Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Lååååååångt mellan inläggen....

Kategori: Allmänt

...är det!
 
Ja, nu har snart hela juli passerat och vilken trôkmånad då det gäller vädret!
Jag, som definitivt inte är någon soldyrkare, till och med jag tycker att det varit ett bedrövligt väder!
Men, nu kan man ju hoppas på att augusti kommer med lite sommar, hur ska de flesta orka med hösten och vintern annars...
 
Har det hänt något sen sist?
Njaaa..så värst mycket har det inte varit, maken jobbar och står i (för Veteranpoolen) och jag vet inte vilken altan/trappa han är inne på och det är inte slut ännu!
Ja, folk vill ju passa på att få hjälp innan rotavdraget sänks och det har man ju full förståelse för.
Förresten så tycker jag att det är åt helsike att avdraget ska sänkas, kommer att skapa mycket mer svartjobb, tyvärr!
 
Onsdag är det idag och jag ska iväg till frissan om en liten stund, ska bli så skönt att få "ansa" lite på skallen.
Ska möta upp äldsta dottern och Julius för en sen lunch efter frissan, de ska återvända ner till Eskilstuna efter att ha "levererat" Elliot och Elvira till fadern igår kväll.
Wilgot är kvar i Eskilstuna med sin fader eftersom han hade hög feber och inte alls var pigg igår, de löser av varandra med sjukdomar twinsen, men *peppar* *peppar* de har varit relativt "friska" i sommar ändå, fast snart börjar ju dagis igen och då är det väl kört ett x-antal veckor.
De ska börja på nytt dagis och det tror jag kommer att bli toppen för dem!
De trivdes ju på sitt förra dagis också, men det har blivit väldigt stor personalomsättning och dålig mat, två väldigt viktiga saker faktiskt.
 
Nu hoppas jag och maken att det ska bli fint väder i helgen, för vi ska åka till Vansbro och "Amazonrock", det blir säkert bra, förra året var det fruktansvärt varmt den helgen, men i år tror jag ju inte att vi kommer att få svettas speciellt mycket och glad är ju jag för det..
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Redan 2 juli...

Kategori: Allmänt

..idag!
 
Så, nu har sommaren kommit på riktigt, det är nästan 32 plusgrader här just nu och jag skulle ju ljuga om jag sa, att jag tycker det är skönt..
Nej, det är 10 grader för varmt för min del!
Men, alla som börjar sin semester nu har ju tur, de som varit "tvingade" att ta tidig semester, de är väl inte lika nöjda förmodar jag.
 
Efter att ha varit iväg till en kille och fyllt på gas (?) i klimatanläggningen/AC:n på "min" bil så kan jag ta en tur och svalka av mig om jag vill, för en Elfridatur ger inte mycket svalka, det känns inte ens att det fläktar, så varmt är det.
Kan tala om, att om AC:n inte funkar i en bil, då blir det olidligt varmt!
På "min" bil så blåste fläkten på högsta och enormt varm luft, det gick inte att stänga av och man gruvade sig verkligen att åka bil.
Ska ju ta med min bästa vän och hennes barnbarn på en tur (har inte blivit av på grund av AC:n faktiskt) och jag hoppas att det ska bli liiiite svalare, annars smäller jag av då vi ska "picknicka"!
 
Tackar gud, att vi investerade i en portabel AC som vi har på övervåningen, annars blev det inte mycket till sömn på nätterna.
 
Maken, han är iväg och bygger altan, trappa och balkong åt en man som blivit sjuk och vill ha saker och ting fixade, det är tur att Veteranpoolen finns!
"Men, ni måste väl för sjutton ta lite raster också, inte bara jobba hela tiden" sa mannen igår, det är ju ett tecken på att de jobbar på bra maken och jobbarkompisen, även fast det är så varmt som det ändå är.
 
Morris, han håller en väldigt "låg profil" nu i värmen, ligger mest i häcken eller i någon buske i skuggan, gammal och varm, då är det lika bra att ta´t lite lugnt.
Han är rolig den katten, nu har han fått för sig att han ska dricka vatten i diskhon!
Han sitter där och skriker tills jag kommer dit och ställer ner en skål med vatten i och har han inte större krav än så, då gör det ju ingenting. ;)
 
Ha dé!/tant raffa