Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

-14 grader...

Kategori: Allmänt

...har vi här hos tant raffa nu på morgonen.
Byrackan, han höll på att skrämma slag på mig nu i morse...
Skulle rasta honom och hade gått ca. 10 meter då han började att krampa i alla fyra tassarna och innan jag hunnit lyfta upp honom så LÄGGER han sig raklång i snön!!! (Han hade inget "täcke" på sig)
För den som inte vet hur en whippet är, kan jag tala om att det som han gjorde, det kan man nästan likna med att en nakenhund skulle göra samma sak...
Jag lyfte upp honom och han var så konstig, jag trodde nästan att han fått en stroke utav chocken av att krampa på det viset.
Kan tala om att det var många tankar som flög genom mitt huvud innan vi kommit hem, ja, det var verkligen otäckt.
Nu ligger byrackan i "sin" soffa, på sin fäll och sin pläd och han har "tinat upp"..
Att han krampar i tassar och ben, det är inte ovanligt när det är kallt ute, men han har aldrig betett sig som han gjorde i dag.
Förresten, i dag är det tre år sedan jag tog mitt sista bloss och sista prilla!!
Ja, det är ju tre år sedan jag hade hjärtinfarkt också förstås....
Men, jag måste säga, att det har gått jättebra att vara utan nikotin, jag har aldrig använt nikotinplåster eller nikotintuggummi utan det har gått bra ändå.
För min del, så har det mest varit psykiskt, i början så kände jag ibland att jag skulle kunnat mörda för en cigarett, men då var det bara att ta det lugnt, för efter några sekunder så gick "suget" över.
Det som var jobbigt, det var ju det att man var så van att ha den där ciggen mellan fingrarna, jag hade ju rökt i 37 år!!!
Men, nu är jag nikotinfri och har fått ett väldigt bra luktsinne, väntar fortfarande på att smaksinnet ska bli bättre, men det kanske beror på alla medicinerna som jag äter, att det inte är så bra, eller så är det bra utan att jag tänker på det....
Skit samma, det är skönt att vara rökfri (och snusfri), de pengar som jag sparat på att inte behöva köpa cigaretter, de har jag spenderat på mina barnbarn i stället.
Jag kan förstå de som inte klarar av att sluta röka, men jag hade att välja på...att fortsätta leva och få vara en del i mina barnbarns liv eller att fortsätta röka och kanske inte klara fler infarkter...ja, valet var inte så svårt för mig...
Min käre make, han både röker och snusar och det gör mig ingenting, det är upp till honom hur han vill göra, skulle aldrig falla mig in att kommentera hans val.
Nej, nu ska jag ta och hänga lite tvätt, det är ju inte roligt precis, men det måste ju göras...
Ha dé!/ tant raffa

Äntligen har jag.....

Kategori: Allmänt

...fått "fingrarna ur baken" och tvättat fönster i kök och hall och bytt gardiner.
Enligt almanackan så är ju julen slut för länge sedan...men, tant raffa, hon har inte tagit ner julgardinerna förrän i dag!
Nu är det ju inte några tomtar eller så på mina julgardiner, men de är ju röda förstås (smårutiga) och eftersom ljuset börjar återkomma till Sverige så var jag bara tvungen att byta gardiner.
Nu har jag satt upp ljusa gardiner och slängt lite trötta blommor så nu är det riktigt fint i fönsterna.
Tänk, det snöar faktiskt här hos mig i dag, det är så fint ute och för en gångs skull så ska det inte bli varmgrader så snön blir nog liggande ett tag.
Det är ju roligt för alla barn, som inte haft speciellt många tillfällen att idka vinteraktiviteter.
Prinsen och prinsessan, de ska åka skidor i morgon, modern har ledig dag så då ska de passa på.
Lilla prinsessan, hon har aldrig åkt skidor, men så är hon ju bara 2,5 år också, men hon är så jäkla envis så det kommer nog att gå bra...
Jag ska ta en promenad med byrackan hade jag tänkt, men han vill väl som vanligt inte gå nån längre sträcka, få se, hur halt det är ute, det är lite läskigt med snön på all is som jag vet finns...
Det är ju tur, att jag har åtminstone en krycka när jag är ute, det är en liten hjälp i alla fall.
Nej, det här duger inte, på med ytterkläderna och iväg....
Ha dé!/ tant raffa

Till tandläkaren....

Kategori: Allmänt

....har tant raffa varit i dag.
Hade en tid i morse 8.20 till min årliga kontroll.
Tant raffa, hon är alltid ute i god tid, avskyr att vara försenad till en avtalad tid.
Nu var det en jättetrevlig tandhygienist, som jag aldrig träffat förut som skulle "rensa munnen" på mig.
Hon började med att prata lite och sedan så kollade hon runt i munnen för att efter det börja med att ta bort den lilla tandsten som fanns...hon höll på till klockan 9.10!!
Jag frågade, om jag var såååå "smutsig" i munnen, men hon sa, att jag hade en väldigt bra tandhygien och inte mycket tandsten..så...vad sjutton höll hon på med hela den tiden...?
Efter att hon var färdig, så kom min tandläkare som jag gillar jättemycket, han tittade i munnen och petade lite förstrött och sen var jag klar!
"Notan", den gick på 889:-!!
Har väl aldrig varit med om att det blivit så dyrt hos en tandhygienist förut...
Nu går ju jag hos en privattandläkare och har gjort så i mååånga år, men det har aldrig varit så kostsamt.
Man måste ju säga, att de har bra timpenning!
Nu har jag ett bländande leende ett tag igen, det dröjer väl ett år till nästa gång, lika bra att börja spara...
"Notan" såg ut så här.."Undersökning inom tandhygieniskt område 605:-, förebyggande åtgärder och avlägsnande av beläggning 390:-"
Sedan avgick det 106:- i sk. "karensbelopp" och det får man väl vara tacksam över...
Nej, det är inte klokt, vad dyrt det är med att gå till tandläkaren och det värsta är ju att det är ett "nödvändigt ont".
Nej, nu ska tant raffa förbereda middagen, i dag blir det köttfärslimpa med bacon och oststavar och till den potatismos, det blir nog gott..
Ha dé!/ tant raffa

Ett tag sedan...

Kategori: Allmänt

...jag skrev på bloggen, det beror på, att jag inte har haft nåt speciellt att förmedla.
Ja, nu ska man ju inte behöva ha en massa nyheter att skriva om, men jag läste att det finns de som anser att man inte ska skriva om man inte har nåt nytt och spännande att komma med.
Jag är ju så dum i huvudet, att jag har skrivit det som jag har haft tankar och funderingar över, om det varit intressant för andra, det har aldrig jag aldrig tänkt på....
Här hos tant raffa är det soligt i dag, blåsigt och ett par minusgrader.
Maken/husse skulle gå ut med byrackan och han trodde att byrackan skulle tycka att det var ett bra väder, men det blåste ju......
Kan inte förstå, vad byrackan har blivit "ämlig"...
Undrar, vad det ska vara för väder så att det skulle passa byrackan, han tycker inte om blåst, kyla, nederbörd och till viss del värme.
Det är en väldig skillnad mot min lillasysters hundar, hon har golden retrivers (http://www.geocities.com/jaktgolden/) De vill vara ute i vilket väder som helst.
Hennes hundar, de är de piggaste och alertaste golden jag någonsin träffat och de är så otroligt duktiga!
Ja, nu fick jag skryta lite också....
Jag brukar säga till maken, att det skulle vara roligt att ha en hund, som vill vara ute när det regnar, för själv älskar jag att vara ute i regn.
Med andra ord så har jag valt helt fel hundras....men, byrackan han är världens goaste hund..
Nu har ju maken/husse varit hemma i några nätter och det är såååå skönt att slippa byrackans pipande och krafsande, nu är det husse som får den biten..och jag bara "rävsover"..
Funderar på, om vi ska försöka få med oss byrackan på en promenad, han är ju så tråkig och vill bara hem hela tiden.
Vi kanske ska ta en liten tur med byrackan och sedan gå hem med honom för att sedan ta en långpromenad utan hund...det känns ju lite konstigt att gå ut och gå utan byrackan, men om vi inte gör så då kommer vi ju aldrig ut nån längre sträcka...
Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta..
Ha dé!/ tant raffa

Vad ska man säga...

Kategori: Allmänt

...om Tito Beltran...
Vem f-n tror han att han är??
Den "kraken" anser att han blivit behandlad som "ett djur" i häktet, vilket skitsnack!
I häktet behandlas alla likadant, de kan ju inte rå för, att han anser sig vara förmer än andra den lilla divan.
Jag tycker att han är vedervärdig, om han nu tycker att Sverige är så hemskt mot honom och så rasistiskt så kan han väl sticka tillbaka till Chile, det är nog inte många som skulle sakna honom.
Nu är det ju så att han blev frisläppt i väntan på domen, som jag förstår kommer att bli ett frikännande eftersom det gått så lång tid och det inte finns tillräckligt med bevis.
Det lilla äcklet kommer säkert att få skadestånd också, det brukar väl vara praxis....
Nej, fy sjutton, hoppas att han försvinner från Sverige, vi har så mycket "drägg" här ändå, vi klarar oss utan honom.
Ja, som ni kanske märker så är tant raffa förbannad, jag har min åsikt och den är inte blodtrycksvänlig...
Nej, nu ska tant raffa skala lite potatis, det ska bli potatismos och fiskpinnar till middag, det har prinsen och prinsessan beställt.
Jag ska hämta dem vid dagis i dag för modern jobbar eftermiddag/kväll.
Byrackan, han är trött i dag, vi har inte varit speciellt överens i natt, han gav sig sjutton på att han skulle ligga under mitt täcke, men det ville inte jag..
Jag vet inte hur många gånger han var där och krafsade och pep för att jag skulle lyfta på täcket, men se, det gjorde jag inte...
Jag tror att klockan var närmare fyra i morse innan han till slut la sig i husses säng och faktiskt somnade och höll tyst..
Inte nog med det, det var ju fullmåne i natt också, jag är så påverkad utav fullmånen och har svårt att sova på grund utav den och så har man då en byracka som aldrig vill ge sig.
NU sover byrackan alltså, det är nästan så jag vill gå och väcka honom, bara för att jäklas...
Men, han är ju gammal och jag tror inte att han är riktigt medveten om att han håller på som han gör på nätterna.
Jag tror, att han glömmer av vad han håller på med, alltså, han piper och ställer sig upp, krafsar lite så att jag väcks, jag visar honom (han hör ju inte) att han kan lägga sig i husses säng.
Han lägger sig och somnar en liten stund och sen så piper han och ställer sig upp och krafsar....
Nu kommer husse hem i morgon kväll och då får byrackan ligga under hans täcke så då ska det väl bli lugnt..hoppas jag..
Nej potatisskalningen väntar....
Ha dé! / tant raffa

Sitter här....

Kategori: Allmänt

...och solen skiner från en ganska blå himmel.
Det har blåst i natt, men inte stormat och det var ju skönt.
Yngsta dottern ligger och sover, hon kom hem 03.20 i morse, hon hade varit på 30-årsfest och hade haft roligt.
Tant raffa, hon var ju vaken när dottern kom hem så vi pratade lite och sedan låg jag vaken till klockan 5 ungefär....
När döttrarna bodde hemma, ja då kunde man sova minsann, men nu har man vant sig vid att det ska vara alldeles tyst på natten (förutom byrackans snarkningar), jag har nog blivit ganska lättväckt tror jag.
Vi var ju ute på puben i fredags och det var jättetrevligt, vi åt gott och drack ett par öl, det var alldeles lagom.
Missade ju Let´s dance, men var hemma till utröstningen och jag blev så glad, att Uffe Larsson åkte ut.
Visserligen hade han fixat till håret så att han inte såg lika förskräcklig ut som veckan innan, men det behövs ju lite taktkänsla också...
Skönt att svenska folket har "rätt tänk" den här omgången, så att inte han blev kvar vecka efter vecka fast han inte var värdig det.
Nu ska jag ta och grädda lite pannkakor, för prinsen och prinsessan kanske kommer hit till lunch, de vill nog väldigt gärna träffa sin älskade moster.
Hoppas, att alla får en bra söndag.
Ha dé!/ tant raffa

Fredag...

Kategori: Allmänt

...är det och hos tant raffa snöar det.
Skönt med lite snö, det har varit jobbigt med mörkret som varit tycker jag.
I kväll ska tant raffa för en gångs skull gå ner på puben och ta en öl eller cider...
Det hör inte till vanligheterna att tant raffa är ute och springer om kvällarna, men i kväll ska jag ut med mina tjejer och det blir säkert roligt.
Vi ska äta och just den puben vi ska till har så otroligt bra mat och inte är de speciellt dyra heller.
Har ju lite dåligt samvete för att byrackan ska vara ensam hemma, men jag blir inte borta länge.
Det spelar ingen roll egentligen, är jag på övervåningen så kan han börja skälla för att han tror, att han är ensam hemma..
Han är ju van sen förut att vara ensam ibland och förut så lät han ingenting, men sedan han blev döv så skäller han ju titt som tätt.
Jag sätter på tv:n så att han får lite "sällskap", jag kanske ska fråga vilken kanal han föredrar..
Jag sätter nog på animal planet, det måste väl passa bra..
Jag får väl önska alla bloggare en trevlig helg, var rädda om er.
Ha dé!/ tant raffa

Byrackan är....

Kategori: Allmänt

...ledsen.
Hans älskade husse har åkt tillbaka till England och byrackan saknar honom så...
Vi har ju skjutsat husse/make till flyget de flesta gångerna, men i går kväll ville inte jag, tant raffa köra i mörkret så husse/make fick ta en hyrbil till Västerås.
Antar, att byrackan förknippar de resorna som att,..nu ska husse vara borta ett tag...men i går så försvann han ju bara!
Byrackan han gick och letade..och letade efter sin kära husse, men förstod nog när jag bar upp honom inför sänggående att husse inte kommer hem på ett tag.
Byrackan han låg i husses säng och "pep"...ja, han höll på att göra mig vansinnig innan han slutade.
Inta undra på, att byrackan var så trött i morse, han ville inte alls gå upp...
När vi väl hade ätit frukost och duschat så skulle vi ut på en promenad...trodde vi ja...
Fast jag har "dubbat" både på krycka och skor så åkte jag skridsko ute..det är svinhalt och byrackan, han såg ut som Bambi på hal is så vi gick inte speciellt långt.
Nästa gång vi ska ut så blir det att ta fram sparken, byrackan gillar den inget vidare, men vad sjutton ska man göra då?
Om det inte vore så förbaskat halt så skulle det vara jätteskönt att vara ute och gå, för det är ju varmgrader.
Byrackan och jag ska åka och hämta sand hos kommunen, det går åt ganska mycket sådana här dagar.
Som husägare är man ju skyldig att se till att det är sandat utanför tomten där postlådan sitter tex. och man vill ju kunna gå obehindrat på sin egen tomt.
Annars så händer det inte så mycket här just nu, det tar lite tid att vänja sig vid att vara ensam igen (ja, jag har ju byrackan) husse/make har ju varit hemma i tre veckor så det känns lite konstigt, framförallt när man aldrig vet, hur länge han blir borta och det är något som jag borde ha lärt mig vid det här laget, att är han i England, ja då är allting så "preliminärt".
Nej, nu ska vi åka och hämta den där sanden, den kommer att behövas.
Ha dé!/ tant raffa

Vi skulle...

Kategori: Allmänt

....plocka undan julen i trädgården och på vårat "loft" i går...
Det slutade med att vi satt på "loftet" och diggade gamla lp:n och ep:n.
Gissa, om det var mycket töntig musik, men det var ju det allra häftigaste som fanns just då...
Vi lyssnade på Heart, John Fogerty, Tammy Wynett, Gösta Linderholm, Jerka, Pugh, Sir Douglas quintett och många fler..
Det var en riktig nostalgiafton.
I dag har vi gjort det som inte blev av i går och nu är det mörkt och trist i trädgården, det är bara att vänta på ljusare tider..
Här hos oss har vi ett par plusgrader i dag och det är plaskigt och halt ute, det är tur att man har broddar på kryckorna.
Byrackan, han gillar inte att bli blöt om tassarna så som vanligt blir det korta promenader när han är med.
Tycker, att han är så gammal att han får bestämma hur långt vi ska gå åt gången, det blir ju fler promenader fast inte så långa.
Nu ska jag snart hämta prinsen och prinsessan på dagis för modern jobbar kväll.
Byrackan, han får vara hemma med husse, då slipper han att bli nerbäddad stup i ett utav prinsessan, det kan ju vara skönt för honom....
För en gångs skull blir det inte stuvade makaroner och "prinsesskorv" till middag åt barnbarnen, jag känner att det får dröja lite längre innan nästa gång, är faktiskt ganska så trött på den dieten...
Tittar ut genom fönstret och konstaterar, att det faktiskt är ljusare lite längre på eftermiddagarna nu, undrens tid är inte förbi...Snart är det vår!!
Ha dé! / tant raffa

Skönt...

Kategori: Allmänt

...att helgerna är över, man har ju varit alldeles dagvill..
I dag är maken på jobbet, han ska plocka ihop grejor som ska skickas till England så att de finns där när han kommer dit.
Själv har jag inte gjort så mycket, varit ute med byrackan, tvättat ett par maskiner, handlat, skalat potatis, varit ute med byrackan, ätit lunch, dammsugit och ska hämta lillprinsen och prinsessan på dagis mellan halv tre och tre.
Nu har jag inte träffat dem sedan torsdag och jag måste säga, guuuud vad jag längtar efter dem..
Tycker så synd om de som har långt avstånd till sina barnbarn, känner verkligen att jag är priviligierad.
Här hos mig är det grått i dag, det är en grad varmt och det är på gränsen till att det ska bli plaskigt ute.
Det snöade ju så fint i går och jag hade ju hoppats, att det skulle få vara kvar.
Andra gången jag var ut med byrackan så tänkte jag att vi skulle gå en vända som tar ungefär en halvtimme...icke sa nicke..här ska det inte motioneras inte, inte om byrackan får bestämma i alla fall.
Jag blir så full i skratt åt honom, han är ju en relativt liten hund, men när han vill hem, ja då är han som en Siberian Huskey, en riktig draghund.
Han är så fruktansvärt envis, det är konstigt, hur han kan tjata fast han inte säger något..
Han är full i sjutton också..så fort han ser att jag kastar ut nåt till fåglarna, ja då ska han ut minsann, spelar ingen roll vad det är, han äter...när han sen har ätit klart, ja då ställer han sig oftast och pinkar på resten...Hyggligt!
(Oftast så erbjuder jag honom att smaka det jag ska kasta ut, men då duger det inte..)
Funderar på om jag ska ta och plocka undan lite jul..granarna, de blev avplockade i går, man skulle ju kunna ta och plocka undan alla tomtar som finns lite här och var.
Adventsljusstakarna de får stå framme till tjugonda Knut för det blir så mörkt när man plockar undan dem.
Alltså...nu ska jag göra lite nytta....
Ha dé!/ tant rafa

Ymnigt snöfall...

Kategori: Allmänt

....och ett par minusgrader var det på förmiddagen när vi, husbonden, tant raffa och byrackan var ute på en promenad.
I och med att det snöade ymnigt så fick byrackan ha "täcke" på sig, vilket han avskyr....
Det måste ha sett roligt ut när vi kom gående, byrackan som bara vill hem och husbonden hållande i kopplet och efter kommer jag med mina kryckor.
Vi måste ju se ut som fyrtornet och släpvagnen där vi kommer..
Husbonden, han är 193 cm. över havet och "högt kluven" dvs. han har låååånga ben och tar stora kliv...
Jag är inte kort, 174 cm, men inte lika "högt kluven" så när husbonden tar ett steg så tar jag kanske två...
Det betyder att jag alltid kommer lite på efterkälken, särskilt när jag måste ha kryckorna och det måste ju se lite konstigt ut.
Nu hade vi tänkt, att vi skulle ta en riktig långpromenad, men se...det ville inte byrackan.
Han ville bara hem, så efter en halvtimme ute så gick vi väl hem igen.
Nu har vi tänkt att ta en promenad på eftermiddagen också, men då får nog byrackan stanna hemma.
Visserligen har det slutat att snöa så han behöver inte ha "täcket", men om vi ska kunna ta en långpromenad så är det lika bra, att han blir kvar hemma.
Innan vi ska gå ut ska jag ta och förlusta mig lite i tvättstugan.
Ha dé!/ tant raffa

Stjärnorna på....

Kategori: Allmänt

....slottet...
Har vi tittat på min käre make och jag.
Jag vet inte, om det är mig det är fel på, men fy f-n va Britt Ekland är ful!!
Om det är så man ser ut efter att ha plastikopererat sig och sprutat botox i läpparna, ja då är jag glad att jag är fattig så att jag inte har råd med det.
Inte nog med att hon ser ut som hon gör, vem f-n tror hon att hon är??
Hon sa, att hon var en "internationell artist" och att hon inte använde något som var "second hand"...
Vadå "internationell artist"...Hon var med i en Bondfilm och var gift med Peter Sellers, hon var även ihop med Rod Stewart i några år, men...."internationell artist"...
Jag tycker att det är konstigt, att svensk television betalar en sån som henne (ja, det är ju vi) för att få leva lyxliv på ett slott och inte leverera ett förbaskade dugg.
Inte nog med det, hon har med sig en liten hund, som är aggressiv och biter de andra deltagarna...utan att hon överhuvudtaget agerar...
Nej, jag ska nog sluta att titta på tv, mitt blodtryck skjuter i höjden och det är ju högt sen förut.
Ha en fortsatt bra trettonhelg....
Ha dé! / tant raffa

Nytt år...

Kategori: Allmänt

...och nya möjligheter..
Ja, här hos tant raffa har det inte hänt speciellt mycket, det har nog varit den lugnaste jul/nyår som vi någonsin haft.
Det har varit så skönt, att bara ta dagen som den kommer och inte ha några åtaganden.
Vi (maken, byrackan och jag) har ju varit barnvakt åt branbarnen några gånger när modern jobbat, men det har bara varit roligt.
I går tog vi prinsen och prinsessan med oss och åkte till Gävle för att hälsa på dotter/moster i hennes nya lägenhet och det var uppskattat utav barnen, de lekte och stod i och hade jätteroligt.
I kväll ska maken och jag gå ut och äta, det är väl ett sätt att visa uppskattning från företaget han jobbar på.
När det är någon form utav evenemang så brukar ju han alltid vara utomlands på jobb och "gå miste" om allt.
Jag ser fram emot att få bli serverad god mat och ett gott vin till den, bara det att bli uppassad är ju värt en hel del, man är ju inte bortskämd med det precis....
Hoppas, att alla får en bra helg.
Ha dé!/ tant raffa