Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vad gör man...

Kategori: Allmänt

...om det är "skitväder"? Jo!...Man åker till Kupolens köpcenter i Borlänge och trängs med alla andra lediga människor... Det var så, att jag skulle dit för att titta efter skor åt mig själv och dottern började inte förrän efter lunch idag så hon och de små kungligheterna följde med. Det slutade med, att lilla prinsessan fick ett par svarta sandaletter med silverspänne och en liten klack, så nu har hon "klackskor" och är såååå stolt! Prinsen, han fick också skor, men det var mer åt "springskohållet" och han var såååå nöjd han också! Mormor, hon blev utan, men va sjutton gör det, jag får väl fortsätta sökandet... I morgon, ska jag till doktorn, jag har äntligen fått ändan ur vagnen och bokat tid hos en privatläkare. Enligt sköterskan jag pratade med så vill läkaren ha mina journaler och det kan jag ju förstå, men jag förstår inte varför människan jag pratade med på vårdcentralen blev sur när jag bad om kopia... Talade om för henne, att jag inte orkar med att träffa olika stafettläkare vareviga gång och oftast förstår jag inte vad de säger heller.. Att behöva rabbla allting om och om igen, det orkar jag bara inte, så nu kommer jag att ha en "egen" läkare hädanefter. Det kostar ju mer förstås, men det kan vara värt det, bara det att (förhoppningsvis) bli behandlad med respekt, vilket jag aldrig blivit inom landstinget efter att jag anmält till patientförsäkringen,det är värt mycket, åtminstone för mig. Ska kanske passa på att kolla på Ortopedteknik (affären på stan), de kanske har skor som passar mig... Nej, nu ska jag göra middag, i dag blir det pasta och köttfärssås... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • anna säger:

    vad är det med prinsessor och klackskor? Min egen prinsessa är likadan, hon skulle helst sova med dom!

    2009-07-07 | 19:02:28
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
  • Ingrid säger:

    Kul att de små fick skor så de blev nöjda.

    Bra med en egen doktor som man slipper rabbla om allt varenda gång.

    Dyrt... men det kan det vara värt.

    Kram Ingrid

    2009-07-07 | 20:13:02
    Bloggadress: http://ingridspotpurri.blogg.se/
  • engelsson säger:

    Hej engelsson kikar in igen..ja detta med en miljon olika läkare e värdelöst..jag har haft en sabla tur som hittat den läkare jag har o att hon gör sni AT-tjänst på våran ort..det ger sån trygghet att träffa samma människa hela tiden..hoppas du får en riktigt bra läkare..kram

    2009-07-07 | 23:04:07
    Bloggadress: http://engelsson.blogg.se/
  • Inga M säger:

    Om det ändå funnes privatläkare inom rimligt avstånd! Jag är också hjärtligt trött på stafettläkeriet på vår lilla ort. Det verkar omöjligt att får ordning på eländet. Vi har visst just nu bara en läkare fast det borde vara 4. Resten är såna som kommer och går.



    Det kommer att bli bra för Dig att få en egen läkare.

    2009-07-08 | 08:25:45
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Hoppas besöket hos läkaren idag går bra! Guld värt med en o samma läkare om man trivs med denne!

    Förstår att du mår bra av att ha dina barnbarn på så nära håll nu! Ja dottern o mågan också förstås!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-07-08 | 08:52:35
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Paula säger:

    Men, hur var festivalen? Inga rapporter vad jag kan se här!

    Jag har också letat skor i Kupolen, dock utan att hitta några. Ortopedteknik har jag köpt av, inte i affären men dom finns på Ludvika lasarett några dagar i månaden.

    Fantastiskt bra idé med en egen husläkare, tyvärr har vi inte en endaste privatläkare här i stan, då får vi åka till Falun...fast nu hittade jag ju rätt senast, när den ordinarie läkare återkommit efter tjänstledighet. Så nu tror jag att det ordnar sig för mig också.

    Jag sörjer min katt idag, har gråtit sen igår kväll så ögonen blöder, men nu är hon i katthimlen och har det bra med sin dotter. Försöker få till ett blogginlägg men det får nog vänta till imorrn

    Kramen

    2009-07-09 | 18:35:16
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • malou säger:

    Börjar känna mig riktigt priviligierad - i Norge har man "fastlege", så hela familhen har haft samma läkare i 20 år. Han är tillochmed svensk ;-). Nackdelen är att pr4ecis allt måste gå via fastlegen, jag kan tillexempel inte ringa och beställa tid för kontroll hos gynekologen utan hänvisning från honom. Om man å andra sidan har haft samma läkare i 20 år så vet han ju i allmänhet vad man har och har haft för krämpor, så det är aldrig några problem med att få hänvisning.

    2009-07-12 | 22:15:31
    Bloggadress: http://www.enjoydiary.net/no/malou
  • Ragnvi säger:

    Hallå Åsa! Allt väl eller?!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-07-14 | 06:10:03
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Svarar alla:

    Besöket hos läkaren gick bara bra och jag ser fram emot att ha honom som "min" läkare.

    Har inte kommit ut på nätet på över en vecka....men, ett par dagar innan det nya modemet ska komma så funkar allt igen..?!

    Precis samma sak som förra sommaren, har det kanske "gått troll" i mitt bredband..

    Ha dé!

    2009-07-16 | 18:49:36
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: