Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vårdcentralen...

Kategori: Allmänt

...har maken besökt ett antal gånger denna vecka..
 
Han hade ju högt blodtryck enligt privatläkaren han var till för att få ett intyg till nytt körkort, han har ju en massa bokstäver på sitt som inte jag har och hans ska förnyas i början på nästa år (han är alltid ute i god tid)..
 
Nu var det ju så, att han hade cyklat dit och det i motvind och så hade han inte fått vila tillräckligt innan trycket togs, så givetvis var det högt!
 
Han fick en remiss till VC och det slutade med att han nu det senaste dygnet haft en blodtrycksmätare påkopplad på kroppen för att de skulle se hur trycket var och igår då han var till VC så hade han ett normalt tryck, eftersom jag skjutsade dit honom och han fick vila en kvart innan de kollade (precis som man ska göra) och jag säger då det...
Karlar!!
Finns det nåt "ämligare"?
Ja, jag ska inte säga nåt mer...
 
I morse hade maken tid hos optikern för en riktig synundersökning (han var ju dit för körkortet och det var bara att läsa från tavlan) och jag följde med.
Undrade om de hade någon tid till mig och jag fick en samtidigt som maken hade sin och det resulterade i att vi ska ha glasögon när vi kör bil båda två, så det blev en dyr undersökning...
Men, jag har känt ett bra tag att det skulle behövas och nu så kommer jag förhoppningsvis att se jäkligt bra ut om ett par veckor!
 
Här hos mig är det inget roligt väder idag, det blåser, är mulet och riktigt ruggigt!
Älskar ju hösten, men kan avvara just sådana här dagar, det ska vara soligt och fint med "krispig" luft, då är det toppen!
 
Ha dé!/tant raffa

Tänk, så ledsen...

Kategori: Allmänt

..man kan bli..
 
Har haft kontakt vis bloggen med en annan bloggare i flera år och även haft h*n som vän på facebook, men har nu tagit bort h*n efter att ha blivit både ledsen och besviken..
 
Det var så, att jag kommenterade en kommentar som en annan gjort på h*n´s facebooksida och jag fick minsann veta, att det var inte bara en onödig kommentar, jag var arrogant också!
Är det nåt jag INTE är så är det arrogant!
 
Tyckte då, att det var så orättvist att jag ansåg att h*n inte var värd min vänskap längre och det känns, inne i hjärteroten!
Men, att anse min kommentar onödig (jag hade fakta) och just det där ordet arrogant...nej, då är man inte snäll, inte enligt mig i alla fall..
 
Har idag varit till äldsta dottern på morgonen och fixat iväg de större kungligheterna till skolan eftersom modern börjar jobbar tidig, vilket innebär ganska långa dagar för twinsen på dagis, men det är bara två veckor det handlar om, sen kan dottern styra upp sina arbetstider lite mer.
 
Maken är till vårdcentralen, han har högt blodtryck tydligen och det är ju bra om han får en "besiktning" och eventuellt medicin om det behövs..
 
Ute är det ett underbart höstväder idag, solen skiner från en klarblå himmel och luften är lite "krispig", det är så härligt!
Det var minusgrader imorse så både motor och kupévärmare fick arbeta ett tag innan jag tog bilen, men nu är det säkert en 7-8 grader varmt så en Elfridatur blir det säkert efter lunch.
 
Ha dé!/tant raffa
 

Händer det något...

Kategori: Allmänt

...i mitt liv?
 
Kanske inte så mycket att det kan bli flera blogginlägg i veckan..
 
Vad har jag gjort sen sist?
Inte mycket..
 
Vi var till Tyresö i fredags på begravning av makens kusin och för en gångs skull sov vi faktiskt över!
Det var änkan som ville ha sällskap på eftermiddagen och kvällen och det kan man ju förstå!
De åt surströmming, maken och hon, jag fick "normal" mat och det var jag väldigt tacksam över!
 
Jättefint väder var det och en väldigt vacker och stämningsfull begravningsakt, mycket folk så det gällde att "mingla", inte så populärt för min del, men jag fixade det med!
 
Äldsta dottern har haft magsjuka hemma hos sig, alla fyra barnen blev dåliga och kräktest i "parti och minut", det var som tur var inte kräksjukan, det är värre, det vet vi ju av erfarenhet dottern och jag!
 
I morse åkte mågen iväg på jobb, han ska mönstra på i Bergen idag, det är en stor oljetanker han ska "styra" och det kommer att bli 4 veckor på, 4 veckor av, vilket medför ganska stor belastning på dottern så nu har vi bestämt, att maken och jag ser till att de äldsta små kungligheterna kommer till skolan på morgonen efterom dottern börjar jobba i nästa vecka...
 
Igår förmiddag fick jag telefonsamtal från Ture, han hade bestämt att han och fadern (lediga från jobb och dagis) skulle ta en tur till Falun och det var jätteroligt att de kom!
 
Vädret idag är...
Uppehåll och omkring 10 plusgrader, tycker det är jätteskönt jag!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

11 år...

Kategori: Allmänt

...fyller min stora prins idag!
 
Måste säga, att han vuxit till sig, från att som lägst vägt dryga kilot och var 39 cm lång till en ståtlig kille med glimten i ögat!
 
Så fin är han (jag är ju inte ett dugg partisk) och efter en vecka med fadern på Rhodos (kom hem igår) så var han brun som en pepparkaka och jätteglad att få träffa mormor, mamma och småbröderna!
Wilgot och Julius blir så lyckliga då Elliot och Elvira kommer hem efter att ha varit hos sin far och att det är ömsesidigt, det kan man inte ta miste på!
 
Vilket väder vi haft!
Idag var det lika fint som det varit hela helgen, omkring 23-25 grader och strålande sol och för 11 år sen var det exakt lika väder som idag, kommer ihåg det som att det var igår!
 
Nu kom vår Morris in och jag ser, att han varit i slagsmål...
Kan slå vad om att det är grannkatten han slagits med, han har ett sår mellan ena ögat och örat och få se, om vi får tvätta det lite...
 
Ha dé!/tant raffa

Fredag..

Kategori: Allmänt

 ...är det idag och det är den 6 september..
 
Ett strålande väder, en riktig "brittsommardag" och jag ska njuta av den till fullo!
 
Maken, han håller på och "pular" med än det ena, än det andra, sista grejen han gjorde för bara en kvart sen var att sätta upp "Turepinnar" (?)
Ja, det är vid altantrappen som det har satts dit ledstång i de små, små kungligheternas höjd.
Vi har haft sådana förut, men hela sommaren har de fattats sen maken bytt ut allting, men som sagt, nu sitter det nya där!
 
Maken har också klättrat högt på stege för att fixa elen vid loftet, det har ju brunnit i knutlampan och det gjorde  att det var kortslutning och alldeles svart i trädgården på kvällarna..
Efter åtskilliga samtal med Länsförsäkringar så tröttnade maken, det händer tamigsjutton ingenting!
Tänk, att det ska vara så svårt att få hit en elektriker, har ju väntat i snart två månader!
Är ju även viktigt att det finns el i förrådet (under loftet) för där förvarar jag "Elfrida" under vinterhalvåret, har lite värme på där, ungefär 5 plusgrader, det räcker för batterierna till "Elfrida" är känsliga för kyla och det ska helst inte vara kallgrader där hon ska stå.
 
Händer alltså ingenting vare sig från försäkringsbolaget eller den firman som ska renovera loftet, men å andra sidan så är det ingen som varit till grannen heller och forslat bort det brunna som återstår av deras förråd.
 
Förstår ju, att de har annat att göra innan de kan komma hit, men ett telefonsamtal borde de kunna kosta på sig så man slipper bli irriterad!
 
Julius och Wilgot har varit själva på dagis den här veckan, bara en halvtimme förts dagen, sen så har det byggts på och igår hade de till och med sovit middag där!
Wilgot är fortfarande väldigt reserverad mot både vuxna och barn, medan brorsan Julius bara tycker att livet leker!
Äter bra gör de båda på dagis och det är ju roligt att det funkar i alla fall..
Men, det kommer att bli så bra så!
 
Nu ska jag ut på en "Elfridatur" hade jag tänkt, lika bra att passa på, det står inte på förrän det blir regn och rusk och då är det inte så skönt att glida runt..
 
Hoppas nu alla får en riktigt bra helg!
 
Ha dé!/tant raffa

"Höstmånaden"...

Kategori: Allmänt

...september..
 
Idag är det den 1 september och hur konstigt det än kan låta, så har det helt plötsligt blivit höst!
 
Inte nog med att september är den första höstmånaden, idag när jag var ute på en "Elfridatur" så frös jag!
Solen sken och det blåste, jag hade satt på mig en kofta eftersom jag anade att den skulle behövas och mycket riktigt!
Luften "luktade" till och med höst och det är så underbart!
Jag älskar hösten!
 
Igår kväll och inatt har det regnat och det rejält så nu kommer säkerligen svampen att "poppa upp" ur marken till alla svampplockares förtjusning!
 
Jag har ju svårigheter att ta mig ut i skogen så för min del får svampplockandet vara, har ju torkad svamp kvar sen förra året och jag är ju ingen svampätare, tycker bäst om att plocka den.
 
Tänk, idag flyger de äldsta små kungligheterna Elliot och Elvira till Grekland och Rhodos med fadern och hans familj och jag hoppas verkligen att de får en alldeles underbar semester!
 
Vi ska ju bjuda med våra barn/barnbarn på en resa i vår hade vi tänkt maken och jag, han fyller 65 och jag 60!!
(Helt ofattbart att man är så gammal!)
Vi har inte bestämt vart vi reser ännu, det finns ju vissa "krav"..
Det får inte vara så många timmars flygresa ( 3-4 timmar blir bra) och det ska finnas uppvärmda pooler och vara mycket barnvänligt, all inclusive ska det också vara..
Många vi känner tycker att vi ska åka till Turkiet, men jag vet inte jag..
Mallorca är ju fint och bara ett fåtal restimmar..
Äsch, den som lever får se vart vi hamnar!
 
Just nu är det ett jäkla liv i trädgården, Morris håller på att mota bort grannkatten från sitt revir och fy sjutton så illa de kan låta!
Intressant att studera dem och det är tur, att veterinären skrev ut medikamenter så att vi skulle ha "ifall att" som hon sa..
Vet ju, att det inte finns mycket annat att göra än ge antibiotika och smärtstillande OM det skulle vara så, att det blir en riktig "catfight", veterinärbesök, det om nåt kostar skjortan!
 
Ha dé!/tant raffa