Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Säg den lycka som...

Kategori: Allmänt

...varar..
 
Har ju ätit medicin mot min Hyperhydros (onormala svettningar) i ett år nu och dosen har varit 3 tabletter om dagen och jag har inte svettats ett dugg...förrän nu!
 
Helt plötsligt så svettas jag i huvudet igen, så där så att det droppar och rinner, kan ju tänka mig att det är medicinen som inte verkar längre och jag blir så ledsen!
Det finns nog ingen som kan förstå, hur härligt livet har varit det här året som jag sluppit svettas, jag har ju kunnat leva som en "normal" människa, inte behövt vara flera steg före i planering med hur/vad/ jag ska göra, ett helt nytt liv var det och underbart!
 
Nu är ju jag inte den som är den, utan jag har på eget bevåg ökat på dosen med 1 tablett till, som jag tar lite senare på dagen och nu återstår det att se, om det ger någon effekt...
 
Igår kväll var vi ner på stan och tittade på cruising maken och jag.
Jag åkte på Elfrida och maken cyklade (på postkodcykeln han vann) det var jättehärligt!
Vi var nere på stan i nästan tre timmar och vädret var alldeles utmärkt, tog med oss lite cider för man måste ju tänka på vätskeintaget...eller?
 
Morris, han stod och jamade efter oss då vi åkte iväg, men han stannade kvar hemma och kom emot oss jaaaaamande och beklagande då vi kom hem igen!
Nu är han frisk och ligger som vanligt under sålådan och smyger på fåglarna, det är lite fågelfjädrar både här och där...
 
Hoppas nu alla får en trevlig helg och ett fint väder!
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Underbart och vackert...

Kategori: Allmänt

...är  det ute nu!
 
Syrenerna blommar för fullt och äppelträden står i full blom i trädgården, det är så fint!
 
Igår när jag var ute med Elfrida så åkte jag förbi en slänt med liljekonvaljer ett par hundra meter från vårat hus och tänk, doften följde med mig ända hem eftersom vinden var så vänlig att följa mig!
En så otrolig känsla!
 
Har varit ute och åkt så fort jag haft möjlighet och ett bostadsområde som ligger "ovanför" oss och berget har blivit utforskat i minsta detalj och det är dit de små kungligheternas fader med familj flyttat nu i maj.
Det byggs nytt hela tiden där, men på ett gemytligt vis (om man nu kan kalla byggstilar gemytliga) och jag skulle inte ha något emot att bo just där faktiskt, det är fristående små hus, lägenheter, radhus och allt är hyres/bostadsrätter med egen "gård", ja, det är jättefint!
 
Morris, han har blivit mycket bättre i sitt ben, det är väl antibiotikan som gör sitt antar jag och jag kan tala om, att han är väldigt sur på matte två ggr/dag och det är då jag tvingar i honom medicinen!
Att maken skulle göra det, det är ju bara att glömma, så "mjäkig" som han är då det gäller Morris!
Men som sagt, Morris mår bättre och det är ju huvudsaken!
 
Nu har jag "abstinens" efter alla mina små kungligheter!
Elliot, Elvira, Wilgot och Julius är ju i Eskilstuna och har så varit sedan i fredags och Ture han är ju i Gävle och jag längtar efter dem alla fem!
 
Så har då Peace & Love begärt sig i konkurs...
Tycker så synd om alla som köpt festivalpass och biljetter, de kan tydligen inte räkna med att få igen några pengar och att det finns ungdomar som blivit lovade jobb på festivalen samt fick det bekräftat i förrgår (dagen innan konkursen) det tycker jag är skamligt!
Nog f-n måste de ha vetat om hur det låg till dagen innan...eller?
 
Nej, nu ser det ut som att det klarnar upp ute, dags för en tur med Elfrida!
Ha dé!/tant raffa


Inte billigt inte...

Kategori: Allmänt

...med veterinärbesök..
 
2.320:- kostade besöket och det som var så dyrt, det var röntgen som bara den gick på 1.290:-!!!
Sen tillkom ju medicin för 360:- och jag kan lova, att vi kunde hålla oss för skratt maken och jag!
 
Det var inget brott på leden, ej heller några främmande föremål och det hade man ju inte fått reda på om man inte hade röntgat!
 
Idag ser Morris ut att må bättre, han har ju fått smärtstillande och antibiotika och det har väl gjort sin verkan antar jag.
 
Nu har vi en exakt likadan kolsvart katt som sitter i grannens trädgård och jamar/skriker, jag trodde först att det var Morris, men han låg ju inne och sen såg jag ju att den andra katten hade två hela öron, det får ju bli kännetecknet det, ett lite sargat öra på vår katt..
 
Ute är det ett fint väder just nu och jag hoppas det håller i sig, då ska jag ta en rundtur med Elfrida, måste till dottern och vattna plantor och jag tar nog en tur runt för att kolla när maken klipper gräs åt en gammal man, då kan jag kolla grodyngel som finns i en stor vattenpöl, det är otroligt va fort de växer!
 
Förresten, äldsta dottern är i Spanien just nu, åkte dit igår och kommer hem igen på fredag!
Det är hon och en till tvillingmamma, som är iväg på lite "husmorssemester" och det är dem så väl unnat!
 
Ha dé!/tant raffa

Veterinärbesök....

Kategori: Allmänt

...med Morris blir det om en timme!
 
Slarvern har ont i höger framben och har haltat sedan i lördags och nu tycker vi att det är dags att en veterinär får titta på honom.
Han ska ju inte behöva ha ont kraken!
 
Blir nog en "pärs" att få in honom i den lånade buren, gjord av rotting som inte alls är särskilt stor..
Morris stora, nya fina bur är i Eskilstuna för tillfället för den forslades kaninerna i dit ner!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Freedom....

Kategori: Allmänt

..är rätta ordet!
 
Ja, att kunna åka med en eloped som beter sig som den ska, det är frihet det!
Har redan åkt mer med "Elfrida" än jag gjorde med "Elof" under helat tiden jag hade den och det säger ju mycket i sig..
 
Just nu skiner solen och jag hoppas, att den kommer att göra så hela dagen, eller, det räcker ju med uppehåll..
Har tänkt mig en tur nu på förmiddagen, göra ett besök hos mina små prinskorvar som inte är så små längre, det är bara dryga månaden kvar till 1-årsdagen!
Men, först ska storasyster, tillika lilla prinsessan Elvira fylla 8 år, det blir efter midsommar och jag ska ut på jakt efter en fin klänning till henne i present, gärna en långklänning i ett svalt tyg, det skulle hon gilla!
 
Kaninerna...
Ja, de är en historia för sig..
Skulle ju vara kaninvakt förra veckan, men då jag kom dit så hade en rymt och den fick jag inte tag på!
Sen dröjde det inte länge förrän kanin nummer två också hade forserat allt vad nät heter och vi trodde ju, att de hade blivit tagna av räven..
 
Men, inte då!
"Nyhetstorka" måste det väl vara, då det i dagens Falu Kuriren står, att "en övergiven kanin hittats på S-gatan och kan återfås där och där"...
(Nu var den ju inte övergiven utan bortsprungen och infångad av polis som hade hastighetskontroll mittemot dotterns hus!)
Ja, det var en kanin det!
Den andra, den kommer helt plötsligt inhoppande på tomten, sätter sig ett par meter från oss och hoppar iväg (snabbt) så fort vi försöker fånga den!
Ja, jag säger det igen, va sjutton har man kaniner till/för?
 
Maken ska idag ta och kapa ner en del av en häck och sen ska han hjälpa dottern med gräsklippning, han har att göra och det är ju bra, då slipper han stelna till...hahahaha!
 
Hoppas nu alla får en bra torsdag och resten av veckan!
Ha dé!/tant raffa

Nu börjas det...

Kategori: Allmänt

....med gräsklippning på helgerna..
 
Kan ju tycka, att det är lite onödigt att dra igång gräsklipparen en pingstafton!
Finns ju faktiskt de som sitter ute i sina trädgårdar och lunchar..
 
Men, petitesser...finns ju annat att reta upp sig på..
Som tex. kanin(helvetena) som rymt igen!
Ja, vi är ju kaninvakter eftersom dottern med familj är till E-tuna och kommer hem i nästa vecka någon gång och de "hade förankrat buren och gallret så bra så" enligt dem, men jag kan tala om, att kaninerna har forserat allt!
Blir så trött!
 
Igår var vi till Tyresö på begravning och det var trevligt, om man nu kan kalla en sådan tillställning för trevlig..
Träffade släktingar till maken som jag aldrig träffat förut och det var ju kul.
Men, det känns vemodigt att se makens kusin som är sju år äldre än maken och så tärd av sin sjukdom, han har ju Parkinson och en form av demens som ofta tillkommer och som sagt, det är vemodigt..
 
Fint väder var det ju igår och i Stockholm var det så otroligt grönt!
Det har ju kommit en bit längre än här, vi har ju fortfarande den lite skira grönskan kvar och det känns skönt.
 
Var förresten på den absolut största kyrkogård jag någonsin sett igår, den var så stor att det till och med gick rådjur bland gravstenarna och betade och det "mitt i smeten" liksom!
Häftigt!
 
Idag är det alltså pingstafton och det är många som gifter sig just idag, tur med vädret har nog de flesta, det är över 20 grader varmt här, lite mulet men det gör inget!
 
Yngsta dottern ska vara brudtärna/toastmadame i Gävle idag och jag vet att hon är jättenervös, men jag vet också, att det fixar hon galant!
 
Önskar nu alla en riktigt trevlig pingsthelg och hoppas att vädret är lika fint överallt i vårt avlånga land.
 
Ha dé!/tant raffa
 

Så fint..

Kategori: Allmänt

...det är ute nu!
 
Våren har verkligen kommit och allt är grönt och jag njuter eftersom det är en av mina favoritårstider (hösten är ju enorm), just den här tiden då björkarna är skirt gröna, vitsippor överallt och fågelkvitter!
Visserligen så börjar ju fåglarna kvittra redan vid 3-tiden på natten/morgonen, men inte gör det nåt!
 
Maken, han har haft ryggskott!
Mmmmm...en förkyld karl är jobbigt, men en som suckar, pustar, stånkar och stönar hela tiden, det är jobbigare!
Kan inte förstå, varför han måste låta hela tiden, jag vet ju att han har ont i ryggen, inte behöver han påminna mig om det!
Nu har han varit till kotknackaren så det är ju på bättringsvägen och det får man väl tacka för!
 
Nu fick han ryggskottet efter att han lagt stenplattor för att jag lättare ska kunna köra ner min eloped i trädgården och parkera den där då den ska ladda.
Förstod direkt då jag såg hans arbetsställning att han skulle få problem, det går liksom inte att stå på knä och lyfta plattorna snett från vänster, de väger ju litegranna och just det där med lyftteknik, det har ju han missat totalt under sina 64 år!
 
Väntar på att säljaren ska höra av sig om min nya eloped, den skulle komma den här veckan och det passar ju bra eftersom helgen ska bjuda på högsommarväder, då kan vi ju ut och "gå" maken och jag!
 
I helgen som var så kom Ture med moder på ett spontanbesök och det var så roligt, tänk att vi träffats tre gånger på mindre än två veckor!
Har aldrig hänt förut!
 
Idag fyller Morris 11 år!
Ja, vi vet ju inte vilket datum egentligen, men att det är i Maj, det vet vi och bestämde att det ska vara den 15:e, mitt i liksom..
Han är ju lite "nödbjudd" nu, hur nu det kan komma sig... så det blir väl lite extra av favoritgodiset som är "Anti Hair Boll"...Ja, man får ju vara glad att han älskar det i alla fall, ja och så rökt skinka förstås!
 
Han är så mysig Morris, följer oss som en hund då vi är ute i trädgården, han ska vara med och i centrum hela tiden!
 
Igår kom "personen" och hade Naala (hunden) med sig och jag säger då det, det går tre Naala på en Morris, så liten är hon!
Liten och jättesnäll är hon, lydig också och går utan koppel, kommer direkt på inkallning!
Nu blev ju inte Morris så väldigt glad då hon kom, men det gick bra, han satte sig ute i trädgården och kollade in henne och hon var inte heller så förtjust...
Naala gillar att ligga i mormors (min) famn och då blir Wilgot så svartsjuk, för mormor det är hans tycker han!
Julius får inte heller vara hos mig utan protester från Wilgot och jag blir så full i skratt åt den lilla prinskorven som har ett sånt temperament!
 
Svårt det där med två små som ska ha uppmärksamhet och det gäller att vara så rättvis som möjligt, speciellt då den ene är en riktig pajas som bara tokar sig, då är det lätt att den andre kommer lite i skymundan, men som sagt, rättvis måste man vara.
 
Ha dé!/tant raffa
 

"Separationsångest"...

Kategori: Allmänt

....lider jag utav...
 
Ja, då har maken sålt motorcykeln då!
 
Det tog inte 24 timmar från det att annonsen lades ut på blocket innan motorcykeln fått ny ägare, numera ska den bo i Värmland, närmare bestämt i Kil.
 
Jag är ju en sån person, som får känslor för allt, som tex när vi ska byta bil, då blir jag gråtfärdig och nu har motorcykeln som varit med under hela vårat förhållande sålts och jag känner mig väldigt "deppig", fast jag jag inte åkt på några år.
Vet att jag är konstig, men...
 
Ha dé!/tant raffa
 

Det har fullkomligt..

Kategori: Allmänt

...exploderat!
 
Ute i vår trädgård så knoppas det i äppelträd, körsbärsträd, vinbärsbuskar och plommonträd, för det är vad vi har, inga rabatter eller något som man måste krypa på marken för att underhålla!

Ett päronträd har jag som önskemål istället för det äppelträd som ramlade omkull (!?) för två år sedan, men maken han tycker det räcker med det vi har och det är ju ganska typiskt honom, men jag ger mig inte, jag vill plantera ett päronträd!
 
Idag på eftermiddagen ska vi nog till den affären där jag köpte min eloped förra året, har ju inte varit 100 % nöjd med den, den beter sig konstigt och drar ur batteriet på ett kick, det ska ju räcka till en färd på 1,5 mil och så långt har jag nog inte åkt med den sammanlagt!
Få se, vad han har att erbjuda istället...
 
Ha dé!/tant raffa

Dansuppvisning x 2...

Kategori: Allmänt

...är det idag..
 
Både storprinsen Elliot och prinsessan Elvira går ju på dans, det är deras enda aktivitet i veckorna just nu och båda gillar det skarpt!
 
Nu i helgen är det uppvisningar både lördag och söndag, har redan avverkat första uppvisningen som var mellan 12.00-13.30, nu ska vi (dottern och jag) tillbaka på 18-föreställningen som håller på så pass länge att det är paus också...
 
Båda barnen kommer att ha fått uppträda idag, imorgon blir det bara Elliot som dansar och då ska farmor/farfar gå på den föreställningen och jag tror moster kommer från Gävle, eventuellt att Ture är med också, det får vi se då..
 
Intensivt just nu, men det blir ju lugnt framöver..
 
Igår var vi till Rättvik och Rättviks vårmarknad.
Massor med folk redan vid 11-tiden på förmiddagen och jag kan ju tänka, hur trångt det var på eftermiddagen/kvällen!
 
För första gången på väldigt länge så handlade vi och det ganska rejält!
Till maken inhandlades en väst, en i tunnare tyg och massor med fickor, precis vad han behöver och ett par byxor (typ fritids), varmrökt lax, kalvdans, brända mandlar och en handväska till mig!
Langos åt vi till lunch och det var väl gott, lite för kallt var det för att kunna njuta av anrättningen, det var bara 7,5 plusgrader i Rättvik då vi var där, blev säkert mycket varmare under dagen, men just då var det inte så skönt och vi satt ju ute och åt...
 
Idag har maken varit till Borlänge och kollat på "traktorpulling"!?
Ja, det var en massa Amerikanare också som han tagit kort på och visat mig minsann!
Jätteroligt tycks han ha haft och det är ju bra och det bästa var att jag slapp följa med!
Kan ju inte påstå, att jag är så intresserad faktiskt...
 
Hoppas alla har en bra lördag!
Ha dé!/tant raffa