Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Bloggens vara eller icke vara...

Kategori: Allmänt

...känner jag att det är..
 
Tänk, min blogg som jag tyckt så mycket om att skriva har jag försummat så länge att jag funderar starkt på att sluta skriva..
Men....jag har ju skrivit för mig själv i första hand, att ha den som en form av "dagbok", det känns ju ganska roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad som hände "då och då"..
 
Har haft högläsning för maken om då byrackan gick bort, blev aktuellt nu då grannarnas schäfer, som var byrackans kompis har fått sluta sina dagar drygt 12 år gammal, jag ville läsa hur våra känslor var då och jag vill ju kunna vara ett stöd för grannarna nu då de mår så dåligt.
 
Det är ju det som är så bra med en blogg, man kan gå tillbaka och läsa om allt och inget.
 
Idag är det fredag, det har snöat rikligt och maken har varit iväg och skottat två gånger på de ställen han åtagit sig och just nu sitter han och gäspar HÖGT i soffan!
 
Vi har ätit middag, faktiskt en middag som maken bestämt och inhandlat ingredienser till, det blev oxfilé, pommes, pepparsås och rödvinssås, smakade förträffligt!
 
Jag har legat till sängs ett par timmar på dagen idag, migrän och det är ingen höjdare precis...
Sällan jag har migrän nuförtiden, skönt det!
 
Vad har hänt sen sist?
Ja, inte mycket antar jag eftersom det blir så dåligt uppdaterat...
 
Äldsta dottern har fått en fast heltidstjänst och jag är så glad för hennes skull, det var väldigt många sökande och hon har varit på flera intervjuer och tänk, hon fick tjänsten!
Enhetschef....inte illa för en som varit så mobbad på sin förra arbetsplats att hon inte ens fått ett grattis då hon födde twinsen, det, det är dålig stil det!
Fy fan rent ut sagt hur folk kan bete sig, vuxna dessutom!
Heja tjejen!!!
Visa dom djävlarna!!
 
Kan tala om, att det spelar ingen roll hur gamla ens barn blir, man månar om dem och oroar sig för dem hela tiden och är det inte barnen man oroar sig över så är det barnbarnen, fast man vet att det är obefogat..ja, ja, man är som man är...
 
Tänk, ppå tisdag fyller Ture 4 år!
4 ÅR!!!!
Kan inte fatta att det, att han har varit på 4-årskontroll och sköterskan på BVC radade upp fyra kritor och frågade Ture om han visste vilka färger det var och han svarade på klockren engelska!
Ja, han svarade korrekt förstås!
Sköterskan undrade om han var tvåspråkig, men det är han ju inte men just engelska vill han gärna prata, ofta på "sitt" vis och färgerna, de kan han!
 
Vi åker dit på tisdag, vill ju uppvakta honom på den dag han fyller och de äldsta små kungligheterna Elliot och Elvira följer med och Ture har bestämt middagsmaten, han ska bjuda på pasta med baconsås och det ska bli så gott så!
 
Nu hoppas jag att alla får en fortsatt bra fredag och en riktigt bra helg!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

"Vårkänslor"...

Kategori: Allmänt

....kan man nästan säga att jag har idag...
 
SOLEN skiner för första gången på, jag vet inte hur länge!
Fåglarna kvittrar och det är ett par varmgrader, påminner om vår, fast jag vet ju att det aldrig blivit vår i mitten på februari...
Hopp om livet alltså!
 
Är fortfarande förkyld och har ögoninflammation, det ger sig aldrig, men jag är ju glad att jag inte är man, för då hade jag väl varit död för länge sen!
Just ögoninflammationen är dryg, det kletar igen stup i ett och man ser ganska "härjad" ut på ögonen, men det går väl över till slut...
 
Maken, han tittar på OS han, jag är totalt ointresserad, fast visst gläds jag över de medaljer som svenskarna vinner, man är väl patriot!
 
Om en stund ska jag ta en tur till Sågmyra (ligger ett par mil utanför stan) och kolla efter något i klädesväg till Turebus som fyller 4 år den 25:e, det finns en affär som heter Calimero där och de brukar ha så fina färggranna kläder.
Har jag tur så kanske det är rea...
 
Ha dé!/tant raffa

Barnvaktat.....

Kategori: Allmänt

...har jag gjort..
 
Det är ju inte första gången jag sitter barnvakt och "Snoris" och "Boris", men det var första gången så pass länge...
 
Dottern var till Arlanda och hämtade "personen" och jag VET av erfarenhet hur viktigt det kan vara att hämta på flygplatsen efter att det varit borta flera veckor, har ju haft det så själv....
 
Dessa timmar det tar att åka till Arlanda, de timmarna är så behövliga för dottern, att bara få sitta själv, utan barn som pockar på uppmärksamhet och som grinar och gnäller, det är guld värt och hemresan, de får sitta och prata igenom det som behövs ventileras och de kan få pussa på varandra utan att det är fyra barn som pockar på uppmärksamhet..
Mmmmm...vet så väl hur betydelsefulla dessa timmar kan vara..
 
Men, nu är jag hemma, kom hem vid 1.30-tiden och nu ska jag nog försöka att sova ett par timmar.
Maken, han sover som en gris han!
Ja, det har väl varit jobbigt att åka skidor i Sotji idag kan jag tänka... ;)
Så....god natt då!
 
Ha dé!/tant raffa

Februarilördag...

Kategori: Allmänt

...är det idag och närmare bestämt den 8 februari..
 
OS-invigningen var igår i Sotji och jag kan ju inte påstå, att jag var intresserad..
Maken satt och tittade och det tog ju flera timmar bara intågandet och efter det var det ju "typiskt ryskt" enligt mig, med militärmusik, balett och annat tråkigt!
 
Det finns mycket som retat upp mig i veckan som varit..
En sak är den där skattedirektören, en MAN som ansåg att gömda kvinnor inte behövde skyddat boende och identitet eftersom de i princip bara "inbillar" sig en rädsla..?!
Hur f-n vet han hur de känner?
Skrämmande tycker jag!
 
Ögoninflammation har jag fått och det är inte roligt!
Ser ut som om jag varit ute och festat rejält, men jag har knappt varit utanför dörren (man kan ju festa hemma också förstås) och det är så irriterande, kletar ihop stup i ett..
 
Ikväll är det melodifestivalen och jag ska vara barnvakt åt mina fyra små kungligheter då modern ska till Arlanda och hämta hem "personen" som nu mönstrat av och kommer att vara hemma fyra veckor.
Ingen rolig resa den här sista som gick till Nigeria och bara en massa piratvatten, kapningar av fartyg skedde så gott som dagligen och det kan ju vem som helst räkna ut, att det inte var en trevlig tripp precis...
Vi ska äta "pulled pork", en önskan från de större barnen och sen så blir det väl att "glufsa" en massa annat smått och gott.
 
Ute är det ett riktigt tråkväder, ett par varmgrader och grått, jättegrått!
Det var meningen att det skulle vara "Runn winter weekend", ett arrangemang där allt händer på sjön Runn, men nu så är isarna så lömska att de skjuter upp allt ett par veckor och maken är lite besviken, han hade sett fram emot sparkracet som är en häftig grej, det är sparkar som de byggt om och satt på starka motorer och jädrans vad det brukar gå undan!
Men, nu får han hålla tillgodo men skidåkning på tv istället..
 
Ha dé!/tant raffa