Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

En liten utflykt..

Kategori: Allmänt

...har vi varit på tillsammans med äldsta dottern, "personen" och de små kungligheterna..
Vi var till ett ställe ett par mil utanför Falun som har ett gårdsmejeri, café och så djur som gick omkring och det var nog första gången jag haft höns på bordet då jag fikade!
(Nu tycker ju jag att höns kan vara lite, om inte äckligt så ohygieniskt att ha på ett matbord eftersom de ofta kan ha löss..)
En "minigris" fanns det som hette Heidi, hon hade en mage som släpade i marken då hon gick och ett par myskankor som inte alls var snälla mot henne fanns det också och det var så pass att maken fick ställa sig mellan ankorna och grisen för de var väldigt snabba med tjuvnyp!
Fjällkor, getter och en påfågel bodde också på gården och det var så fint där!
Nu fikade vi och jag måste säga, att det är inte billigt!
Tre av oss tog smörgås med "kornas ostar" (olika mögelostar gjorda av fjällkornas mjölk) och en tog ägg/ansjovismacka och det var inte mycket på de måste jag säga, tre småååå ansjovisfileér, det var lite snålt och ostarna (fem olika) var så små bitar att det nästan var skrattretande!
Nu var det hembakat bröd och det fick ett pluspoäng, men visst skulle de tjäna på att vara lite mer frikostiga med pålägg...
Maken, han klippte gräs på förmiddagen idag och jag tyckte att det var lite dumt kanske eftersom det var +26,5 grader i skuggan och jag lovar, han svettades!
Han måste ju tänka på att han inte är en ungdom längre och att han ska ta det lite lugnt...
De små kungligheterna har varit hos fadern och vi hade inte träffat dem på nästan två veckor, de var jätteglada när de kom hit och faktiskt så får jag fortfarande pussar och kramar av prinsen, jag tackar och tar emot, inser ju att det säkerligen ganska snart blir mindre av den varan ju äldre han blir..
Lilla prinsessan, henne får man (jag) oftast "tigga" åt mig en puss av, morfar han får ändå han!
Elvis, han blev nog glad när de kom för han la sig ner, åmade och kråmade sig och var så kelen och det kanske beror på att han och jag inte var så sams på morgonen..
Han kommer in, jaaaaamar så in i vassen och går direkt på soffan och börjar kloa, jag får tag i blomsprutan och efter det tittade han bara på mig med väldigt "smala" ögon, gick en stor lov runt mig och jag kunde nästan höra hur han fnyste då han såg på mig! 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: