Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Roliga...

Kategori: Allmänt

...möten.. Det blev så, att dagen artade sig ganska bra efter att jag hade hämtat dotter och barnbarn på dotterns jobb. Ledig dag hade hon dottern, men det var ett möte på jobbet som hon var tvungen att vara med på och båda barnen fick följa med eftersom dotterns sambo och barnens farmor jobbar på samma ställe så det gick bra att de var med. Jag hämtade dem och dottern ville bjuda på lunch ute på restaurang, men det var så, att barnen uppförde sig så illa i bilen att det inte blev något restaurangbesök utan det blev skjuts hem! Måste säga, att är det någonting hon är min dotter, så är det konsekvent! Nu åkte jag till ICA Maxi istället för att handla och där träffade jag en (ur)gammal bekant, vi har inte "umgåtts" sedan början på 80-talet då vi båda var småbarnsföräldrar och nu var hon alltså på affären med sin gamla mor (en gammal granne till mig) och en till dam som även hon är över 80 år och som jag gick hem till för många år sedan och hjälpte hennes man som fått stroke och afasi, på den tiden då jag jobbade som "hemsamarit" När vi handlat klart så fikade vi där på ICA och jag lovar...det var lääängesedan jag skrattade så mycket som jag gjorde idag. Det finns ju människor som riktigt "kramar ur en" all energi och så finns det sådana som tex. hon jag träffade idag och de två äldre damerna, jag riktigt kände efter att jag kommit hem, att detta möte, det gav mig massor med extra energi och det, det tycker jag är så roligt! Damen som hade haft en make med afasi, hon och jag pratade en massa gamla minnen om honom och hon sa att det var så roligt att få dela dem med någon som "förstod" honom, de flesta hade blivit irriterade eftersom han bara kunde säga ja, nej och dödödö..dödödö..men efter att ha skött honom i så många år som jag gjorde så visste ju jag att han menade olika saker med sitt dödödö.. Ja, dagen idag blev en bra dag och vi kom överens om att träffas alla fyra och då ska vi äta lite gott och dricka lite gott och så ska vi skratta så taket lyfter sig! Nu ska jag göra hasselbackspotatis, det blir första gången jag gör det till bara mig själv, men va sjutton änt´ä fredag.... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • TT säger:

    Vad roligt du verkar haft det!

    Visst är det kul att stöta ihop med gamla vänner och allt är precis som om man umgåtts jämt!

    Ha en trevlig kväll med god mat, nu var jag också sugen på hasselbackare! Kramar

    2009-01-30 | 16:37:14
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Visst e det underbart! har själv haft en givande eftermiddag med en god vän och hennes lilla,man mår så gott efteråt :)



    Ha en njutbar kväll/Kram

    2009-01-30 | 17:21:18
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    TT:

    Ja, att träffa såna människor som man märker gör en glad, det är guld värt..

    Eller som yngsta dottern brukar säga...samla på dem..

    Mmmm...det var gott med hasselbackspotatis...

    ha dé!/Kram



    Garbo:

    Här ska dansskorna på...det är ju Let´s dance och jag undrar hur man ska bete sig för att få bli stand in för Magdalena...

    Ha dé!/Kram

    2009-01-30 | 18:41:21
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • IKA säger:

    Hej på dig,

    Tack för titten! Du har så rätt, familjen var/är troende katoliker med eget kapell på gården, allt var serverat.



    Tankesättet är väl inte helt fel hos nunnor och munkar, men man kan tänka så och leva utanför murarna.



    Det var väl inte helt fel att ta med din dotter till ett kloster när hon var liten, då fick hon ju själv bilda en uppfattning :)



    Det finns stunder när jag sagt att det inte blir något som vi planerat göra och sedan tyvärr gett efter..fy på mig! Det är bra att hålla på det man sagt för annars blir ju barnen alldeles villrådiga och så vet de vad som går och inte går.



    Ha det så gott och välkommen åter

    Kram

    2009-01-30 | 21:28:58
    Bloggadress: http://mellantidochrum.wordpress.com
  • Paula säger:

    Vilka pärlor! Det finns dom, och så finns dom andra, som suger musten ur en...

    Du, hur gick det på dagis? Blev dottern klokare på typen där som är jobbig?

    Önskar dig en fortsatt trevlig helg, här är det verkligen lugna gatan

    Kram

    2009-01-31 | 18:21:25
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: