Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Så viktigt...

Kategori: Allmänt

...att finnas där för barn/barnbarn..
 
Läste ett inlägg på FB där en tränare i någon form av idrott "efterlyste" föräldrarna till barnen h*n tränade varje vecka.
Det kunde gå flera terminer då h*n inte såg skymten av någon vuxen överhuvudtaget och det är för mig obegripligt!
Ställer man inte upp för sina barn??
Jamen, hur kul kan det vara, att aldrig få tillfälle att visa upp vad man lärt sig?
Jag kommer i allra största mån åka på alla danstävlingar, spelar ingen roll att det är drygt med de "handikapp" jag har, det är så kort tid det handlar om och jag vet, att både Elliot och Elvira är glada då jag/vi finns där.
Ture, han tränar ju-jutsu tillsammans med modern och när det är dags för någon form av uppvisning/gradering, då kommer jag att sitta där på första parkett!
Det är ju viktigt  för dem!
 
Ute är det höst, ingen sån där fiiiin höst som jag vill ha, utan en regnig och skittråkig sådan!
Vill ju inte vara ute med Elfrida i regnet precis, fast jag har ju regnponcho och paraply om det så är, men det är absolut inte skönt!
Det har inte blivit många turer den här säsongen, men jag väntar gladeligen till nästa säsong, då kommer jag ju att gliiiiida runt men min nya Elfrida (ja, den kommer också att heta så, för alla vet vad jag menar då jag säger Elfrida) och det ska bli jätteroligt!
 
Äldsta dottern var på utvecklingssamtal för Elliot igår och hon var så stolt och glad då de gick därifrån!
Han ligger väldigt bra till i alla ämnen och "jobbar" ;) som "extralärare" på mattelektionerna mellan varven och pojken funderar redan på att han ska läsa naturvetenskaplig linje med inriktning matematik på gymnasiet!!
Måste komma från faderns gener ;)
Han har liksom "hunnit ifatt" sig själv och känner förmodligen lugn och harmoni i vardagen och har som sagt hittat rätt i och med dansen och ingen kan ju bli lyckligare än en (höns) mormor.
 
Maken, han är heligt förbannad över vädret!
Det regnar ju var och varannan dag och det jobb han håller på med nu innebär att vara på en ställning ett x-antal meter upp på ett hus och ställningen blir snorhal då den blir blöt, så för säkerhetens skull blir det inget jobb då det regnar.....
Men, man kan ju inte styra vädrets makter precis...
 
Jag, jag mår väl "sådär"....ingen lätt höst som sagt var, vädret gör att jag får svårare med allting, men det är väl bara att tacka och ta emot antar jag.
 
Morris, han har det bra han..
En stoooor välmående hankatt som älskar sin husse (och matte) och som kommer in varenda kväll då han tycker att matte ska gå och lägga sig, husse är ju kvällstrött eftersom han är uppe före klockan 5 varenda (jävla) morgon, vardag som helgdag!
Han kommer in genom kattluckan, hoppar upp på bordet bredvid datorn, spänner sina ögon i mina och så "pratar" han!
Han ger sig inte förrän jag släckt överallt på nedervåningen, gått en trappa upp till toan och han följer med mig in dit, sitter och gör "kvällstoalett" medan jag kissar, tvättar mig och borstar tänder, sen så går han ner för trappen, stannar på halva, jamar och jag ska svara (ja, inte jama) och sen går han ut igen!
Rolig katt det där!
 
Ja, så är det i vår familj!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Riktigt stolt mormor...

Kategori: Allmänt

...är jag!
 
Var på danstävling hela dagen i Mora igår och Elliot kom på silverplats i sin grupp!
Rikstävling var det ju, så det var bussar från alla håll och kanter med tävlande och en enorm konkurrens, men som sagt....han knep en silverpokal!!
 
Att sitta en hel dag, (för det blev det, kom dit till 10 och åkte därifrån vid 19-tiden) i ett dunka-dunka av Hip Hop, det känns i skallen ska jag tala om, ingen radio på i bilen hem inte!
 
Det är så roligt att Elliot hittat sin "nisch" i och med dansen, han är jätteduktig och tränar flera dagar i veckan.
Han får träna så mycket han orkar för modern, bara inte skolan blir lidande, men enligt lärarna så ligger han väldigt bra till i alla ämnen och det gör ju en mor/mormor glad!
 
Nu var det enbart Hip Hop som gällde igår, men den 3 oktober, då är det tävlingar i Sandviken och då tävlar både Elliot och Elvira för då är det även Disco.
Det kommer att bli en intensiv dag, men jag ska vara med!
 
Maken och jag har varit på en "minisemester" till Lübeck, vi var borta tre nätter från vår Morris (äldsta dottern var kattvakt) och konstaterade, att vi ska hålla oss hemma, längtar ju bara hem så fort vi kommer en bit från Falun och att det där med semester, det är överreklamerat...ja, om man nu är såna "trôkskallar" som vi och så hemkära.
Man kan ju byta miljö fast man håller sig hemmavid ;)
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Barnbarn som fyllt tonåring....

Kategori: Allmänt

...har jag nu!
Ja, Elliot fyllde 13 år igår och vädret var lika fint som det var dagen då han föddes, en riktigt varm och solig septemberdag!
Säger det igen, inte klokt så fort tiden går...
 
Har varit till frissan idag och hon blev så glad då jag kom att jag fick en stor kram!
Att jag fick en kram, det var för att igår hade en röd eloped kört omkull (?) utanför hennes dotters hus och det hade kommit ambulans och polis och en hel drös med insatser...
Elfrida är ju röd och frissan med dotter var rädda att det kunde varit jag som kört omkull (?), men än så länge hänger kärringa med ;)
Har förresten beställt en ny Elfrida till våren, den nya kommer att vara vit och har en massa förbättrade egenskaper, som hastighetsmätare, trippelmätare, termometer (?) klocka och så lite annat "lull-lull", ska bli riktigt skoj!
 
Det har ju inte blivit så många turer med Elfrida den här säsongen eftersom det i princip regnat var och varannan dag hela sommaren, men förra året, då åkte jag måååånga mil minsann och hon är värd sin vikt i guld.
 
Maken, han jobbar han, det är bra att han har att göra, men det blir ju eftersatt hemmavid, fast det fixar sig...
 
Julius och Wilgot trivs jättebra på nya dagiset och igår frågade jag om de hade fått god mat till lunch och Wilgot svarade "väldigt gott", det serverades morotssoppa och han hade ätit flera portioner, det är ett väldigt bra betyg till kockan det!
Båda barnen äter med frisk aptit och nuförtiden är de inte vrålhungriga då de kommer hem från dagis, det är ju ett tecken på att de får god vällagad mat och att de äter sig mätta.
All mat och allt bröd är ju lagat från "grunden", närodlat och ekologiskt, toppen!
 
Ha dé!/tant raffa