes och barnen fick inte titta på tv, det gjorde bara pappan i familjen.
Barnen fick inte leka med andra barn, det räckte så bra med syskonen ansåg föräldrarna.
Tacka sjutton för det! Tänk, om de skulle få en insyn i hur "normala" familjer har det.
Det finns bara 15 länder i världen som har förbud mot barnaga och jag tycker att det är alldeles för få, det skulle naturligtvis vara förbjudet överallt!
Men, visst är det väl otroligt, att det finns de som allvarligt tror att barn mår bra av att få stryk... Kan du inte prata vett med ett barn så inte sjutton kan du slå in det..
Det är ju inte så hemskt längesedan det var fullt lagligt att aga sina barn här i Sverige också, lagen om förbud kom 1979 och det är ju inte så länge sedan.
Själv har jag aldrig slagit mina barn och jag har väl inte haft anledning heller, jag har försökt att prata med dem i stället.
Jag tycker i alla fall att mina döttrar är välartade även fast de inte "tuktats" med en massa stryk.
Nej, nu ska jag sluta älta det här med barnaga, men jag tycker att det är så fruktansvärt att det fortfarande förekommer och att det tillochmed filmas för att visas på tv..
Helt sjukt!
Ha dé!/tant raffa

Grillat...

Kategori: Allmänt

...har vi gjort i kväll maken, byrackan och jag.
Att det bara var +3 grader, det spelade ju ingen roll, har vi bestämt oss för att grilla, ja då gör vi det.
Men...jag måste ju erkänna, att det är mysigare att grilla ute i trädgården då det är avsevärt mycket varmare och man kan sitta med ett glas vin och vänta tills det som grillas blir färdigt...
Som det var i dag, så skulle vinet blivit alldeles för kallt för att vara gott...
Men, jag har en make som är en riktig marinadmästare, han kan verkligen göra god marinad, det skulle aldrig falla mig in att göra marinad så länge han är hemma...
Middagen blev god, grillat kött och bakad potatis, rödlökssmör och grönsallad och så en god pepparsås..mums...och till det ett gott rödvin...mums, mums...
Byrackan han tyckte att köttet var jättegott, han åt med god aptit.
Givetvis så grillar husse en köttbit speciellt till byrackan, man måste förstå, att de två de älskar varandra..ja, det finns inte ord...
Vi har tittat på körslaget nu i kväll och jag måste berömma Lotta Engbergs kör, de var ju helt suveräna, att kunna göra lions sleeps tonight så otroligt bra...Brolles kör var också jättebra tyckte jag.
Har haft lite svårt för Brolle jr och jag tror, att det beror på den där jäkla "tåten" han hade i luggen som hängde ner i ansiktet, det blev liksom som om jag bara fixerade vid den, men nu har han ju klippt bort "tåten" och då ser man ju honom som han är och han är ju bra...
Man är ju aldrig för gammal att kunna ändra på sig..
Nej, nu ska byrackan ut på en "kvällsspink", han börjar gå runt här som en "osalig ande".
Ha dé!/tant raffa

Äckelpäckel varning...

Kategori: Allmänt

...är det på det här...
I fredags var ju maken och jag ute och åt, vi var på en pub där de verkligen har klass på maten och har rimliga priser.
När vi satt där och nästan hade ätit färdigt, då kommer det en person och sätter sig vid ett bord snett emot oss.
I vår lilla stad så "känner" man ju nästan de flesta, i alla fall till utseendet och denna person har jag faktiskt bott granne med för många år sedan.
Han (ja, det var en man) är i 45-50 årsåldern och har varit en framstående person inom "nöjesvärlden" här och har på senare år blivit förtidspensionär.
Han sätter sig alltså vid ett bord snett emot vårat, beställer mat och dryck....sen sätter karln sig och petar öronen (med fingret) och stoppar sedan fingret i munnen...han gör det inte EN gång, utan han sitter och gör det säkert 10-15 gånger!!!!
Både jag och maken trodde inte våra ögon, vi höll på att kräkas, men så snål som man är så inte sjutton kräks man upp det som man nyss betalat för....
Nu förstår jag ju lite bättre varför han har förtidspension, han måste ju ha en psykisk störning på nå´t vis för inte sjutton tror jag att man beter sig så om man är frisk....
Nu känner ju jag flera som har mer eller mindre psykiska problem, men ingen utav dem skulle bete sig så på allmän plats.
Det var så äckligt!
Det som jag reagerade mest på, det var att personen, han satt och kollade in människorna som var där på puben, han hejade på mig och samtidigt så satt han och åt öronvax!!!!!
Ja, det är nästan så att jag vill kräkas bara jag tänker på det....
Ja, annars då....här hos tant raffa har det snöat hela dagen, just nu när det börjar dra sig mot "natta" så kan jag tala om, att det snöar och det snöar YMNIGT!
Och...tant raffa, hon har ju sommardäck på bilen....
Byrackan, han tycker inte att det är roligt väder, jag får praktiskt taget draaa ut honom på promenad....
Men...det ska visst bli bättre väder redan i morgon så det finns hopp....
Nu ska jag och byrackan gå och lägga oss, jag ska läsa en bra bok och byrackan, han ska väl bädda husses säng i en halvtimme och så piper han heeeela tiden....
Sov så sött gott folk!
Ha dé!/tant raffa

Sommardäck....

Kategori: Allmänt

.....snöoväder!!
Typiskt, att det ska vräka ner en massa snö så fort man bytt till sommardäck!
Det slår tamejsjutton aldrig fel och det spelar ingen roll, när bytet sker...
Jag var tvungen att ta bilen nu på morgonen för jag skulle lämna in den på service och det var första gången den här säsongen som jag fick sladd och det enbart för att jag inte hade vinterdäck!
Nu inser jag verkligen nödvändigheten utav vinterdäck, har liksom aldrig funderat över det egentligen, det blir vinter och vinterdäcken åker på och man åker med dem tills det blir "lagligt" att byta och då gör man det.
Skulle det då komma en "snödimp" så kan man ju låta bilen stå, för man vet ju att snön inte kommer att ligga kvar särskilt länge.
Men som sagt var, i morse var jag tvungen att ta bilen och det var faktiskt riktigt otäckt..
Det snöar fortfarande och är nå´n minusgrad så när jag ska hämta bilen så blir det nog sista "körningen" tills snön är borta.
Men, det snöade i Borås också, det sa maken när vi pratade med varandra i morse och "där nere" har väl de flesta bytt till sommardäck redan så det kan ju vara väldiga trafikproblem.
Byrackan, han trodde nog inte sina ögon i morse när han var ut i trädgården, han undrade säkert var alla självdöa maskar tagit vägen, ja de som han tycker luktar så gott att han rullar sig i dem....blääää..
Det är ett riktigt skitväder tycker jag, men man får väl göra det bästa utav situationen, jag ska göra en brasa i kakelugnen och sätta/lägga mig i soffan med en god bok och en kopp kaffe.
Byrackan, han kommer säkert att ligga så nära matte han någonsin kan och riktigt mysa.
Ha dé!/tant raffa

Sven-Ingvars...

Kategori: Allmänt

...var vi ju på i går kväll maken och jag..
Jag måste säga, att det var en skitbra konsert, inte alls som jag hade trott att den skulle vara.
Det var rock and roll för hela slanten, förutom i en kvart då de spelade akustiskt och sjöng Fröding och det var också helt suveränt.
Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Sven-Erik Magnusson, men jag måste erkänna att han är proffsig, men det blir man kanske efter mer än 50 år (!) inom branschen.
Det jag inte kan förstå, är de personer som klarar av att sitta helt still under en hel konsert, som det är världens drag i, de klappar inte ens händerna....!
Både jag och maken var alldeles slut när vi kom hem för vi hade "diggat" så mycket och händerna var alldeles ömma efter allt klappande.
Visserligen så var väl medelåldern omkring 60-årsstrecket, men va sjutton...
Ja, bra och kul var det i alla fall och jag är glad att jag köpte biljetterna.
I dag så har maken bytt till sommardäck på bilen så nu blir det väl snö igen...det brukar ju vara så varje år, att så fort vi skiftat däck så....
Tussilago har vi också plockat, det finns fullt utav de små "solarna" i slänter mot söder.
Byrackan, han har rullat sig på gräsmattan i dag, det är första gången i år, men den lär väl inte bli den sista antar jag.
Det var säkert en gammal självdöd mask eller nå´t annat äckligt som han hittade.
Han luktar fruktansvärt illa just nu så det lutar åt en dusch lite senare...gud så glad han ska bli....
Vi har inte samma smak när det gäller väldoft han och jag, jag föredrar lite mer "sofistikerat" inte "maskdoft"..
Solen skiner ute och det är verkligen så att man får vårkänslor, grannbarnen har fått satt upp studsmattan och det är fyra killar som hoppar som "guttaperkabollar" och de har jättekul, det är ett säkert vårtecken tycker jag.
Nu ska jag ta med mig en kopp kaffe och sätta mig i solen och njuta en stund, ni får ha det så bra vare sig det snöar på er eller om solen skiner..
Ha dé!/tant raffa

4 april...

Kategori: Allmänt

...är det i dag och maken fyller år!
För en gångs skull är han på hemmaplan och vi kan fira honom.
Han fyller "bara" 59 år så nästa år blir det "baluns"...
Han säger jämt att han inte vill bli uppvaktad, men jag vet att han innerst inne vill att vi ska uppmärksamma att han har födelsedag..vem vill inte det..?
I kväll ska vi göra nå´t som jag aldrig trodde att JAG skulle göra....vi ska gå på konsert med Sven-Ingvars!
Kan då inte för allt i världen påstå, att jag är en beundrare utav Sven-Ingvars, men maken tycker att de är bra och eftersom de är i vår stad i kväll och maken fyller i dag OCH han är hemma för en gångs skull så köpte jag biljetter i present till honom.
Det bästa med kvällen, det blir att maken ska få bjuda ut mig på middag före konserten, det var väl ett smart drag utav mig....
Annars så är det väl som vanligt här hos tant raffa, byrackan skäller ut oss med jämna mellanrum och han har faktiskt varit som en valp de senaste dagarna, han har varit busig och har gjort sattyg så jag har blivit riktigt arg på honom ibland.
Samtidigt så är det ganska fantastiskt, han blir 14 år om ett par veckor och är stendöv, men han kan bete sig som om han vore en valp/unghund, ja, han är rolig...
Här är det ganska jämngrått just nu, det var väldigt dimmigt tidigt i morse så jag trodde, att det skulle bli fint väder, det brukar ju sägas att om det är dimmig morgon så blir det en solig dag.
Men, det hinner ju bli fint, dagen är ju inte så gammal ännu.
Nu ska jag ta en raid i tvättstugan, alltid lika "kul"..nej, jag tycker inte alls att det är nå´t kul, men det är nödvändigt ibland.
Hoppas att alla får en varm och solig helg.
Ha dé!/tant raffa

Äntligen..

Kategori: Allmänt

...så kommer man in och kan skriva blogg igen....
Det har varit lite tråkigt då man inte ens kunnat kommenterat andras bloggar.
Här hos tant raffa är det väldigt lugnt just nu, hade besök utav grannarna i går en sväng, ja, han som var med i Dokument inifrån om bränderna i Falun 75-76.
Hoppas att så många som möjligt såg programmet och har åsikter om hur allt gick till och hur fruktansvärt det var att barnen/ungdomarna behandlades på det sätt som de gjorde.
Bara det att låta en trettonåring sitta häktad i tre dygn utan att hennes mor fick träffa henne, ja, det strider väl mot alla barnkoventioner som finns...
Och polisen då...han som hade förhört flickan, "han hade minsann inte låtit en så ung person sitta häktad i flera dygn, inte han inte"..
Men, så plockade ju reportern fram gamla tidningar där det stod svart på vitt att så hade skett, ja då skyller han på, att det måste varit nå´n annan som hade häktat henne.....Han hade bara förhört henne....i tre dygn!!
Denna stackars flicka, hon blev skickad på barnhem och alltså separerad från sin mor på grund utav någonting hon inte gjort.
Om hon erkände och sa, att hon hade tänt på så skulle hon få komma hem...Fruktansvärt!
Och så har vi ju vår granne Jim, som fick hela sin ungdom förstörd på grund utav att de tvingade fram ett erkännande från honom fast han inte ens visste var platserna låg där det brunnit....han hamnade på psyket och ungdomsvårdsskola och fick dessutom betala ett skadestånd till staten ända tills han var trettio år, det måste väl åtminstone vara pengar som han ska ha tillbaka!
Allt detta som hänt dessa människor som då för över trettio år sedan hade hela livet framför sig, det är ju inte annat än en stor skandal!
Måtte de få upprättelse efter alla dessa år och jag hoppas verkligen att de får ekonomisk kompensation utav staten.
Om de inte skulle få skadestånd, ja då är det en ännu större skandal...eller..?
Här hos tant raffa är det grått i dag, det är uppehåll men som sagt var det är grått!
Som tur är så har det blivit varmare i alla fall (man får vara glad åt det lilla) och hackspetten sitter och äter från en talgboll, han låter hela tiden så jag vet när han är här, jag behöver inte titta längre.
Byrackan han har skällt ut mig, han tycker säkert att jag är så tråkig så, men jag brukar inte vara speciellt busig på morgonen...
Få se, vad dagen för med sig, dottern är ledig så jag förmodar att jag kommer att träffa de små kungligheterna lite senare.
Nu ska jag ta och göra lite nytta.
Ha dé!/tant raffa