Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Har satt mig...

Kategori: Allmänt

...med en kall öl... Ja, jag har städat klart på övervåningen och tyckte, att jag gjort mig förtjänt utav en kall öl. Det låter så stort "övervåningen", den består av en pytteliten hall, två sovrum och ett badrum, men jag lovar...när jag gör något, ja då blir det ordentligt! Kan inte förstå, varför jag håller på som jag gör, man måste inte plocka ut allting från badrummet varje gång man ska göra rent där, men...det gör jag! ALLTING åker ut, tillochmed ett skåp som står därinne och det är inte speciellt lätt (maken har snickrat det) och sedan spolas golvet av med duschen för att sedan bli besprutat med rengöringsmedel och jag far runt som värsta "Pippi Långstrump" på fötterna och "dansar" med skurborsten... Nu är ju jag "smidig som ett kassaskåp" och "vig som en ångvält" så det måste ju vara en "syn för gudar" när jag håller på. Nu blir jag väl "straffad" i morgon med att knappt kunna röra mig, men va sjutton, i morgon ska jag ta nedevåningen hade jag tänkt... De små kungligheterna var ju här hos mig igår och vi åt våfflor till lunch och de små klämde i sig två våfflor var med sylt och grädde! Lilla prinsessan, hon bara njöt och när jag sa, att det här förstår ni är "fingermat", alltså, man får äta med fingrarna, ja då var det genast ännu godare. Vi kom överens om att våfflor, pizza, kyckling och tacos, det var "fingermat" så lillprinsen tyckte att vi skulle äta tacos nästa gång.. Det gick åt ett helt paket med plåster igår, för lilla prinsessan tyckte att det var orättvist att prinsen hade gips och inte hon så då letade hon efter småskråmor på sig själv och var ju tvungen att ha plåster på alla förstås.. Sicken tur, att jag hade köpt ett par paket med Bamseplåster billigt på Ö&B för ett tag sedan så hon fick väl plåstra då... Hon är rolig lilla prinsessan, hon är bara 3,5 år, men så... Jag sa åt henne att hon skulle plocka ihop en massa pussel som låg på golvet, då sa hon..ja, jag ska, om du slutar tjata!! Då ska man se lite barsk ut och tala om att..så säger man inte, men det är svårt ibland.. I dag har de varit på förskola/dagis och jag hoppas ju att lillprinsen tyckte att det var roligt att gå dit i morse, han har inget emot förskoleklassen, men fritids gillar han inget vidare, förmodligen för att det är så "slappt". Nej, nu ska jag faktiskt sätta på bastun och sitta där ett tag i värmen, kanske det hjälper mot stelheten som bara blir värre och värre känner jag. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • SolSkuggan säger:

    Men vad du jobbar på.. Vilka rara goa barnbarn du har verkligen försigkomna.

    Apropå fingermat det finns i detta hus också när vi äter makens favvorätter från sitt hemland. Då rör det sig om Falsk Tapioka med kyckling eller kött/fläskben eller nåt annnat gott och sen massa stark peppar.

    Plåster.. Det går det mycket av här med behöver man själv ett plåster nån gång så har man tur annars blir det toapapper och tape:)

    Hoppas du hade det skönt i bastun en kall öl där är nästan ett måste.

    Sköt om dig raraste finaste du kram.

    2009-02-04 | 18:41:28
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Godmorgon o tack för dinar rara ord hos mig! Tar med mig allihopa idag!

    Hi, hi, vilken beskrivning av dig själv! Hoppas du inte mår alltför dåligt idag!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-02-05 | 05:29:56
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Solskuggan:

    Ja, jag har försigkomna barnbarn, ibland för för mycket för deras eget bästa...

    "Fingermat" dvs. plockmat, det är gott, bara det att man "får" använda fingrarna istället för bestick, det gör ju att det genast smakar godare.

    Omplåstring, det kan ju bli dyrt, tur att det finns billiga plåster att köpa...och ja, det var skönt med en bastu, fast lite ensamt var det ju..

    Ha dé!/Kram



    Ragnvi:

    Tänker på dig idag (ja, det gör jag ju annars också förstås, men just idag finns du i mina tankar ännu mer.)

    Beskrivningen...ja, den stämmer ser du..

    Ha dé!/Kram

    2009-02-05 | 08:55:03
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Åh Bastu! (avunsjuk)

    Hoppas så småningom på en i källaren men den är ett projekt för sig! (du har väl sett arga snickaren) nått i stil m dom projekten gah!



    Jag har en mindre övre våning än dig ;) har bara en hall o sovrum så första ggn jag klev upp här blev jag snopen för att det var så litet!

    Man kan bygga ut om man skulle behöva.(oxå ett projekt)



    Ha d bra m dina små kungligheter :)

    /Kram

    2009-02-05 | 09:01:57
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    Garbo:

    Bastun, den kom till efter en herrans massa år och det enbart för att vi hade så otroligt mycket "räsche" i källaren, men när vi äntligen tog tag i saken och hävde iväg allt på tippen så gick det ganska snabbt att bygga bastun.

    Är väl inget "bastufreak", men ibland så är det faktiskt enormt skönt.

    Ha dé!/Kram

    2009-02-06 | 10:36:22
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: