Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

5:e tävlingen....

Kategori: Allmänt

5:e vinsten!!!
 
Han är otroligt duktig vår stora prins Elliot!
Fem tävlingar har han ställt upp i och han har placerat sig på prispallen varenda gång!
Det är ju inte utan att mormor blir lite mallig ; )
För hur det än är, så har det gått enormt fort för Elliot att avancera, nu helt plötsligt har han passerat "guldklassen" och ska dansa i nåt som heter "super" (?)
Jag fattar knappt någonting, det tas "prick" hit och "prick" dit = att man avancerar och för Elviras del innebär det, att de får börja "glittra" lite = glittrig ögonskugga, "bling-bling" på kläderna och sånt där...
Elliot, han dansar tamejsjutton ingen disco!
Så för honom med sina "prickar", det innebär att han stiger i graderna och kommer att dansa med mycket äldre och mer vana tävlingsdansare (SM-VM) (på både gott och ont) men det är inte så krångligt att få ihop en tävlingsdress till honom.
 
En absolut nästan perfekt har det varit idag....
Vi var ju inte med till Uppsala eftersom vi hade twinsen med oss och de dryga 40 mil som de hade fått sitta i bilen, det ville vi att de skulle få slippa, såååå Elliot fick klara sig utan vårat "hönsmammeri" idag och med facit i handen så....; )
 
Korså bruk, med Korså herrgård är nåt man verkligen kan rekommendera!
Oftast har de soppa att erbjuda, men inte idag eftersom de skulle ha en bröllopsmiddag efter att de hade stängt så det serverades "bara" gofika :)
Twinsen fick välja tårta och det blev ju som vanligt olika..det roliga på detta ställe, det är att man skär så stor bit man känner att man vill ha/orkar med och ja.....man blir mätt ganska snabbt ;)
 
Efter fikandet så var vi utomhus och gissa, om barnen njöt?!
En stoooor lönn hade tappat det mesta av sina löv  och alla tre barnen hade så roligt med att sparka och kasta löv, helt sanslöst roligt tyckte de det visst var!
 
Nu är mormor trött, så....
God natt och sov så gott!
Ha dé!/tant raffa
 

Hösten...

Kategori: Allmänt

...är här nu..
 
Idag är det lördag och det är mulet väder, men faktiskt 5-6 grader varmt!
 
Blir inte många "knop" här idag, maken är ute och ska sätta upp en ny postlåda, ja, ny och ny förresten, jag fick den i present för en herrans massa år sedan (hade önskat mig en) men det har liksom inte blivit av att sätta upp den.
Nu när maken har fixat med "kattvarningsskylt" i häcken så tyckte han att postlådan som satt där var liiiite väl gammal och sliten, så...
 
Förra helgen var vi ju på danstävlingar i Sandviken och både Elliot och Elvira kom på 3:e plats och fick komma på prispallen och få varsin pokal!
Den första för Elvira och tänk, hon kom 3:a av 49 tävlande i hennes "grupp" duktigt gjort!
Enormt många som tävlar i disco så konkurrensen är jättehård!
Elvira och en tjej som heter Malin tävlade också i par för första gången och där kom de sexa, även det väldigt bra!
 
Elliot, han ska tävla nästa helg igen och då blir det i Uppsala (tror jag) och två helger efter det blir det att tävla i SM (!) i Sala, är så otroligt glad att de har dansen, för snacka om att få motion under träning/tävling!
 
Maken...
Han har jobbat och byggt en "baltan"...ja, en kombination på nåt vis och det blev jättebra, väldigt nöjda kunder och nu ska han och hans "vapendragare" jobba i Hofors 2-3 dagar i veckan fram till jul med ett projekt (allt via Veteranpoolen)
Han är så glad över det och givetvis ska det byggas altaner och annat de resterande dagarna i veckan ;)
Huvudsaken att han är nöjd och det är han så länge han får använda hammare/skruvdragare och få konstruera i trä.
 
Men nu börjar det regna ser jag!
Har faktiskt inte varit så mycket av den varan på ett tag..
 
Som sagt, det är höst nu och Elfrida är undanställd för vintern, har inte blivit många turer med henne denna säsong, kan ju bara bli bättre nästa år!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

känns konstigt..…

Kategori: Allmänt

..att sitta med en liiiiten, liiiiten surfplatta istället för min relativt stora dator.
Jag förstår mig inte på den här mackapären heller så.…
Imorgonbitti klockan 9 ska en jättetrevlig ung man komma hit och koppla in fiber och som det heter "Falu stadsnät" och jag hoppas verkligen att det ska bli BRA efter det!
Har vari väldigt irriterad den sista veckan och...det kommer att kosta oss nästan 20.000:- och jag hoppas ju verkligen att det funkar som det ska sedan.. 😃
Det blir ju helg snart och med den danstävlingar i Sandviken och denna helg är det både Elliot och Elvira som tävlar och jag, jag syr fransar på tights jag (för hand) 😈 kan tala om, att det är inte så jäkla lätt!
Efter all dans så blir det älggryta hos Ture(bus) och tydligen firande av de familjemedlemmar som fyller år i början av oktober 😆
Blir verkligen en heldag!
Nu när datorn har krånglat så har det blivit dåligt med kommentarer på andras bloggar, men det blir bättre...hoppas jag 
Ha de'!/tant raffa