Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Valborgsmässoafton....

Kategori: Allmänt

...är det idag..
Uppehållsväder är det just nu och kommer förmodligen att så vara under dagen/kvällen och det är ju bra!
Ja, det är ju bra för alla dem som kommer att ta sig ut och titta på majbrasa/kasa (maken säger alltid kasa) jag är ju tacksam att barnen är vuxna så att jag slipper..
Har liksom aldrig sett någon tjusning i att stå vid en stor brasa med en massa folk, barn som haft smällare och raketer, ja, mina "stackars" barn har aldrig fått sådant utav mig utan jag menar andra barn och dessa föräldrar utan någon som helst koll!
Har enbart tyckt att det varit otäckt!
Brandrök luktar man också och det är ju inte att lukta gott precis..
Men, så negativ jag är!
Ja, men vilken tur då, att jag bestämmer själv hur jag vill göra ikväll och det blir inte att stå  vid en majbrasa/kasa!
Äta lite gott ska vi göra, det är ju trots att en "afton"..
Igår var vi till Hudiksvall över dagen, vi var dit och uppvaktade makens bror som fyller pensionär i morgon.
En trevlig dag blev det vid havsbandet, strålande sol men lite kalla vindar..
Idag ska maken olja in trädäcket och en altan hade han tänkt och sedan kanske vi ska till äldsta dottern och hjälpa henne att sätta upp studsmattan till de små kungligheterna, de kommer ju hem igen i morgon, då har de varit hos fadern sedan onsdag förra veckan och jag börjar få abstinens..
Ture var vi ju och pussade på och det var jättemysigt att få tillbringa några timmar med honom!
Han är härlig den lille krabaten, vääääldigt bestämd och det tycker jag är bra!
Vi fick med oss båda spjälsängarna och fem (5) stora kassar med barnkläder fån storlek 50 och uppåt så nu finns det kläder till de väntande tvillingarna!
Ha dé!/tant raffa

Ett enda dygn...

Kategori: Allmänt

...utan värk, det vore som högsta vinsten på Eurolotto!
Ingen bra dag alls idag, men jag ska ju till Gävle och träffa min lillprins och det är ju tur, annars vete f-n....
Vilken natt!
Ja, jag vet att det finns de som har det mycket värrre, men se, det struntar jag blankt i!
Har bett maken om ursäkt att jag är så "blödig" idag, för det blir man när det värker och man knappt vet vart man ska ta vägen och så blir jag så frusen, men det beror väl på att jag spänner mig antar jag...
FY vilket gnäll!!!!!
Jag är oftats ganska glad av mig, men när det tillkommer värk som jag inte har 24/7 då blir jag lite gnällig, tycker väl synd om mig själv, men det är ju tur att jag har en så hjälpsam man, som för övrigt fortfarande "kryper" för mig..
Han kör lite "finjustering" med liten pensel och jag tror, att han tycker att det är riktigt roligt!
Fast, nu har han fått för sig att det är källaren som ska få sig en omgång och jag bara suckar...
Jamenvisst, han får väldigt gärna förflytta sig en trappa ner med färgburken, inte gör det mig något, kan ju bli riktigt roligt med en nymålad tvättstuga, jag tänker inte delta i den målningen!
Säger bara det, bokstavskombination!
Nu ska jag ta och vila lite innan avfärd till Gävle, längtar sååå efter att få pussa på Turebus!
Ha dé!/tant raffa

Inte som när man var "ung och nykär"...

Kategori: Allmänt

..precis...
Tänk, i början då vi träffade varandra och vi höll på och grejade med huset, målade och byggde lite här och där, då retade vi oss aldrig på varandra!
Men nu, nu är det liiite "känsligare" om man så säger...
Jag kan bli topp tunnor rasande på maken mellan varven och han kan tjura som en liten unge, fast till slut blir det ju bra ändå!
Nu är det klart, kök och hall är målat i vitt och ljusgrått och nu så är det bara "finliret" kvar...
Ja, nya löpare på bord och bänk, ny matta och allt detta i en stil som jag har i mitt huvud!?
Vill helst ha det lite "romantiskt" till sommaren, gärna med rosor, fast det får inte vara för starka färger och jag har inte hittat en enda butik som har just det jag "ser" i huvudet...
Vi ska till IKEA i morgon äldsta dottern och jag, hon ska handla saker till de väntande tvillingarna och vi ska hämta hem spjälsängarna som står hos yngsta dottern och då får vi träffa världens goaste Ture också så det kommer att bli en bra dag!
Ska bli roligt att få träffa båda döttrarna tillsammans, det är inte ofta det händer, de små kungligheterna ska vara hos sin fader så de följer inte med och det är ju tur, annars får vi inte rum med spjälsängarna i bilen.
Nu ska jag ta och fortsätta med "finliret"...
Ha dé!/tant raffa

Kryper för mig...

Kategori: Allmänt

..gör maken..
Ja, det låter ju, men han håller på att måla köksgolvet!
Nu har vi målat väggar , tak, lister och fönsterbrädor så nu är vår furutid äntligen över!
Det kommer att bli jättebra med ljusgrått golv och så mycket lättare att hålla rent än ett slitet trägolv med flagande lack.
Elvis, han är helt husvill, han gillar inte att vi håller på och grejar och så har vi ju flyttat på hans matskålar!
Jaaaamar högt gör han så fort han kommer in och så blänger han på mig med smaaaala ögon för allt är ju mitt fel!
Ute är det just nu sol, men det är blygrått på himlen runt Falun och det står nog inte på förrän det kommer någon form av nederbörd.
Det var ju vintervyer utanför fönstret i morse, men det har tinat bort så nu finns inte en snögnutta kvar längre.
Nu ska det visst bli varmare efter helgen och det är ju bra för alla småfåglars skull ( räknar inte dit fiskmåsarna som skriker och har sig utanför fönstret just nu.)
När fiskmåsarna kommit, då är det väl vår?
Ja, vi säger så, då är det alltså vår nu!
Thaimat har vi ätit till middag idag, för jag kan ju inte vara i köket och hålla på och det var riktigt gott faktiskt!
Funderar på, om jag ska ta med mig disken upp i badrummet och duscha av den, jag kommer ju inte åt diskbänken...
Ha dé!/tant raffa

Fyyyyyy....

Kategori: Allmänt

...vad jag tycker det är tråkigt att måla och speciellt stora ytor!
Men, i morgon ska golven få sig en första målning och jag är redan "trött som en gnu"!
Hoppas alla får en trevlig helg utan en massa snö och halka.
Ha dé!/tant raffa

"Vuxendamp"..

Kategori: Allmänt

...är jag övertygad om att maken har!
Just för tillfället har han inget att göra enligt honom själv och då, då införskaffas målarfärg, för här ska minsann målas golv i kök och hall!
Inte nog med det, det ska målas lite tak i köket också...
Kan ju bara säga, att jag blir matt!
Vi har ju nu trägolv som är lackat och det behövs väldigt mycket förarbete, men det blir nog väldigt fint då det blir klart med ett ljusgrått golv.
Huvudvärk har jag och har så haft i ett par dagar och inte blir det bättre utav att det är någonting som låter "dovt" men ändå väldigt, väldigt enerverande utifrån.
En väldigt stor sopmaskin låter det som, men så mycket gator finns det ju inte här där jag bor att det ska behöva ta en hel dag!
Ute har det idag varit ett väldigt fint väder med sol och fågelkvitter och Elvis har haft fullt upp med att smyga på fåglarna, som tur är har han inte fått tag i någon!
Ha dé!/tant raffa

2 år fyller...

Kategori: Allmänt

Elvis idag!
Tänk, att "gatuskräcken" blivit så "stor"!
När byrackan fyllde år så brukade han alltid få en "tårta" och det blev jag påmind utav prinsen idag, det var ju han och jag som gjorde "tårtorna" och prinsen tyckte att det var lite konstigt att inte Elvis fick någon..
Nu är ju inte hundar och katter lika på det viset, att de äter lite vad som helst, speciellt inte Elvis, för han är så bortskämd och det förklarade jag för prinsen och lilla prinsessan och de höll med mig...
(Ja, han är bortskämd och maken tycker att det är precis så som det ska vara!)
Ute har det varit ganska fint väder hela helgen, vi har inte haft mer nederbörd än lite regn i en kvart nu på seneftermiddagen, lite skillnad mot vissa ställen i vårat avlånga land där det kommit snö, men vi är ju bara i mitten på april så det är ju inget ovanligt.
Ser på syrenhäcken att det inte dröjer allt för länge innan knopparna slår ut och den blir grön och vitsipporna har ju kommit, så det finns hopp..
Nu ska maken för ovanlighetens skull titta på hockey, det är ju Brynäs som spelar...
Jag är totalt ointresserad!
Ha dé!/tant raffa

Händer inte mycket...

Kategori: Allmänt

...i livet just nu..
Påsken har ju varit och vi firade med vår familj, ja, döttrar, måg och små kungligheter.
Vi sammanstrålade hemma hos äldsta dottern på påskafton och Ture var där med sina föräldrar, det var god mat och jättemysigt "va".
I tisdags var vi till Lund en sväng maken och jag, han har ju en gammal kompis som bor där och vi sov kvar och hade det trevligt med jättegod mat och ytterligare en kompis till maken som han inte hade träffat på mer än 40 år!
Kom hem igen igår och det märks att man inte är en ungdom längre, för fy sjutton så slö och trött jag känner mig nu..
Det är inte många knop som görs här just nu, men å andra sidan så finns ju allting kvar att göra någon annan dag!
Maken, han har hunnit med att vara iväg och hjälpt flyttfirman att flytta kassaskåp, de ringde då vi satt i bilen på väg hem och frågade om maken kunde tänka sig att hjälpa till och visst!
Ute är det uppehåll, solen gör tappra försök att ta sig igenom molnen, ibland lyckas det för en liten stund och just då blir det riktigt behagligt, men så fort solen går i moln igen så är jag ganska glad över att kunna hålla mig inomhus.
Elvis, han blev så glad då vi kom hem från Lund, han låg hos husse och spann hela natten, det var så att jag sa åt honom flera gånger att han skulle hålla tyst!
Det märks så tydligt, vem Elvis älskar mest på denna jord och inte är det då mig utan husse!
Ömsesidigt är det!
Just nu har han fullt upp med att hålla grannens katt borta från vår tomt, det är ett "psykologiskt krig" och jag tror ju att Elvis kommer att vinna som vanligt och det är ju helt rätt, detta är ju hans revir och andra hankatter bör nog hålla sig undan!
Förresten...är det ingen mer än jag som tycker att det är konstigt, att Carola får adoptera fast hon snart fyller 46, eller är det "money talks"..?
Petitesser kanske, men jag bara undrar...
Ha dé!/tant raffa

En riktigt Glad Påsk...

Kategori: Allmänt

...önskar jag er alla!
Hoppas ni får en underbar helg med god mat med nära och kära!
Ha dé!/tant raffa

Vilka människor...

Kategori: Allmänt

..det finns!
Nere på stan idag blev jag så "yrslig" och matt att jag kände att jag var tvungen att sätta mig och vila en stund.
Kom till en bänk på en utav galleriorna där det redan satt en mamma med sin lilla dotter i famnen och jag frågade, hur gammal lilltjejen var..
"Kan du gissa" sa mamman, det är ingen som hitintills har gissat rätt..
Mmmmm...det var nog en kuggfråga sa jag och sa, att jag får kolla om lilltjejen har vad man brukar kalla "cepapnäsa" och det hade hon! (Kommer ju ihåg hur det var när prinsen låg på neontalavdelningen och hade cepap/syrgas)
Ja, jag skulle kunna ha gissat på att hon var 4-5 månader, men det förstod jag ju att hon inte var, nej, hon var 15 månader!
Vi satt och pratade i över en halvtimma mamman och jag, det var en tjej på strax över 20 år tror jag och vilken människa!
Full av beundran är jag över hur hon kämpat för och med sin lilla dotter, de tillbringade 9 månader på sjukhus och det syntes ju, att den lilla hade någon form av skada, men att de inte visste riktigt ännu hur stor, men mamman var så stolt över sitt lilla underverk och det med rätta!
Önskar de båda allt gott och all lycka i världen och är så tacksam att jag satte mig på just den bänken idag!
Ha dé!/tant raffa


En riktig vårdag...

Kategori: Allmänt

..är det ute idag..
Vi fick, liksom många andra i vårt avlånga land snö igår, det snöade ymnigt och det som kom ligger kvar och det är ju inte undra på, eftersom det var åtta minusgrader i morse.
Just nu skiner solen, fåglarna kvittrar och det är takdropp, precis som det ska vara den här tiden på året!
Jag är mycket bättre i min magkatarr och har pratat med min läkare idag och vi kom fram till samma han och jag och det är, att jag ska fortsätta med min magmedicin och vara lite försiktig med "stygg" mat.
I morgon fyller maken år, han blir 63 år!
Visst låter det gammalt sa jag till honom idag, tänk att du är gift med en så ung kvinna...(Jag är ju 5,5 år yngre än han!)
Ska iväg alldeles strax och införskaffa en present till honom, han säger jämt att han inte vill ha någontin för han har allt han behöver, men visst är det väl roligt med ett paket..
Tror, att jag ska kolla om jag hittar en "joggingdress" åt honom, han är ju ute och går varje morgon och det skulle väl passa bra med en sån.
På eftermiddagen ska jag till dottern och de små kungligheterna, har inte träffat dem sedan förra tisdagen och nu är det abstinens på hög nivå!
Prinsen ska till tandläkaren idag och jag tror, att han ska dra åtminstone en tand till att börja med, han har överbett och väldigt trångt i munnen, det brukar rätta till sig av sig självt om man drar en viss mängd tänder.
Modern hans hade dubbla rader med tänder i hans ålder och fick dra både mjölk och permanenta tänder, behövde aldrig tandställning och med tiden fick hon jättefina tandrader, där ser man vad kroppen kan åtgärda själv.
Ha dé!/tant raffa

Magkatarr...

Kategori: Allmänt

...är inte roligt..
Igår kände jag mig väldigt "konstig" i magen och ville bara rapa (kvinnligt) och jag var alldeles öm vid magmunnen och eftersom jag haft magkatarr förut så visste jag att det var just det och inte gallstensanfall.
Låg i princip hela dagen och fick inte i mig ett dyft i mat eller vätska, det gjorde för ont och jag mådde så illa.
Idag har det varit bättre, det är inte bra, men som sagt bättre, jag har kört med Proviva och Verum hälsofil så det blir väl bra till slut.
Tycker synd om äldsta dottern som har haft besvär med magkatarr hela graviditeten och är riktigt dålig mellan varven.
I morgon ska "personen" åka iväg och mönstra på båten, det har ju blivit framskjutet hela tiden och sist var det för att han fick influensan och var riktigt dålig med väldigt hög feber i nästan en vecka.
Hoppas nu, att han kan komma hem när det är dags för tvillingarna att se dagens ljus, man vet ju aldrig när de behagar "titta ut".
Ute är det ett riktigt aprilväder, det snöar och haglar med jämna mellanrum och plötsligt så skiner solen..
Nu ska jag ta mig ett glas med Proviva och se, om det känns bra i magen.
Ha dé!/tant raffa