Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Gräsänka"...

Kategori: Allmänt

...är jag sedan i söndags..
Maken har åkt till England för att jobba lite och jag måste erkänna, att det är lite ensamt faktiskt!
Han har ju varit hemma i drygt tre år och jag har ju vant mig vid det, men som sagt, han är borta på jobb och jag vänjer mig väl för det återstår drygt en vecka innan han kommer hem igen..
 
Morris, han saknar husse han, det är ett evigt "tjatande" på honom och han har en favoritplats just nu och det är husses fleecejacka som han lagt beslag på, den har ju husses lukt och så är den varm och skön!
Har inte blivit serverad någon råtta eller fågel på ett tag och glad för det är ju jag..
 
Nu är Wilgot och Julius sjuka igen!
Jättehög feber och allmänt hängiga/gnälliga och det kan man ju förstå..
Det är nog inte tänder eftersom de för en gång skull är helt synkroniserade, men vem vet?
Jättejobbigt för både de små och de stora, för det har varit sjukt till och från sedan dopet den 29 december..
 
Ute har vi haft ett underbart vårvinterväder i två dagar, strålande sol och 7-8 varmgrader, idag blåser det rejält, men i lä så är det hur skönt som helst.
Snorhalt är det förstås, som det brukar vara den här tiden på året, kallgrader på nätterna och dagsmeja och takdropp på dagarna och jag undrar ju hur det går för makens "tanter", om de törs sig ut på dagarna för hyresvärden är inte lika bra på halkbekämpning som maken..
Ha dé!/tant raffa

Turebus fyller 3 år...

Kategori: Allmänt

...idag!
Säger som jag alltid brukar säga, "var tar tiden vägen"?
Tre hela år har gått allaredan och imorgon har maken och jag stuttonårsjubileum, det är alltså sjutton (17) år sedan vi träffade varandra!
Helt otroligt!
 
Mammografi ska jag roa mig med denna underbart vackra måndagförmiddag, för vackert är det!
Strålande sol och förmodligen varmgrader frampå dagen, imorse var det tio minus, alltså precis som det ska vara i slutet av februari.
 
Hoppas alla får en bra början på veckan (ja, hela veckan förstås) och att influensan inte tagit grepp på er..
Ha dé!/tant raffa

"Kuckelimuck"...

Kategori: Allmänt

...har äldsta dottern beställt till middag ikväll..
Annars så står det surströmming på menyn för de som tycker om det och det är bara två!
Tror ju inte att de små kungligheterna kommer att föräta sig på "kuckelimuck", som består av lövskuret fläskkött som jag steker med lite lök och efter att det fått färg så i med grädde (!) och efter att det fått småkoka ett litet tag så i med frysta grönsaker (ärtor, majs och paprika) det är en favoriträtt som mina döttrar ofta beställde då de bodde hemma hos sin moder.
 
Igår var jag till Gävle hela dagen, åkte hemifrån före halv sju och var hemma igen vid sextiden, det var mysigt att få vara med Ture en hel dag och jag tror att han tyckte likadant.
Idag ligger Tures mor sjuk, hon har feber och är görförkyld, hoppas att det inte är den där segdragna influensan hon fått..
När jag kom hem från Gävle, då "beklagade" Morris sig minsann, han pratade och pratade!
Till slut gick han ut, kom tillbaka in med en fin råtta som han la vid mina fötter och tittade sen upp på mig, precis som att han menade "varsågod matte, du har ju varit borta hela dagen så du behöver nog lite mat"!
Snällt av honom, men...

Hoppas nu att alla får en skön helg, det ska ju bli varmgrader, flera stycken till och med!
Ha dé!/tant raffa

Vi kommer inte riktigt överens..

Kategori: Allmänt

min kropp och jag...
Har haft lite jobbigare än vanligt några dagar med min jäkla kropp som bara värker och "ilar".
Ja, det känns som ilningar och så "svider" det i varenda jäkla nerv och muskel och jag kan tala om, att det är jobbigt!
Vill inte på något vis ömka mig själv, men jag blir förbannad och inte lite heller när det är så här!
Gråter i min ensamhet ibland, men det hjälper föga, det enda som sker är ju att man bli fulare än vanligt...
 
En dag av helgen spenderades i Orsa, det blev på lördagen istället för fredag och jag lämnade av maken där vid Orsasjön (tror jag att det var) och sen åkte jag in till Mora och gick i lite affärer, där gick den dagen.
På söndagen så skulle maken titta på tv, det var ju skidor både på längden och tvären!
Jag tog en tur till Gävle och hälsade på mormors lillprins Ture som var sjuk och är det fortfarande, han har feber som kommer och går...
På torsdag ska jag troligtvis åka till Gävle igen och vara barnvakt några timmar så föräldrarna kan jobba undan lite, det har ju varit mycket "vabbande" för dem i februari och då har jag ju en chans att få umgås på "tu man hand" med Ture, nyttigt för både honom och mig.
 
"Prinskorvarna" var i Eskilstuna tisdag-söndag och de större kungligheterna var hos fadern, men igår var de hemma allihop och det var så roligt att se, hur glada Wilgot och Julius var att storasyskonen fanns där!
 
Idag har jag dammsugit och torkat golv, det blir mycket katthår efter Morris och kolsvarta är de så de syns ganska väl..
Skulle egentligen tagit det lite lugnt med tanke på hur kroppen är, men va sjutton, ont har jag ju redan och lite mer spelar väl ingen roll..
Eller, som jag oftast tänker, "lika bra att ta allt ont på en och samma gång"!
Ha dé!/tant raffa
 

Ingen kö..

Kategori: Allmänt

..i blomsteraffären idag..
Åkte förbi vid Blomsterriket här i staden igår och det var kö ända ut på gatan!
Alla skulle införskaffa de obligatoriska rosorna och visst, jag kan ju tycka att allahjärtans dag är lite mysig, själv fick jag choklad (hjärtan förstås) och en flaska Xanté (päroncognac) av maken för det vet han att jag älskar att smutta på.
Vi hade 15-årig förlovningsdag igår och den 19 juni har vi lika många bröllopsdagar.
Vi hade ingen lång förlovning, maken var i Tyskland och jobbade så han friade via telefon (det gick bra det med) och vi passade på att gifta oss då han var hemma under midsommar.
Bjöd ut maken på restaurang igår, det brukar ju alltid vara han som bjuder, men som sagt, igår var det jag som hade "spenderbyxorna" på mig!
Filé Oscar blev det och det var jättegott!
 
Idag har maken funderingar på om han ska åka till Orsa, det är "Orsa speedweek", en massa grejer de gör på isen med stora maskiner, ingenting för mig, men jag kan ju åka med om det är så, kan ju alltid fördriva tiden inne i samhället Orsa, måste ju finnas affärer att strosa i..
Ha dé!/tant raffa

Snart mitten på februari...

Kategori: Allmänt

...och det står inte på förrän det börjar bli vår!
Ja, så tänker jag just nu och det gör att det blir lättare att stå ut med vintern..
Ha dé!/tant raffa
 
 

Lördag..

Kategori: Allmänt

...är det idag och det snöar ute..
relativt kallt är det också, omkring 10 minus och det tycker ju jag är kallt!

Idag ska maken på ett evenemang som kallas antingen Runn-dagarna eller Runn-weekend, jag tror att det är weekend som gäller den här helgen.
Han ska titta på bla. "sparkrace", det är alltså sparkar som är ombyggda och har starka motorer, det är ingenting för mig!
 
Morris, han kom in med lördagsfrukost åt husse, en liten fin gråsparv, inga feta råttor när det är helg!
Lyckades få ut eländet och Morris blev sur på mig (igen) och stack ut för att leta efter fågeln, men jag hade kastat ut den så att den låg gömd bakom en snöhög och jag tror att den klarade sig, hoppas det.
 
Middag till dottern med familj är vi bjudna på ikväll och det ska bli så gott!
"Personen" är väldigt duktig på matlagning och jag tror, att vi får en sorts gryta, ska bli så gott!
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hurtiga maken...

Kategori: Allmänt

...har varit igång sedan klockan fem i morse han..
Upp vid fyratiden och intog kaffe, gav Morris ny mat och vatten och sedan iväg för att skotta snö och just nu ute på promenad med "kompisen" och de två hundarna!
Jag har nyss avverkat min andra mugg kaffe och jag tänker ta det lugnt jag...
Det har snöat, men inga mängder, men det behövs ju skottas undan och sandas vid de hyreshus som maken har åtagit sig detta.
Skulle se ut det, om någon hyresgäst halkade och bröt sig...ujujuj!
 
Idag är det bar en kallgrad och det är jättefint ute, med lite snötyngda grenar och jag kan nästan känna, att det står inte på förrän våren så sakteliga gör sitt intåg.
Småfåglarna kvittrar och har sig mellan varven och det är ljust längre om  eftermiddagarna, ja, det är härligt!
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Förser husse med mat...

Kategori: Allmänt

...gör Morris..
Javisst!
"Nattamat" sådär vid 01.30-tiden tyckte Morris skulle passa alldeles utmärkt att servera maken (och mig) och kom upp med en levande råtta/mus på övervåningen och sovrummet!
Råttan/musen peeeep och det var ett jäkla "hallibaloo" fram och tillbaka och till slut jagade Morris ner råttan/musen till vardagsrummet där vi fick tag i den och förpassade den ut!
Måste sett otroligt roligt ut då vi kom farandes ner för trappan mitt i natten jagandes en katt som i sin tur jagade en råtta (katten på råttan, råttan på repet osv....)
Han vill ju bara vara snäll och bidra med mat till hushållet den "käre" Morris, men jag skulle ju uppskatta om vi slapp jaga den där förbaskade maten varenda gång!
Funderar på om man skulle rigga upp kameror lite varstans, kan ju finnas pengar att tjäna på "knäppa klipp" tex.
 
Idag har det varit en alldeles underbar vinterdag, strålande sol och ett par tre kallgrader, perfekt!
Åkte runt sjön Runn och tittade och det var massor med folk ute på långfärdsskridskor, måste ha varit underbart för det var blankis och den såg väldigt "slät" ut.
Nu ska vi titta på lite mer "Morden i Midsomer", har ju några kvar att se...
Hoppas alla får en skön helg!
Ha dé!/tant raffa