Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

10 år sedan...

Kategori: Allmänt

...jag rökte min sista cigrett och tog min sista prilla snus är det idag!
 
Inte klokt, så fort tiden har gått och jag klappar mig själv på axeln och säger "fy fan va du är bra"!
 
Saknar inte cigaretterna ett dugg, men jag kan ibland, fast ytterst sällan känna ett sug efter en prilla under läppen, men är så glad att jag fixar det också.
 
Pengar spar man ju på att varken röka eller snusa och man luktar inte askkopp längre, smak och luktsinne har blivit avsevärt mycket bättre och ja, det är bara positivt!
Maken, han snusar och det får han fortsätta med så länge han vill, han slutade röka för 4 år sedan och jag tycker att han är duktig.
 
Skottar snö gör han maken, det har kommit ganska mycket under natten och morgonern så den "skottfria" helgen han drömde om, den är ett minne blott!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Inte bara en bitch...

Kategori: Allmänt

...eller?
 
Näää, jag är faktiskt en ganska snäll person, men som sagt, om någon beter sig illa mot min familj eller mina nära vänner, då jäklar!!
 
Jag kan faktiskt inte förstå, vad man tjänar på att vara en elak människa?
Framförallt mot oskyldiga barn!
OM man nu inte tycker om barnen som fanns med som "hemgift", kan man då inte bara knipa käft och gilla läget?
Tids nog så flyttar de hemifrån...
Säger bara det...karma!
 
Jag är som sagt en snäll människa och det finns det som gör mig extra glad, så som att en vän, ja, jag räknar denna person som en vän fast jag aldrig träffat henne (här existerar inga hen) fått positiva besked idag och jag håller alla tummar och tår för att det ska bli bra!
 
Snö.....
Mmmm..det ska visst snöa här framöver och jag kan inte annat än tycka synd om maken, han har skottat och sandat oavbrutet i en vecka och han önskade sig en snöfri helg...
Men, man kan ju inte få allt här i världen..
 
Tänk, ikväll skulle Elvira och en klasskompis på disco, på en annan skola!
Äldsta dottern skulle bôcka håret på henne och kompisen och det fick mig att få en "flaschback" till då jag gjorde samma sak på dottern och hennes bästa kompis vid samma ålder.
Denna kompis, hon bor nu granne med dottern och Elvira leker med dennes dotter, det är som att "cirkeln slutit sig" och jag tycker det är ganska skönt, de har ju känt varandra sedan 6-års ålder (dottern och kompisen) så det blir ju dryga 30 år!?
Men så gammal jag kände mig nu!!
 
Nej, nu ska jag bänka mig i soffan med ett glas Xanté, den absolut godaste dryck som gud skapat enligt mig och sen är det 1:an som gäller på tv för resten av kvällen.
 
Ha dé!/tant raffa

Som sagt, tålamod....

Kategori: Allmänt

...besitter jag inte och NU publicerades förra inlägget!?
 
MEN...
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, INGEN ska vara elak eller dum mot mina barnbarn, INGEN!
 
En uppretad tant raffa, det är inget att leka med och jag kan inte för allt i världen förstå, hur man som så kallad "vuxen" kan lägga skuld på barn!
För i helvete människa, bete dig som en vuxen och inse, att barnen, de fanns där innan du!!
 
Det är ju tur, att jag inte har så mycket kontakt med denna fega lilla varelse, för fegt, det är det och jag är vanligtvis en väldigt snäll person, men....
 
Det snöar och maken sa för en liten stund sedan, att han var ganska mättad på allt vad snö heter just nu och jag förstår honom, han har skottat i fem dagar nu, men han har ju åtagit sig det så..

Förresten, farbrorn som var lite "susig", han är mer än så, tyvärr!
Fast, så är ju livet, man blir gammal och senil...
 
Ha dé!/tant raffa
 

Tålamod....

Kategori: Allmänt

...är något jag INTE har!
 
Blir så f-bannad på den nya datorn att jag snart kreverar!
Hela tiden så loggas jag ut och det står "inte ansluten till nätverk" och så får jag försöka logga in igen och det, det tär på mitt tålamod eftersom det oftast inte fungerar!
Nu sitter jag vid min gamla dator, som låter som ett tröskverk och som har en rosa ton på skärmen och det flimrar och har sig...
Har konstaterat att det är den nya datorn det måste vara fel på och jag ska lämna in den så snart jag kan.
Den har krånglat hela tiden till och från och som sagt, tålamod, det är inget jag har mycket av!
 
Annars då?
Jodå, det "knallar och går", maken han skottar snö och alldeles nyss ringde en gammal farbror (igen) och efterfrågade snöskottning.
Den farbrorn är 85-86 år tror jag och det börjar nog bli lite "susigt" i huvudet på honom, för som sagt, han ringde för några timmar sedan och pratade med maken och maken ska dit och skotta i eftermiddag, det har han lovat, men som sagt "susigt"..
Synd om den farbrorn, han har sin dementa fru hemma och har hemtjänst några gånger per dag, men annars sköter han henne själv och börjar det då bli "susigt" för honom också, då är det väl bara en tidsfråga innan de måste ha ett annat boende.
Tråkigt när det blir så tycker jag.
 
Maken, han har som sagt fullt upp med snöskottning och sandning, förutom det så håller han på med sin stora kärlek (inte jag) Amazonen, den ska lackas nu i vår och det slipas skärmar, kläs om säten, byts lister invändigt och det lagas rost (finns inte sååå mycket faktiskt) och en massa annat som ska göras.
Han åker över till England en sväng i mitten på februari och han vet inte hur länge han blir där, en vecka till att börja med kanske och vill ha Amazonen så klar för lack som möjligt innan han åker, för man vet ju aldrig med engelsmännen, helt plötsligt blir det ändrade planer..
 
Nej, nu ska jag ta en dust
 
 
 
 


 

Söndag...

Kategori: Allmänt

...är det idag och det är "Vinterstudion" på tv...
 
Har en make, som är väldigt intresserad av just skidsport av alla de slag, så han sitter ju som "klistrad" vid tv:n på helgerna.
Han har sedan barn/ungdomen varit ett stort fan av Sixten Jernberg, Assar Rönnlund och de andra "giganterna" på den tiden och han är stolt ägare av autografer från Sixten och Assar, vilka han fick då det var några stora tävlingar i Hudiksvall när han växte upp..
Boxning och handboll tittar han också gärna på och ikväll är det visst Handbolls-VM Sverige/Tjeckien så det är ju tur, att vi har två tv-apparater!
 
Ute har det varit kallt idag, eller....jämfört med hur det varit den senaste tiden så tycker jag att det var kallt, omkring 6-7 minus mot flera varmgrader tidigare i veckan och faktiskt så har vi gott om snö kvar, trots värme och blåst.
 
Igår kom äldsta dottern med familj och fikade en sväng och jag säger då det..
Stormen Egon, den var ingenting mot stormen/orkanen/tyfonen Julius och Wilgot!
De är väldigt "effektiva" när de sätter igång, men de är otroligt roliga!
När de har bus på gång, då står de och "snackar ihop" sig och det är tveklöst Wilgot som är den som kommer med ideérna och Julius som genomför dem!
Olika är de, som natt och dag!
Julius, han älskar att "laga mat", de fick ärva leksaksspisen efter Ture (julklapp) och det första Julius gör på morgonen, det är att gå till den och "laga mat" och han älskar att se matprogram på tv!
Kommer man dit, ja då ska man alltid smaka av det som tillagats och gott är det ju..
Wilgot, han gillar allt som har med bilar att göra, han har till och med bilar i händerna då han sover!
 
Elliot, han är mat/bak-intresserad och är den som väldigt gärna slänger ihop en mjuk kaka och då oftast efter eget huvud, jätteduktig kille!
Dansa älskar han att göra och nu ska både han och Elvira börja tävlingsdansa, det ska bli jättekul att följa!
 
Elvira, hon dansar också som sagt var och gillar även hon att baka, det får de ofta göra hemma hos mamma.
Mycket kompisar har hon, det tar ju lite tid för hon verkar vara väldigt populär och jag tycker hon är på kalas och "fester" titt som tätt.
 
Ture, han är Ture han!
En otroligt verbal liten kille som snart fyller fem år, men då är han inte hemma utan på resa någonstans....
Fantasi har han, en enorm sådan!
Mycket utav fantasin har han efter mor sin...
Ture gillar också att dansa, han dansar som hans största idol gör och idolen heter ju Elliot förstås!
 
Tänk, att vi har fått fem så fantastiskt olika barnbarn, alla så speciella på sina olika vis!
 
Så har vi ju vår lilla (stora) Morris!
En så snäll katt och tänk, det tog nästan två år innan han kom och la sig på mitt bröst i sängen (maken har han gjort det på nästan hela tiden) och i går kväll var första gången som han kom och la sig mellan maken och mig och låg kvar där och sov i flera timmar, mysigt!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Ganska "sena i starten".....

Kategori: Allmänt

...tycker Elliot att mormor och morfar är...
 
Ja, vi har skaffat en inspelningsbar Boxer, har varit utan på övervåningen eftersom tv-bilden där "rullade" när Boxer´n var ikopplad och vi tog ju för givet då maken och jag, att det var Boxer´n det var fel på...
Så, vi har klarat oss med bara 4 kanaler där uppe, men jag sådde ett frö hos maken för ett tag sedan (han fungerar så), att det vore ju bra med en inspelningsbar Boxer och då på övervåningen eftersom vi går via tv:n på nedervåningen..(ja, jag krånglar till saker och ting, jag vet det!)
 
Idag så kom Boxer´, och maken kopplade in den och gissa vad som hände?
Jo, tv-bilden rullade!!
Alltså var det tv:n som det var fel på och maken, han blev så förbannad att Elgiganten fick ett besök och nu hänger det en 47" tv på väggen och maken är så nöjd så!
"Nu kommer jag att ligga där uppe och kolla på all tv" sa han och gärna för mig, då har jag ju makten över fjärrkkontrollen här nere!
 
Idag har jag varit till tandläkaren och inga hål!
Inte ens tandsten att skrapa och nöjd och glad var ju jag!
 
Igår var jag till infektion på återbesök och allt såg bra ut där med, fick dyrt och heligt lova att höra av mig om det blir några problem och det ska jag göra, för fy sjutton vad jobbigt det varit.
 
Nu tror jag att jag ska ta en sväng till twinsen, har ju inte träffat dem den här veckan och "abstinensen" börjar sätta in...
 
Ha dé!/tant raffa

"Det snöar så vitt jag kan se"...

Kategori: Allmänt

...skulle rubriken kunnat vara..
 
Jovisst har det snöat, väldigt mycket och ymnigt!
Maken, han har varit iväg och skottat både igår eftermiddag/kväll och idag på morgonen så han skippar det där med "friskis och svettis" i dag och tittar på skidor på tv istället!
 
Jag, jag gör minsta möjliga för jag orkar inget och det beror väl på infektionen jag har och medicineringen antar jag, men det kan ju bara bli bättre och jag måste lära mig att inte vara så förbaskat otålig....
 
Igår kunde jag inte hålla mig längre, var upp till twinsen en sväng och gissa, om det var två små killar som blev lyckliga då mormor kom!
Tänk, vad mycket det är som händer i deras utveckling på bara ett par veckor, fascinerande att både se och höra!
 
Julius, han satt i mitt knä och så strök han mig över kinden och sa, "mommo fin, mommo många fin" och det betydde att jag var mycket fin och så var han så pussig och kelen.
Wilgot, han talade om för mig, att "mommo fuk, Wiggot å Lulus åsså fuk, bläää"!
Han talade om och visade hur man är/låter vid kräksjuka och "inte lolit" och det kan jag ju hålla med om!
Skönt var det att få "tanka" lite positiv energi av de små liven.
Träffade även Elliot, han blir lång och ståtlig den pojken och han är rolig att diskutera med, för han har åsikter om väldigt mycket, framförallt politik och samhällsfrågor.
Elvira var hos fadern (båda skulle dit i helgen) så henne sms:ade och mms:ade jag med under kvällen och hon är väldigt duktig på att formulera sig och att stava rätt, det gläder mig!
 
Morris, han är inte ute så mycket nu för tiden, han ligger inomhus och njuter av tillvaron och det är honom så väl unnat!
Fast...det kan gå väldigt fort genom kattluckan då han ser grannkatten komma smygandes på hans revir, "tjong" säger det bara och ut för att jag bort inkräktaren!
Han är go den katten!
 
Ha dé!/tant raffa

Vilken jobbig vecka...

Kategori: Allmänt

...det har varit...
 
Njurbäckeninflammation har jag och jag har varit till akuten 3 gånger!
Senaste gången var igår, då skrevs jag in där klockan 7.10 och jag kom hem vid 14-tiden, men då var jag rejält undersökt och njurarna kollade med ultraljud.
Inga njurstenar eller "var" som läkaren sa, vad hon nu menade med det...?
Jättejobbigt har det varit, bättre idag för nu har äntligen penicillinet "kickat in" och jag har varit feberfri i ett dygn.
Feber har jag ju haft fram och tillbaka hela tiden och jag, som vanligtvis har en normaltemp på under 36 grader, jag bli riktigt sjuk då jag kommer över 39, jättejobbigt!
 
Maken, han har varit alldeles "rådlös" för han är inte van vid att se mig så här, orkar ingenting och ligger helst till sängs...
Fast, idag känns det som sagt riktigt bra (törs man skriva det...) och jag har varit till VC för provtagning och till apoteket för att hämta ut all medicin jag kunde få innan högkostnadskortet går ut imorgon, är ju lite snål också!
Men, nu är jag ganska "mör" och det kommer inte bli många knop gjorda av mig resten av dagen.
 
Har inte träffat mina små kungligheter på två veckor nu så snacka om att jag har "abstinens"!
De fyra här i Falun har ju haft kräksjuka, ja, Elliot och Elvira fick sin "släng av sleven" de också och det innebär att det kommer att dröja ytterligare ett par dagar innan jag törs träffa dem, vill inte dra på mig det också...
Ture, han hostar på mornarna för att få stanna hemma från dagis, "hör du mamma/pappa att jag är sjuk? Jag har säkert feber också", det är så det svider i mormorshjärtat att veta, att han helst vill stanna hemma, att dagis kan klara sig utan honom, plutten...
Men snart får han semester, de ska resa i Asien i åtminstone en månad, kanske längre och de far redan i slutet på månaden.
Skönt för dem alla tre!
 
Nej, nu ska jag lägga mig och vila lite.
 
Ha dé!/tant raffa

15 minuter...

Kategori: Allmänt

...tog det...
 
Satt i soffan och tittade på tv och sa till maken, att "men, så konstig jag börjar känna mig i kroppen"..
Efter 15 minuter skakade jag, ja, det var helt otroligt så jag skakade!
Frös liksom inne i kroppen och jag trodde att min sista tid var kommen.
Antog, att det var en allergisk reaktion på antibotika, hade tagit en tablett mot urinvägsinfektion och att jag är allergisk mot sulfa, det vet jag och det talade jag om för sköterskan på VC då jag ringde, men det kan ju vara så att jag inte fixar den penicillin jag fått utskriven.
Stoppade fingrarna i halsen och det kan jag tala om, att det var inte det lättaste då händerna skakade så otroligt mycket, jag är stor i käften, men som sagt, det var svårt!
Kräktes upp allt jag ätit och förmodligen det mesta av medicinen och efter någon timme så blev skakningarna bättre, men jag fick feber, nästan 40 grader!
 
Efter en natt som inte var speciellt "skön" så sov jag hela förmiddagen och nu har febern sjunkit och jag mår ganska bra, träningsvärk överallt, främst i käkarna faktiskt!
 
Äldsta dottern, "personen och twinsen, de har haft kräksjuka och de började kräkas alla fyra inom loppet av en timme och jag förstår att det var jobbigt, speciellt då de var i Eskilstuna och bodde hemma hos "personens" släktingar.
Är ju alltid "enklare" om man är hemma hos sig själv, men det positiva, det är ju att hemma behövs det inte saneras för de ska ju räknas som "friska" nu.
 
Min brors äldsta dotter med familj är här i Falun nu i helgen, det är en handbollscup och deras äldsta dotter spelar så de bor i husvagn uppe på Lugnet och imorgon hoppas jag att de kommer hit och fikar, för då ska jag vara helt återställd hade jag tänkt!
 
Nu är det snart dags att bänka sig i soffan för en tv-kväll, det är nog svt 1 som gäller..
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 

Ett helt nytt år....

Kategori: Allmänt

...ligger framför oss...
 
Gårdagskvällen var lugn och skön, ända tills de förbaskade smällarna och raketerna började skjutas!
Morris var livrädd, har aldrig sett en så rädd katt förut och jag skulle kunnat gå ut och stoppat upp smällare och raketer i baken på alla idioter!
Vet inte vad som hände egentligen, har aldrig smällt så intensivt och så länge något år förut.
 
Idag har jag inte varit utanför dörren, jätteskönt!
Inte för att jag hade baksmälla eller nåt, det var väldigt lite alkohol hos oss igår, utan för att jag bara inte haft lust att gå ut...
 
Det är ju en busslass med flyktingar uppe i Östersund, som vägrar gå ur bussen och hungerstrejkar för de kräver att få åka tillbaka till Malmö!?
Undrar ju bara, sen NÄR de kan ställa sådana krav och för min del så skiter jag fullständigt i om de svälter ihjäl sig eller inte!
Trodde ju i min vildaste fantasi, att man som flykting var tacksam för att få komma till ett land där det inte krigas, där man får tak över huvudet och mat i magen.
De klagar också på att de fick lov att åka buss i 15 timmar, ja, det tar lite tid att åka sträckan Malmö-Östersund och det tar ju faktiskt lika lång tid om man ska åka tillbaka.....
Nu har de alltså "kapat" bussen, men polisen gör inget eftersom det inte begåtts något brott?!
I "min värld" så är kapning ett brott!
Blir såååå trött....
Nej, godtar man inte vart man placeras, då är man inte i behov av hjälp heller enligt mig och då får folk kalla mig för rasist eller va f-n som helst!
Lite konstigt kan jag tycka, det är att man ser inga kvinnor eller barn på bilder från Östersund...
 
Nu ikväll ska maken och jag kolla på nya Beck på någon kanal som jag "hittade" tidigare idag, alltså en kanal som vi inte haft tidigare och imorgon ska maken ringa till BOXER och fråga vad som gäller egentligen.
 
Ha dé!/tant raffa