Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Inte så dumt att bli 60...

Kategori: Allmänt

...trots allt!
 
Fyllde ju på lördagen och den första överraskningen var ett blombud som kom med en så vacker bukett från min bloggvän "Tofflan" i Uppsala!
Blev så rörd att hon tänkte på mig och att hon kostade på mig blommor med bud nu då hon är arbetslös och har en ansträngd ekonomi, blev varm ända in i hjärteroten!
 
Fick ju inget svar varken från maken eller döttrar om de visste om det skulle komma några från Eskilstuna, men det visade sig att vi blev 22 personer här till slut och det kom ju 3 till fast senare!
"Finns det hjärterum så finns det stjärterum" heter det ju och det stämmer!
 
Hade köpt smörgåstårtor och sa till maken att "vi kommer säkerligen få äta smörgåstårta till vi storknar", men se det behövde vi inte och mina döttrar har varit så snälla och goa och bakat bullar, biskvier, kakor och tårtor, jag har inte behövt oroa mig för någonting och det var ju bra eftersom jag verkligen varit handik(l)appad med min ischias.
Nu är den *peppar, peppar* på bättringsvägen, fick ju dundermedicin utskriven, en sån som man drömmer otroligt konstigt av, fast man sover liksom inte utan ligger i en form av "dvala" och jag är ju tacksam att det finns medikamenter, men jag vill inte gärna ta den...
 
Går ju och får såret på benet omlagt 2 ggr/veckan och det visar sig att svullnaden har minskat med 7,5 cm runt vaden och 4,5 cm runt foten, så visst ger det resultat fast det är drygt med lindat ben, det tycker jag!
Wilgot, han gillar inte att mormor har en sko och en toffel på sig ute, nej, det gillar han inte!
"Inte sån sko" säger han och försöker ta av mig toffeln, han är ganska noga med skodon den pojken, fast han skippade ju skor själv då han "rymde" ut..
 
Var förresten till vårdcentralen för omläggning igår och efter det hade jag en läkartid (har ju bytt VC) och läkaren, en 31-årig sympatisk, väldigt sympatisk kille, som lyssnade, inte bara på hjärta och lungor, han lyssnade på mig och vad jag hade att säga, det är då inte jag van med och jag är så nöjd med bytet.
En massa olika prover togs också och han kunde inte förstå, varför jag inte fått rätt medicin för sömnen?
"Du måste ju få sova, inte bara ett par tre timmar per natt, du måste få sova för att orka med att vara sjuk" så sa han och tänk, han har ju så rätt!
Ska bli intressant att testa medicinen och tänk om jag sover en hel natt!!
 
Ja, nu ska jag ta en raid nere i tvättstugan, har ju inte varit ner på drygt en vecka för den där förbaskade ischiasen (brant trappa ner dit) och tvätten försvinner ju inte av sig själv..
Maken kan ju också tvätta, men han jobbar hela dagarna och efter att ha haft "stegmätare" så visade det sig att han och kollegorna går omkring 2,5 mil om dagen och då bärandes på tunga saker hela tiden, så han skippar det där med gymet, spinningen och gåbandet för tillfället och han slipper även ta hand om tvätten!
Tilläggas ska kanske att "gubben" är 65,5 år!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Jaha, då blir jag 60 år...

Kategori: Allmänt

...idag då!
 
Sa till maken igår, att "är det så här att bli 60 då vill jag inte bli det"!
Ja, med alla jäkla "krämpor" som aldrig tycks gå över...
 
Men, som sagt..
60 år idag, inte illa och tänk, jag har inga "åldersnojor", har aldrig haft, man kan ju inte stanna tiden!
 
Vet ingenting om dagen, mer än att jag tror att det kommer någon från Eskilstuna, har ju min släkt där och så kommer ju döttrarna med barnbarn, det räcker när man mår så här och inte sovit på fyra dygn...
 
Hoppas alla får en riktigt bra helg!
 
Ha dé!/tant raffa

Ischias...

Kategori: Allmänt

....är inte roligt!
 
I måndags natt så fick jag ont i ryggen/skinkan/benet och jag förstod ju att det var ischiasnerven som spökade.
Gick och la mig på soffan vid tretiden för jag klarade inte av att ligga kvar i sängen och soffan är ganska "hård" och med kuddar var det lättare att fixa en liggställning som funkade "sådär".
Ont var bara förnamnet och sedan dess har det kommit och gått och idag var jag till vårdcentralen för omläggning och sköterskan hon tyckte det var för bedrövligt att jag hade så ont, så hon fixade medicin av en läkare (samma som tittade på såret förut) och nu ska jag ta det till natten och jag hoppas verkligen att jag kan sova i min säng inatt!
Ja, för jag har sovit i soffan två nätter!
 
Idag på morgonen var sotar´n här och det var ju typiskt att det regnade då han skulle upp på taket med sin viska.
Det var en ny sotarbekantskap för mig, en väldigt trevlig man och han hade haft ischias själv så han tyckte synd om mig, men sa även att det var ju "positivt" att ischiasen satt på höger sida eftersom det är höger ben jag har problem med, för tänk hur jag skulle ha "vaggat" annars!
Ligger mycket i det!
 
Maken, han är förkyld!
Ja, förkyld på riktigt minsann!
Snorar, hostar och har sig och kraxar som en kråka när han pratar, men han jobbar på ändå han....
Knäppgök!!
Jag är också förkyld och är hes mellan varven så jag knappt får fram ett ljud, men han är ju sjukare förstås och det får han så gärna vara, inte gör det mig nåt!
Min kompis M hon är förkyld hon, jag ringde henne i tisdags och hörde inte vad hon sa för hon hade absolut ingen röst!
Tydligen så är det här ett virus som sätter sig på stämbanden, men det går ju över...
 
Mycket självömkan och gnäll blev det, men det är ju min blogg så jag gnäller ju hur mycket jag vill...
Skoja bara!
Men, det är faktiskt skönt att få gnälla av sig ibland, att få skriva av sig och så framförallt är det bra att kunna gå tillbaka i bloggen och läsa när/var/hur...
 
Ha dé!/tant raffa