Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Fredagkväll...

Kategori: Allmänt

...är det och det är riktigt skönt faktiskt... Ja, jag har ju inte jobbat och slitit under veckan som de flesta har gjort, men jag är trött ändå.. Jag har ju inte gjort annat än varit barnvakt en dag till de små kungligheterna (mestadelen av em. spenderades på akuten), andra vardagliga sysslor som egentligen inte är speciellt tunga har det ju blivit, men jag har sån värk och är så trött... Fick ett brev från försäkringskassan nu i veckan där det stod, att jag kunde få jobba om jag ville utan att bli av med min pension..ja, tänkte jag..vem f-n skulle inte vilja jobba, men jag tar mig ju inte upp ur sängen utan hjälpmedel och skulle egentligen behöva hjälp själv vissa dagar... Hur blir det sedan för dem som nappar på förslaget att försöka jobba utan risk för indragen pension...Efter ett tag kommer säker försäkringskassan att hävda, att personen ifråga visst kan jobba och då inte vara berättigad till pension längre. De ska inte tro, att man inte vet, att det ligger något lurt bakom... Är det någon "instans" som jag inte litar på så är det färsäkringskassan, de beter sig lite hur de vill med sjuka människor idag, det är maktmissbruk till 100%. Håller med en insändare som jag läste för ett tag sedan som tyckte, att det var på tiden att alla läkare och specialister framförallt skulle "sätta ner foten" för som det är nu så behöver man inte ha någon medicinsk kompetens för att avgöra om folk är sjuka, utan man behöver bara jobba på försäkringskassan och då slipper man ju många utbildningsår (läkare) och framförallt studielån... Det är ju kränkande mot hela läkarkåren som det är nu, men vi lever ju i Sverige och som vanligt är vi så..... Alltså...jag rev brevet från försäkringskassan och sedan eldade jag upp det. Dagen idag har varit ganska lugn, var till dottern på förmiddagen och sedan har jag bara varit hemma, det har snöat hela dagen, men jag har inte varit ute och skottat, har liksom inte orkat och det är så pass lätt snö så jag sopar undan det som går. I kväll tror jag att jag ska titta på Let´s dance, På spåret är ju också roligt, men det går ju i repris massor med gånger så jag tittar då istället. Nu ska jag göra lite middag tror jag, är inte särskilt hungrig men kroppen behöver ju energi.. Hoppas alla får en bra helg och att vädret lockar till utevistelse, skidåkning eller varför inte långfärdsskridsko..... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • SolSkuggan säger:

    Ja tänk att det kan jag inte fatta heller.. Hur i hela friden kan hela läkarkåren tiga still i detta. Vore jag läkare skulle jag verkligen känna det som en skymf mot min egen kunskap och mina bedömningar. Fatta nada i detta.

    Bra med post som kan bidra till lite värme i huset;) Visste dom att du eldar deras brev så fick du väl göra en återbetalnig på både porto brevpapper och kuvert;)

    Ha en riktigt skön helg härliga du kram på dig.

    2009-02-06 | 18:58:17
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • Linda säger:

    Ha en trevlig helg

    2009-02-06 | 19:24:21
    Bloggadress: http://easytolove.blogg.se/
  • SolSkuggan säger:

    Men åsa... Jag glömde ju säga att jag med skulle också vilja bo nära dig:) Tänk så mycket vi skulle ha att tjattra om. För att inte prata om alla skratt som skulle skrattas:)

    Sen skulle det säkert hända att vi satt tysta ibland också. Bara för att hämta andan för nästa pass;)

    2009-02-06 | 20:54:48
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • Linn säger:

    Du har så rätt.. dem kan vara riktigt svin!



    Hoppas du får en trevlig lördag =)

    2009-02-07 | 09:50:13
    Bloggadress: http://mrsg.blogg.se/
  • åsa säger:

    Solskuggan:

    Just F-kassan har jag inget förtroende för alls, att behandla sjuka människor som de gör är skandal på hög nivå och det som är mest skandalöst, det är ju att vi "gräsrötter" inte gör ett "jota" för att förändra...

    Så fort det gäller vanskötsel av djur, då tamejsjutton blir det reaktioner minsann och just det retar mig, att vi värnar mer om djur än människor!

    Ja tänk, vad vi skulle ha mycket att prata om....

    Ha dé!/Kram



    Linda:

    Önskar dig detsamma!

    Ha dé!



    Linn:

    Ja, det tycker jag också, det verkar inte som om de har något sunt förnuft utan allt ska gå efter regelboken.

    Ha dé!

    2009-02-08 | 11:10:22
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • //SoP säger:

    Jag fick ett sånt brev också- men jag måste ändå erkänna att fk har varit juste mot mig genom åren.Nu är det ju tio år sen nästan som jag var i kontakt med dem, men ändå.Men jag blir lite rädd var gång jag får ngt därifrån,är skiträdd att det ska stå- nu är du inte sjuk längre,ut o jobba med dig!

    2009-02-08 | 19:49:58
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • Paula säger:

    Sådärja, nu har jag läst ikapp om dina bravader senaste veckan!

    Jag fick också brevet från FK, kan ju bara säga att jag mer än gärna skulle byta ut min lilla pension mot en "riktig" lön om det vore möjligt...

    Ja o vinter har vi , sådär som den är när den är som bäst. Inte för dig förstår jag med skottningen, har ju gubben hemma som tar hand om det (med mycket suck o gnäll).

    Soligt lovades idag, men det enda vi sett är att solen lyser med sin frånvaro, haha

    Har tittat på storslalom och fick äntligen upp lite värme i kroppen när jag hejade fram flickorna. Mycket nöjd med Tanjas bronsplats

    Ha det nu så bra det bara går, kram från pörtet

    2009-02-12 | 14:50:27
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: